Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bottom station of cableway on Krvavec - Ambrož pod Krvavcem - via Lukenjski graben

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsambrož pod krvavcem / Bottom station of cableway on Krvavec - Ambrož pod Krvavcem
  

Bottom station of cableway on Krvavec - Ambrož pod Krvavcem (via Lukenjski graben)

 
Starting point: Bottom station of cableway on Krvavec (602 m)
Destination: Ambrož pod Krvavcem (1085 m)
Path name: via Lukenjski graben
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 483 m
Altitude difference (by path): 490 m
Map: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 2480
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 31
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo do prvega semaforiziranega križišča v Vodicah, kjer nadaljujemo levo v smeri Cerkelj na Gorenjskem in Brnika. Ko prispemo do glavnega krožišča na Spodnjem Brniku z vožnjo nadaljujemo v smeri Cerkelj in smučišča Krvavec. Pri koncu kraja Cerklje na Gorenjskem zapustimo glavno cesto, ki se nadaljuje proti Velesovem in Visokem in z vožnjo nadaljujemo rahlo desno na cesto v smeri smučišča Krvavec. Parkiramo na velikem urejenem parkirišču ob spodnji postaji krožno-kabinske žičnice na Krvavec.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kranj - vzhod, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Brniku, Komendi in Mengšu. Ko prispemo do glavnega krožišča na Spodnjem Brniku z vožnjo nadaljujemo v smeri Cerkelj in smučišča Krvavec. Pri koncu kraja Cerklje na Gorenjskem zapustimo glavno cesto, ki se nadaljuje proti Velesovem in Visokem in z vožnjo nadaljujemo rahlo desno na cesto v smeri smučišča Krvavec. Parkiramo na velikem urejenem parkirišču ob spodnji postaji krožno-kabinske žičnice na Krvavec.

Path description (Slovenian language):

Od spodnje postaje krožno-kabinske žičnice na Krvavec nadaljujemo po asfaltni cesti proti Štefanji Gori, po njej pa hodimo do prvega levega ovinka, sredi katerega se v desno odcepi markirana pot, sprva še slabša cesta proti Krvavcu. Slabša cesta, po kateri nadaljujemo vzpon se vzpenja po desnem bregu Reke, z nje pa se kmalu v levo odcepi markirana pot, ki vodi na Krvavec, mi pa nadaljujemo naravnost, po kolovozu, ki se v nadaljevanju vzpenja skozi Lukenjski graben. Na nekaj razpotjih sledimo glavnemu kolovozu, z njega pa se nam višje pričnejo odpirati razgledi, ki sežejo vse do Triglava. Kolovoz v nadaljevanju postane precej kamnit, ko pa nas višje pripelje do obsežnega prodišča, pa nadaljujemo desno na makadamsko cesto, po kateri se zložno vzpnemo proti desni in postopoma zapustimo Lukenjski graben. Ko malo naprej dosežemo greben hriba Požeg (1076 m) cesta zavije ostro v levo, nato pa se nekaj minut naprej priključi asfaltni cesti, ki vodi proti Krvavcu. Po omenjeni cesti se v nekaj minutah vzpnemo do turistične kmetije pr Ambružarju, od koder se nam odpre lep razgled na Gorenjsko.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (april in maj).

Trip can be prolonged to next destinations: Planina Jezerca, Kriška planina, Dom na Gospincu (Hotel Rozka)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem spodnja_postaja_zicnice_na_krvavec - Ambrož pod Krvavcem
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing