Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Črne njive - Ahac -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Črne njive - Ahac

 
Starting point: Črne njive (610 m)
Destination: Ahac (799 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 40 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 189 m
Altitude difference (by path): 189 m
Map: Snežnik 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 7542
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Postojna in cesti naprej sledimo v smeri Reke in Ilirske Bistrice. V Ilirski Bistrici se ostro v levo odcepi cesta proti Sviščakom. Vožnjo nadaljujemo proti Sviščakom, mi pa ji sledimo le slabe 3 km, oz. točneje do Črnih njiv, kjer parkiramo na velikem parkirišču v bližini okrepčevalnice Črne njive.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča na Črnih njivah, se sprehodimo do ceste, ki vodi proti Sviščakom ter po njej nadaljujemo vzpon. Cesta, ki se zmerno vzpenja nas vodi skozi gozd, le ta pa nas po dobrih 10 minutah hoje pripelje do levega ovinka, na začetku katerega se v desno odcepi markirana pešpot, ki vodi na Ahac. Nadaljujemo po markirani poti, ki se zložno vzpenja skozi gozd in grmičevje. Nekoliko višje po desni strani obidemo majhno kočo, pot pa se nekoliko nad njo priključi razmeroma sveži traktorski vlaki. Sledi nekaj zaporednih razpotij, kjer pazljivo sledimo markacijam (pazimo, da nas ne zavedejo oznake za Smolarjevo pot). Še nekoliko višje, se nam z desne priključi še označena, a nemarkirana pot iz vasi Jasen. Tudi tu nadaljujemo naravnost ter nato nekoliko bolj strmi poti, sledimo do bližnjega vrha Ahac, katerega dosežemo po 5 minutah nadaljnje hoje.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac crne_njive - Ahac
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing