Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Črnotiče - Zjat -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Črnotiče - Zjat

 
Starting point: Črnotiče (389 m)
Destination: Zjat (449 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 20 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 60 m
Altitude difference (by path): 150 m
Map: Primorje in Kras 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 570
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 31
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Avtocesto Ljubljana - Koper zapustimo na izvozu Kastelec, nato pa sledimo oznakam za Podgorje. S ceste proti Podgorju kmalu zavijemo desno v smeri naselja Črnotiče, pri cerkvi v Črnotičah pa zavijemo na desno cesto, ki za hišami postane makadamska. Peljemo se še malo naprej, potem pa prispemo do manjšega križišča, kjer se v desno nadaljuje cesta do železniške postaje Črnotiče, na levi pa opazimo nogometno igrišče. Parkiramo v bližini križišča na primernem mestu.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po levi cesti, ki nas vodi ob nogometnem igrišču, nekoliko naprej pa prispemo do križišča, kjer gremo desno (levo se vrnemo v vas). Pot naprej nas vodi skozi podvoz pod železniško progo, preko travnikov pa v nekaj minutah prispemo do označenega križišča, kjer se v levo odcepi pot k Mariji Snežni na Gradišcah, mi pa nadaljujemo po cesti. Po cesti se v nadaljevanju rahlo vzpenjamo, višje pa prispemo na manjši preval, kjer prečimo markirano pot Črni Kal - Marija Snežna.
Nadaljujemo po cesti, ki se prične spuščati (levo Marija Snežna, desno oddajniki in Črni Kal), po "izgubljenih" 50 višinskih metrih pa se cesta položi. Cesta nas nato pripelje do večjega travnika in njive, kjer jo prehodno zapustimo in nadaljujemo po stezi, ki po levi strani obide bližnjo njivo (če spregledamo omenjeni odcep na bližnjem križišču cest nadaljujemo levo). Kmalu se vrnemo na cesto, po njej pa hodimo po manjši dolinici in se po njej lahkotno vzpenjamo. Višje se cesta preneha vzpenjati, nato pa se prične spuščati. Po nekaj korakih spusta dosežemo markirano pot Podpeč - Praproče, mi pa ji sledimo v desno.
Sledi prečenje pašne ograje ter kratek spust. Gozd se v nadaljevanju najprej razredči, nato pa ga zamenjajo razgledni kraški travniki. Sledi še nekaj razgledne hoje po Kraškem robu, nato pa dosežemo neizrazit vrh Zjat, od koder se nam odpre lep pogled na Podpeč in okoliške hribe.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (april).

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat crnotice - Zjat
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing