Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bučan - Koča na Ljubelju - by road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawankskoča na ljubelju / Bučan - Koča na Ljubelju
  

Bučan - Koča na Ljubelju (by road)

 
Starting point: Bučan (1010 m)
Destination: Koča na Ljubelju (1370 m)
Path name: by road
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 360 m
Altitude difference (by path): 360 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 7056
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 23
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Ljubelj (Tržič), nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Celovca / Klagenfurt. Za predorom Ljubelj se cesta prične spuščati, mi pa ji na avstrijski strani sledimo do prvega levega ovinka, kjer se v desno odcepi stara ljubeljska cesta. Parkiramo na primernem mestu ob križišču, lahko pa tudi že višje na avstrijski strani nekdanjega mejnega prehoda Ljubelj.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo na staro ljubeljsko cesto, ki je s prometnim znakom zaprta za javni promet. Cesta se najprej zmerno vzpne preko dveh serpentin, nato pa se nadaljuje ob potoku do ruševin nekdanje cerkvice sv. Lenarta, ob katerih stoji nekoliko večje znamenje. Tu cesta zavije v levo ter se postopoma oddalji od doline. S ceste se nam nato pričnejo odpirati lepi razgledi na Palec in ostale okoliške vrhove. Cesta nas naprej vodi mimo manjšega križišča, kjer nadaljujemo ostro desno po "glavni" cesti, nato pa v zmernem vzponu prečimo strma pobočja (nevarnost padajočega kamenja, oz. v zimskem času snežnega plazu in zdrsa). Višje cesta naredi še nekaj serpentin, nato pa nas pripelje na označeno razpotje, kjer se v levo odcepi markirana pešpot proti Košutici / Loibler Baba. Nadaljujemo po širši cesti in v 10 minutah nadaljnje hoje prispemo do starega mejnega prehoda, za katerim stoji Koča na Ljubelju.

On the way: Šent Lenart (1119m)
Trip can be prolonged to next destinations: Žerjavov Praprotnik / Loibler Prapotnik, Polna peč, Dom na Zelenici, Planina Korošica, Hajnževo sedlo, Vrh Ljubeljščice (Triangel), Hajnžev Praprotnik / Zeller Prapotnik, Lokovnikov Grintovec / Grintoutz, Ferlacher Horn / Grlovec, Loibler Baba/Košutica, Veliki vrh (Košuta)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju bucan - Koča na Ljubelju
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing