Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Čepulje - Archangel Gabriel (Planica) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Čepulje - Archangel Gabriel (Planica)

 
Starting point: Čepulje (672 m)
Destination: Archangel Gabriel (Planica) (824 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 152 m
Altitude difference (by path): 165 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 2300
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 21
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Kranj (Labore), od tam pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Stražišča, Pševa ter Svetega Jošta nad Kranjem. Višje pridemo do vasi Javornik, s katere se v desno odcepi cesta proti vrhu Jošta, mi pa nadaljujemo naravnost v smeri vasi Čepulje. Ko pridemo v Čepulje nadaljujemo desno (levo Planica in Lavtarski Vrh) ter z vožnjo nadaljujemo še približno 100 m do označenega parkirišča.
b) Zapeljemo se v Škofjo Loko, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Železnikom. Za naseljem Bukovica zapustimo glavno cesto proti Železnikom in nadaljujemo desno v smeri naselja Ševlje in Bukovščica. Za Bukovščico se cesta prične strmo vzpenjati, med tem pa nas vodi skozi naselje Strmica. Za omenjenim naseljem se asfalt prehodno konča, nato pa, ko se ponovno pojavi, hitro prispemo do označenega parkirišča, ki se nahaja le malo pred začetkom vasi Čepulje.
c) Najprej se zapeljemo v Železnike, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Škofji Loki. V Dolenji vasi ali pa nekoliko za njo, zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo v smeri naselja Šavlje in dalje proti Bukovščici. Za Bukovščico se cesta prične strmo vzpenjati, med tem pa nas vodi skozi naselje Strmica. Za omenjenim naseljem se asfalt prehodno konča, nato pa, ko se ponovno pojavi, hitro prispemo do označenega parkirišča, ki se nahaja le malo pred začetkom vasi Čepulje.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se sprehodimo do table, ki označuje pričetek naselja Čepulje, nato pa nadaljujemo do križišča v Čepuljah, ob katerem se nahaja Gostilna Na Sedlu.
Iz križišča nadaljujemo po levi cesti (smer Planica in Lavtarski Vrh) ter pot nadaljujemo mimo Gostilne na sedlu.
Od križišča se cesta najprej rahlo spusti, nato pa se prične postopoma vzpenjati proti Planici. Nekoliko višje nas markacije usmerijo rahlo levo na markiran kolovoz, ki se nekaj časa vzpenja vzporedno s cesto, nato pa se pri spomeniku NOB vrne na njo.
Pri spomeniku se nam z leve priključi še pot od Crngroba, mi pa nadaljujemo po asfaltni cesti v smeri Planice. Od spomenika se cesta hitro vzpne do Planice, kjer tik pred prvo hišo v vasi nadaljujemo ostro desno (smer Cerkev). Nadaljujemo mimo križa po poti, ki hitro preide v gozd, skozi katerega se prične strmeje vzpenjati. Tej v zadnjem delu nekoliko bolj strmi poti, ki večji del poteka skozi gozd, sledimo vse do vrha, le tega pa dosežemo po nekaj minutah nadaljnje hoje.

Trip can be prolonged to next destinations: Sveti Križ (Križna Gora)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica) cepulje - Archangel Gabriel (Planica)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing