Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bresternica (spodnji Rušnik) - Koča na Žavcarjevem vrhu -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Strojna, Košenjak, Kozjak and Slovenske goricekoča na žavcarjevem vrhu / Bresternica (spodnji Rušnik) - Koča na Žavcarjevem vrhu
  

Bresternica (spodnji Rušnik) - Koča na Žavcarjevem vrhu

 
Starting point: Bresternica (spodnji Rušnik) (350 m)
Destination: Koča na Žavcarjevem vrhu (863 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 513 m
Altitude difference (by path): 513 m
Map: Pohorje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 12028
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 18
Number of comments: 6
Access to starting point (Slovenian language):

S ceste Maribor - Dravograd, bomo v kraju Bresternica (na zemljevidih Brestrnica) opazili oznake za vas Gaj, ki nas usmerijo desno (iz smeri Dravograda pa levo). Po nekaj metrih, v slabo označenem križišču nadaljujemo levo in cesti, ki nas pelje skozi vas sledimo do kapelice, pri kateri nadaljujemo levo. Povečini vzpenjajoča cesta nas višje pripelje do križišča ob katerem opazimo planinske smerne table za Tojzlov vrh. Mi tu nadaljujemo levo in cesti sledimo še približno 1km do naslednjih planinskih oznak (tokrat za Žavcarjev vrh) ob katerih parkiramo na enem od več manjših parkirišč ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo na makadamsko cesto v smeri Žavcarjevega vrha. Cesta nas sprva vodi ob potoku, nato pa zavije desno in se strmeje vzpne. Tej cesti, ki v glavnem poteka skozi gozd sledimo do manjšega zaselka, pri katerem se le ta spremeni v širok kolovoz. Vzpon nadaljujemo po omenjenem kolovozu, ki nas višje vodi mimo osamljene domačije in nas za tem pripelje do gozdne ceste, katero pa le prečimo.
Vzpon nadaljujemo po kolovozu, ki se prečno vzpenja skozi gozd, mi pa mu sledimo le do mesta, kjer nas markacije usmerijo desno na peš pot.
Pot se višje razširi v kolovoz in kasneje v cesto, katero pa hitro zapustimo, saj nas markacije ponovno povedejo na peš pot. Višje se pot priključi cesti, po kateri nadaljujemo vzpon naslednjih nekaj minut.
Že kmalu pa bomo opazili naslednje oznake za Žavcarjev vrh, ki nas usmerijo na kolovoz, po katerem se v nekaj minutah povzpnemo do planinske koče.

Trip can be prolonged to next destinations: Žavcarjev vrh, Možičev vrh
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_spodnji_rusnik - Koča na Žavcarjevem vrhu
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing