Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Cave del Mole - Rifugio Corsi -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsrifugio corsi / Cave del Mole - Rifugio Corsi
  

Cave del Mole - Rifugio Corsi

 
Starting point: Cave del Mole (1035 m)
Destination: Rifugio Corsi (1874 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: partly demanding
Altitude difference: 839 m
Altitude difference (by path): 845 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 8213
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 30
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Kranjske Gore se čez mejni prehod Rateče zapeljemo do Trbiža/Tarvisio. V Trbižu nadaljujemo levo v smeri Bovca in cesti sledimo do križišča v bližini Rabeljskega jezera. Tu nadaljujemo desno v smeri Nevejskega prevala/Sella Nevea. Tej cesti, ki se po večini vzpenja sledimo do mesta, kjer se desno odcepi makadamska cesta. Pri odcepu je spomenik s križem ter na drevesu smerokaz z napisom “Corsi”. Makadamski cesti nato sledimo še nekaj ovinkov, nato pa malo pred zapornico parkiramo na parkirišču ob cesti.
Iz Bovca se zapeljemo do mejnega prehoda Predel, s katerega se spustimo na italijansko stran. Le malo za Rabeljskim jezerom pa pridemo do križišča, kjer nadaljujemo levo v smeri Nevejskega prevala/Sella Nevea. Naprej sledi zgornjemu opisu.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po makadamski cesti, ki se v ključih prične vzpenjati. Cesta poteka skozi gozd, tako da je razgleda malo. Le občasno se nam odpre pogled proti jugu in jugovzhodu. Cesta nato zavije v levo in se še nekoliko strmeje prične vzpenjati proti severu. Strma betonirana cesta nas nato pripelje iz gozda na Viško planino (1530m).
Pri spodnji postaji tovorne žičnice zavijemo levo in nadaljujemo po cesti, ki vodi čez planino. Na koncu planine nas nato markacije usmerijo na peš pot, ki se sprva še vzpenja skozi gozd, nato pa nas ponovno pripelje iz gozda na travnata pobočja. Tu zavije pot desno in poteka proti severu ter nas kmalu pripelje v ruševje. Skozi ruševje se nato ponovno pričnemo nekoliko strmeje vzpenjati in tudi razgled je vse lepši. Kasneje nas pot pripelje iz ruševja in sledi še krajši vzpon do razpotja kjer se priključimo poti 625, ki vodi od Nevejskega sedla proti koči Corsi. V križišču se usmerimo desno in razmeroma široka pot nas nato vodi pod previsnimi stenami in mimo nekaj vojaških rovov iz prve svetovne vojne. Do koče Corsi nato sledi samo še krajši spust po travnatem terenu.

On the way: Viška planina (1530m)
Trip can be prolonged to next destinations: Koštrunove špice (1 h 50 min), Viš/Jof Fuart
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi cave_del_mole - Rifugio Corsi
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing