Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Čepulje - Sveti Jošt above Kranj -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Čepulje - Sveti Jošt above Kranj

 
Starting point: Čepulje (672 m)
Destination: Sveti Jošt above Kranj (845 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 173 m
Altitude difference (by path): 210 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 10320
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 25
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Kranj (Labore), od tam pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Stražišča, Pševa ter Svetega Jošta nad Kranjem. Višje pridemo do vasi Javornik, s katere se v desno odcepi cesta proti vrhu Jošta, mi pa nadaljujemo naravnost v smeri vasi Čepulje. Ko pridemo v Čepulje nadaljujemo desno (levo Planica in Lavtarski Vrh) ter z vožnjo nadaljujemo še približno 100 m do označenega parkirišča.
b) Zapeljemo se v Škofjo Loko, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Železnikom. Za naseljem Bukovica zapustimo glavno cesto proti Železnikom in nadaljujemo desno v smeri naselja Ševlje in Bukovščica. Za Bukovščico se cesta prične strmo vzpenjati, med tem pa nas vodi skozi naselje Strmica. Za omenjenim naseljem se asfalt prehodno konča, nato pa, ko se ponovno pojavi, hitro prispemo do označenega parkirišča, ki se nahaja le malo pred začetkom vasi Čepulje.
c) Najprej se zapeljemo v Železnike, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Škofji Loki. V Dolenji vasi ali pa nekoliko za njo, zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo v smeri naselja Šavlje in dalje proti Bukovščici. Za Bukovščico se cesta prične strmo vzpenjati, med tem pa nas vodi skozi naselje Strmica. Za omenjenim naseljem se asfalt prehodno konča, nato pa, ko se ponovno pojavi, hitro prispemo do označenega parkirišča, ki se nahaja le malo pred začetkom vasi Čepulje.

Path description (Slovenian language):

Na zahodni strani parkirišča opazimo oznake za Špičasti hrib in Sv. Mohor, ki nas usmerijo na vzpenjajočo se gozdno cesto, mi pa na začetku omenjene ceste nadaljujemo ostro desno, na pot, ki vodi proti Sv. Joštu (odcep k Sv. Joštu ni označen). Sprva se zmerno vzpnemo skozi pas gozda, nato pa, ko stopimo iz gozda, nas pot vodi zložno navzgor, ob desnem robu prostrane senožeti. Na drugi strani senožeti se nam z desne priključi še markirana pot, ki vodi s Planice proti Sv. Joštu, mi pa ji sledimo v levo ter nekaj korakov višje stopimo v gozd. V gozdu hitro prispemo na označeno razpotje, kjer nadaljujemo desno (levo Špičasti hrib in Sv. Mohor). Sledi kratko prečenje, nato pa se steza razširi v kolovoz, po katerem se spustimo do bližnjega vodovodnega objekta, od koder nadaljujemo naravnost v gozd. S stezice, ki vodi skozi gozd se hitro vzpnemo do asfaltne ceste, kateri sledimo v levo, po njej pa hodimo do prvega desnega ovinka, od tam pa naravnost na kolovoz. V nadaljevanju se najprej zložno vzpenjamo, nato pa za nekaj razpotji, kjer sledimo markacijam, še nekoliko bolj strmo. Strm vzpon prereže asfaltna cesta, ki vodi proti vrhu, mi pa nadaljujemo naravnost preko ceste, na pot, ki se nadaljuje preko vse bolj razglednega travnatega pobočja. Po nadaljnjem krajšem vzponu dosežemo Dom na Joštu, nekaj 10 korakov naprej pa še cerkev sv. Jošta.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (december).

Trip can be prolonged to next destinations: Archangel Gabriel (Planica), Špičasti hrib
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj cepulje - Sveti Jošt above Kranj
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing