Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Črni Kal - Mladi vrh - via Koprivnik

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Črni Kal - Mladi vrh (via Koprivnik)

 
Starting point: Črni Kal (1103 m)
Destination: Mladi vrh (1374 m)
Path name: via Koprivnik
Time of walking: 2 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: demanding
Altitude difference: 271 m
Altitude difference (by path): 550 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 5811
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 39
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Škofje Loke se peljemo proti Gorenji vasi, a le do vasi Poljane nad Škofjo Loko. Tu nadaljujemo desno v smeri vasi Javorje, po vzpenjajoči cesti, ki nas višje pripelje v omenjeno vas. V omenjeni vasi od koder se nam priključi tudi cesta z Zaprevala nadaljujemo levo v smeri proti Blegošu (križišča so dobro označena). Cesta, ki naprej preči nekaj zaselkov, pa nas višje pripelje do križišča več cest (Črni Kal), kjer je tudi nekoliko večje parkirišče. Ob parkirišču opazimo smerne table za Blegoš in Koprivnik.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se usmerimo na kolovoz v smeri Koprivnika. Po nekaj 10 korakih hoje bomo ob poti opazili smerne table, ki nas usmerijo desno (naravnost Martinj vrh) na sprva slabše vidno stezico, ki se strmo vzpne po precej zaraščenem pobočju. Pot naprej postane razločnejša in nas hitro pripelje na zahodni greben Romovca. Naprej se pot še strmeje vzpne, nato pa se položi in nas hitro pripelje na poraščen vrh Romovca.
Sledi kratek spust in pot, ki ves čas poteka skozi gozd nas pripelje do prijetne klopce ob kateri opazimo vpisno skrinjico. Nadaljujemo naravnost po zložni poti, ki se le nekoliko naprej priključi širokemu kolovozu. Kolovozu sledimo v smeri Koprivnika (desno navzdol Žetina), le ta pa se postopoma začne strmeje vzpenjati. Na mestu, kjer kolovoz začne preraščati visoka trava, bomo na desni strani opazili sprva slabše vidno, a markirano stezico, ki se s kolovoza odcepi v desno. Naprej se vzpenjamo po sprva zelo gostem gozdu, po poti, ki nas višje pripelje na deloma razgledna pobočja, s katerih se nam odpre razgled na bližnji Blegoš. Nekoliko naprej strmina popusti in pot nas čez rastišče borovnic hitro pripelje na vrh Koprivnika.
Z vrha sestopimo na drugo stran po markirani poti, ki nas hitro pripelje na kolovoz, po katerem v 20 minutah sestopimo do gozdne ceste. Omenjeni cesti sledimo v levo (desno Črni Kal, možnost sestopa), le ta pa se naprej rahlo spušča. Po nekaj minutah hoje po cesti, pa bomo na desni strani opazili markacije, ki nas usmerijo desno na vzpenjajočo kolovoz. Z omenjenega kolovoza se kmalu v levo odcepi dobro označena peš pot, ki se za krajši čas strmo vzpne, nato pa se celo rahlo spusti in nas pripelje na večjo jaso. Pot naprej preči omenjeno jaso, ter se na drugi strani priključi širokemu kolovozu. Kolovozu sledimo v levo (smer Mladi vrh) in se po njem vzpenjamo skozi strnjen gozd. Višje se kolovoz spremeni v peš pot, le ta pa nas hitro pripelje na Mladi vrh.

On the way: Romovec (1247m), Koprivnik (1393m), Brdo (1144m)
Trip can be prolonged to next destinations: Koprivnik
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh crni_kal - Mladi vrh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing