Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Čretvež - Stolpnik - via Grofov štant

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksstolpnik / Čretvež - Stolpnik
  

Čretvež - Stolpnik (via Grofov štant)

 
Starting point: Čretvež (561 m)
Destination: Stolpnik (1012 m)
Path name: via Grofov štant
Time of walking: 1 h 35 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 451 m
Altitude difference (by path): 475 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 4843
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 33
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Slovenske Konjice, nato pa cesti sledimo proti omenjenemu kraju. Iz Slovenskih Konjic vožnjo nadaljujemo po regionalni cesti proti Celju, mi pa ji sledimo do kraja Stranice, kjer le nekaj 10 m za krožiščem zavijemo levo v vas Bukovlje. Cesta se naprej vzpne skozi Bukovlje, nato pa se položi in nas pripelje v Čretvež, kjer v manjšem križišču nadaljujemo po spodnji desni cesti. Sledi kratek spust, kjer za "zadnjo" hišo zavijemo desno. Tu bomo na prometnem znaku opazili napis Stolpnik, ki označuje začetek poti. Ker ob izhodišču ni primernega parkirnega prostora se po cesti, ki se vzpne nad hišo odpeljemo še približno 100 m in nato tam parkiramo na primernem mestu.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se vrnemo do "zadnje" hiše v vasi, tam pa nas napis na prometnem znaku usmeri na kolovoz, kateremu pa sledimo le nekaj korakov. Po približno 10 m hoje po širokem kolovozu, pa bomo na desni strani opazili stezo, ki se vzpne skozi gozd. Le malo višje pa se ob poti pojavijo prve markacije, ki nas nato spremljajo med vzponom skozi gozd, kjer nam ob razpotjih kažejo pravo pot. Višje prečimo gozdno cesto (desno lovska koča Štepih) in vzpon nadaljujemo po postopoma vse bolj zložni poti. Že kmalu pa se steza prične obračati vse bolj v levo, kjer postaja vse bolj zaraščena in slabše markirana. Ob poti, ki kar nekaj časa preči občasno precej zaraščena pobočja, pa opazimo nekaj oznak za pot XIV. divizije. Omenjena pot se nato priključi cesti, kateri sledimo v levo, mi pa po njej hodimo do bližnjega križišča (Grofof štant) ob katerem je označeno razpotje.
Nadaljujemo ostro desno v smeri Stolpnika do katerega nas loči še približno pol ure hoje. Pot naprej se prične strmeje vzpenjati, nato pa se za kratek čas povsem položi. Sledi rahel spust in nato še nekajminutni zmerni vzpon in pot, ki večinoma poteka skozi strnjen gozd nas hitro pripelje na vrh, na katerem stoji 25 m visok razgledni stolp.

On the way: Grofov štant (805m)
Trip can be prolonged to next destinations: Stolpnik
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik cretvez - Stolpnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing