Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Strojna, Košenjak, Kozjak and Slovenske goricekoča na žavcarjevem vrhu / Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu
  

Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu

 
Starting point: Bresternica (Šiker) (456 m)
Destination: Koča na Žavcarjevem vrhu (863 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 50 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 407 m
Altitude difference (by path): 450 m
Map: Pohorje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 5906
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 18
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

S ceste Maribor - Dravograd, bomo v kraju Bresternica (na zemljevidih Brestrnica) opazili oznake za vas Gaj, ki nas usmerijo desno (iz smeri Dravograda pa levo). Po nekaj metrih, v slabo označenem križišču nadaljujemo levo in cesti, ki nas pelje skozi vas sledimo do kapelice, pri kateri nadaljujemo levo. Povečini vzpenjajoča cesta nas višje pripelje do križišča ob katerem opazimo planinske smerne table za Tojzlov vrh. Mi tu nadaljujemo levo in cesti, ki se še naprej postopoma vzpenja sledimo do oznake ceste 7,5km. Le nekaj metrov pred omenjeno oznako bomo ob cesti opazili parkirišče in planinske smerne table.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se vrnemo nekaj metrov nazaj, prečimo mostiček in se nato usmerimo na peš pot v smeri Žavcarjevega vrha. Markirana pot, ki poteka po kolovozu, gre že kmalu v gozd, kjer se nato zmerno vzpenja. Višje kolovoz zavije v levo, pride iz gozda in nas le malo za tem pripelje do zaselka nekaj hiš.
Vzpon nekaj časa nadaljujemo po cesti, nato pa nas markacije usmerijo levo na peš pot, ki se vzpne ob robu gozda. Pot gre kmalu v gozd, kjer kmalu pridemo do kapelice, pri kateri se pot obrne nekoliko proti levi. Naprej se vzpenjamo po sprva zložni poti, ki se višje nekoliko bolj vzpne in nas za tem pripelje do gozdne ceste, katero pa le prečimo (desno Sveti Duh na Ostrem vrhu).
Nadaljujemo v smeri Žavcarjevega vrha po poti, ki se nadaljuje z nekaj krajšimi vzponi in spusti. Pot s katere se nam občasno odpre nekaj razgleda, pa nas kmalu pripelje do gozdne ceste, kateri nato sledimo do planinskega doma.

Trip can be prolonged to next destinations: Žavcarjev vrh
Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu bresternica_siker - Koča na Žavcarjevem vrhu
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing