Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Brezje nad Kamnikom - Vovar - western way

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsvovar / Brezje nad Kamnikom - Vovar
  

Brezje nad Kamnikom - Vovar (western way)

 
Starting point: Brezje nad Kamnikom (625 m)
Destination: Vovar (940 m)
Path name: western way
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 315 m
Altitude difference (by path): 315 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 691
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Kamniške Bistrice. Pri stadionu zapustimo glavno cesto, ki zavije levo in preči Kamniško Bistrico in z vožnjo nadaljujemo naravnost proti Mekinjam. V nadaljevanju se peljemo mimo samostana Mekinje, podružnične osnovne šole Mekinje, nato pa nekoliko za naseljem Zduša zavijemo desno v smeri naselja Brezje nad Kamnikom. Ko se pripeljemo do naselja se prične opisana pot, parkiramo pa lahko na primernem mestu ob cesti že pred naseljem ali nad naseljem, v naselju ni urejenih parkirnih mest.
b) Zapeljemo se na prelaz Volovljek ali Črnivec, nato pa se pričnemo spuščati proti Kamniku. Že v dolini, v naselju Godič zapustimo glavno cesto, ki zavije desno preko Kamniške Bistrice in nadaljujemo rahlo levo. V nadaljevanju se še naprej peljemo skozi Godič, še pred koncem naselja pa zavijemo levo v smeri Brezij, Vodic in Kršiča. Nekoliko naprej gremo pri stop znaku levo, nato pa se vzpnemo do naselja Brezje nad Kamnikom, kjer se prične opisana pot. Parkiramo lahko na primernem mestu ob cesti že pred naseljem ali nad naseljem, v naselju ni urejenih parkirnih mest.

Path description (Slovenian language):

Od začetka naselja se prečno vzpnemo po asfaltni cesti, s katere se nam odpirajo lepi razgledi, sredi naselja pa nadaljujemo ostro desno v smeri kolesarske poti LO40. Pot naprej nas vodi še mimo nekaj hiš, za naseljem pa cesta postane makadamska in preide v gozd. Sledi strmejši vzpon skozi gozd, na nekaj manjših križiščih pa nadaljujemo po širši cesti. Višje nas cesta vodi mimo nekakšnega piknik prostora, kjer stojita dve znamenji, še nekoliko naprej pa nas oznake za Vovar usmerijo desno na kolovoz, s kolovoza pa gremo že na samem začetku še nekoliko bolj v desno na uhojeno nemarkirano stezico, ki se prične strmo vzpenjati po severozahodnih pobočjih Vovarja. V nadaljevanju postopoma preidemo na zahodna pobočja, steza pa je še vedno dokaj strma. Sledi prečenje dveh kolovozov, pri prečenju drugega nam je za orientacijo v pomoč oznaka z napisom Vovar, nas pa postopoma manj strma steza pripelje do manjšega razpotja, kjer gremo levo. Sledi nekaj povsem lahkotne hoje in z leve se nam priključi pot, ki vodi po severovzhodnem grebenu Vovarja.
Tu gremo desno in v nekaj korakih nadaljnje hoje stopimo do vpisne skrinjice in zvona želja na Vovarju.
Opis in slike se nanašajo na stanje marca 2020.

Trip can be prolonged to next destinations: Viewpoint Skroti
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar brezje_nad_kamnikom - Vovar
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing