Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bottom station of Pohorje cable car - Pečke - via Meranovo

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Pohorje, Dravinjske gorice and Halozepečke / Bottom station of Pohorje cable car - Pečke
  

Bottom station of Pohorje cable car - Pečke (via Meranovo)

 
Starting point: Bottom station of Pohorje cable car (325 m)
Destination: Pečke (720 m)
Path name: via Meranovo
Time of walking: 2 h
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 395 m
Altitude difference (by path): 400 m
Map: Pohorje 1:50 000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: pohodnik38
Views: 5625
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 52
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Spodnja postaja Pohorske vzpenjače se nahaja na južni strani Maribora v Radvanju. Do nje lahko pridemo iz več smeri: v Mariboru so na važnejših križiščih smerokazi ali ikone za Pohorje. Če se pripeljemo v Maribor pa južni vpadnici iz smeri Ljubljane, sledimo tej skozi Hoče in pri semaforiziranem križišču pri trgovskih centrih zavijemo levo (smer Radvanje), nadaljujemo po Lackovi cesti in sledimo smerokazom. Do spodnje postaje vozi tudi mestni avtobus št. 6.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča gremo na zahod do mostička in zavijemo v desno na peš pot skozi gozd. Iz gozda stopimo na cesto v bližini gostišča Pohorka, kjer nadaljujemo naravnost po ulici. Na koncu, v križišču zavijemo levo, po cesti v smeri Pohorja, a le do prometnega znaka, za katerim zavijemo s ceste v desno na peš pot. Pot gre mimo vikenda pod Koglom - 400 m,kjer se odpre nekaj razgleda. Čez pobočje na desni vidimo ribnik v katerega se steka Pekrski potok. Gremo v smeri hiše, kjer stopimo na cesto, mi pa po njej čez most in mimo ribnika, do križišča, kjer stopimo na asfaltno cesto in zavijemo ostro levo. Cesta nas vodi po naselju navzgor, višje na križišču pa gremo desno.
Pot nas vodi vse višje in poteka pod vinogradi in skozi krajši gozd. V bližini kmetije je znamenje ob poti, v naslednjem križišču pa zavijemo desno s ceste v gozd na kar nas opozori markacija na drevesu.
Pot naprej se spušča, preči manjši potoček, nato pri vikendih, kjer zopet stopimo na makadamsko cesto zavije levo. Po cesti skozi zaselek ob električnem transformatorju, kjer stopimo na asfaltno cesto. Markacija kaže levo vendar ta pot za zdaj ni prehodna (maj 2014), zato zavijemo v desno. Asfaltna cesta, ki se spušča nas vodi mimo kapelice, čez "Vinogradniški most" do križišča. Tu nas tabla usmeri na levo cesto. Cesta se vije po hribu navzgor med vinogradi, višje ostro zavije v levo, kjer je tudi klopca za počitek. Potem pa se zopet obrne v desno in strmina popusti po nekaj minutah (smo na Prinčevem hribu - Meranovo (503 m)).
Tu se odpira lep razgled proti Mariboru in na obronke Pohorja. Cesta nas naprej vodi rahlo v levo in se vzpenja do vršnega dela Prinčevega hriba - 503 m, kjer je križišče s smernimi tablami. Z desne se priključi pot iz Limbuša mi pa nadaljujemo v smeri Bolfenk-Pečke. Pot gre ponovno za krajši čas v gozd in se vzpne in nas privede na jaso, kjer stoji "Andrejev čebelnjak". Cesta se spušča v smeri kmetije Krajner, poteka skozi dvorišče v smeri roba gozda. Tu stopimo na kolovoz, smerokaz nas opozori da smo na pravi poti. Od tu naprej je pot markirana. Polagoma se vzpenja, višje zavije v levo, poteka ob pobočju (ob poti je "Metkina klop"). Pot se začne vzpenjati, na desni se sliši potok, ki ga nato prečimo čez brv ob mogočnih skalah. Nato se vzpenja v desno in zavije spet v levo na kar se položi. V nadaljnjih 15 minutah nas privede do razpotja, kjer zavijemo v levo in izstopimo iz gozda na travnik pod domom na Pečkah (715 m).

Trip can be prolonged to next destinations: Sveti Bolfenk (Mariborsko Pohorje), Mariborska koča, Mariborski razglednik (Cigelnica), Ledinekov kogel, Ruška koča na Arehu, Žigartov vrh
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke sp_postaja_pohorske_vzpenjace - Pečke
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing