Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Budinci (border crossing) - Border stone A 115 -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Prekmurjeborder stone a 115 / Budinci (border crossing) - Border stone A 115
  

Budinci (border crossing) - Border stone A 115

 
Starting point: Budinci (border crossing) (335 m)
Destination: Border stone A 115 (353 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 35 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 18 m
Altitude difference (by path): 40 m
Map: Pomurje 1:40.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 78
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 14
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

S ceste Murska Sobota - Hodoš, v kraju Šalovci nekoliko za bencinsko črpalko Ina, zavijemo levo v smeri Budincev in Dolencev. Ko prispemo v Dolence iz križišča nadaljujemo levo, nato pa za avtobusno postajo desno na stransko cesto. Sledi nekaj spusta, nato pa za transformatorjev prečimo Dolenski potok iz križišča za mostom pa gremo levo. V nadaljevanju se držimo glavne ceste, kjer gremo mimo križa in kapelice, nato pa še skozi zaselek Petešin Breg do državne meje, kjer parkiramo na primernem mestu.

Path description (Slovenian language):

Od mejnega prehoda, kjer opazimo oznake za pot "Pout po dolaj pa bregaj" nadaljujemo levo proti zahodu ter sprva še hodimo po asfaltni cesti, s katere se nam odpre lep pogled proti delu Budincev - najsevernejše vasi v Sloveniji. Ko asfaltna cesta zavije levo gremo naravnost na kolovoz, ob katerem so številni mejni kamni. Pot naprej nas vodi po državni meji in se večinoma lahkotno vzpenja, sem ter tja pa se tudi rahlo spusti.
Nekoliko naprej na levi slovenski strani opazimo informativno tablo, ki stoji ob nekdanji vojaški stražarnici, od katere so ostali le še temelji in betonska plošča, nad katero je narejen nov nadstrešek. Le malo naprej se pot razcepi, mi pa nadaljujemo po tisti poti, ki se nadaljuje ob državni meji. Tej poti, ki tudi v nadaljevanju poteka skozi gozd, sledimo vse do mejnega kamna A 115, ki se nahaja na najsevernejši točki Slovenije.
V času prepovedi prehajanja državne meje se držimo slovenske strani poti, kjer je potrebno pa stopimo tudi nekaj korakov s poti.
Opis in slike se nanašajo na stanje marca 2021.

On the way: Karavla JLA (342m)
Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
budinci_mejni_prehod - Border stone A 115 budinci_mejni_prehod - Border stone A 115 budinci_mejni_prehod - Border stone A 115 budinci_mejni_prehod - Border stone A 115 budinci_mejni_prehod - Border stone A 115 budinci_mejni_prehod - Border stone A 115 budinci_mejni_prehod - Border stone A 115 budinci_mejni_prehod - Border stone A 115 budinci_mejni_prehod - Border stone A 115 budinci_mejni_prehod - Border stone A 115 budinci_mejni_prehod - Border stone A 115 budinci_mejni_prehod - Border stone A 115 budinci_mejni_prehod - Border stone A 115 budinci_mejni_prehod - Border stone A 115
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing