Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bresternica (Šiker) - Tojzlov vrh -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Strojna, Košenjak, Kozjak and Slovenske goricetojzlov vrh / Bresternica (Šiker) - Tojzlov vrh
  

Bresternica (Šiker) - Tojzlov vrh

 
Starting point: Bresternica (Šiker) (456 m)
Destination: Tojzlov vrh (703 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 247 m
Altitude difference (by path): 247 m
Map: Pohorje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 14921
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 13
Number of comments: 3
Access to starting point (Slovenian language):

S ceste Maribor - Dravograd, bomo v kraju Bresternica (na zemljevidih Brestrnica) opazili oznake za vas Gaj, ki nas usmerijo desno (iz smeri Dravograda pa levo). Po nekaj metrih, v slabo označenem križišču nadaljujemo levo in cesti, ki nas pelje skozi vas sledimo do kapelice, pri kateri nadaljujemo levo. Povečini vzpenjajoča cesta nas višje pripelje do križišča ob katerem opazimo planinske smerne table za Tojzlov vrh. Mi tu nadaljujemo levo in cesti sledimo še približno 1km do naslednjih planinskih oznak (tokrat za Žavcarjev vrh) ob katerih parkiramo na enem od več manjših parkirišč ob cesti.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se usmerimo na makadamsko cesto v smeri Tojzlovega vrha in lovskega doma. Po 5 minutah zložne hoje po cesti pridemo do lovske koče, pri kateri pot zavije ostro levo in se s ceste spremeni v kolovoz.
Vzpon nadaljujemo po omenjenem kolovozu, ki se vse strmeje vzpenja skozi gozd. Pot nas višje pripelje iz gozda, kjer se nato nadaljuje ob njegovih obronkih. V zmernem vzponu ob robu gozda, pa nas pot pripelje do ceste.
Vzpon lahko nadaljujemo po markirani cesti, ali pa po vzporednem kolovozu. V obeh primerih bomo po nekaj minutah nadaljnje hoje prišli do planinskega doma.
Od doma nadaljujemo po kolovozu, ki se rahlo vzpne in gre po nekaj korakih v gozd. Tej zložni poti sledimo vse do Tojzlovega vrha, katerega dosežemo po manj kot 5 minutah nadaljnje hoje.

On the way: Planinski dom Kozjak (690m)
Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
bresternica_siker - Tojzlov vrh bresternica_siker - Tojzlov vrh bresternica_siker - Tojzlov vrh bresternica_siker - Tojzlov vrh bresternica_siker - Tojzlov vrh bresternica_siker - Tojzlov vrh bresternica_siker - Tojzlov vrh bresternica_siker - Tojzlov vrh bresternica_siker - Tojzlov vrh bresternica_siker - Tojzlov vrh bresternica_siker - Tojzlov vrh bresternica_siker - Tojzlov vrh bresternica_siker - Tojzlov vrh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing