Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bohinjska Češnjica - Rudnica -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsrudnica / Bohinjska Češnjica - Rudnica
  

Bohinjska Češnjica - Rudnica

 
Starting point: Bohinjska Češnjica (603 m)
Destination: Rudnica (946 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 343 m
Altitude difference (by path): 365 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 400
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 32
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) S ceste Bled - Bohinjska Bistrica, v naselju Bitnje zapeljemo ostro desno (iz smeri Bohinja rahlo levo) v smeri Pokljuke, Srednje vasi in Jereke. Sledi strm vzpon, ko se cesta položi pa iz križišča nadaljujemo naravnost v smeri Stare Fužine in Srednje vasi (desno Pokljuka, Koprivnik in Jereka). Nekoliko naprej že prispemo v Bohinjsko Češnjico, opisana pot pa se prične v križišču, kjer se levo navzdol odcepi cesta proti apartmajem Čebelica. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest.
b) Zapeljemo se v Staro Fužino, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Srednji vasi in dalje Bohinjski Češnjici. Na začetku Bohinjske Češnjice prispemo do križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti apartmajem Čebelica. Ob omenjenem križišču, kjer se prične opisana pot ni urejenih parkirišč.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo na stransko cesto, ki nas vodi mimo apartmajev Čebelica, mi pa se po cesti spustimo še nekoliko nižje, kjer prečimo potok Suha. Na drugi strani potoka kmalu dosežemo kolesarsko pot Bohinj, mi pa sledimo oznakam za Brod in Senožeto. Ko prispemo do križišča z lesenimi smernimi tablami se usmerimo levo proti Brodu (če nadaljujemo naravnost prispemo do vznožja smučišča Senožeta in Srednje vasi).
Od križišča naprej se cesta prične vzpenjati, asfalt pa se hitro konča. Makadamska pot se postopoma približa trasi smučišča, kjer zavije levo, višje pa se postopoma položi in se obrne proti jugu. Sledi kratek spust do križišča, kjer gremo desno (levo navzdol se spustimo na Brod), nato pa v glavnem v rahlem vzponu hodimo čez prostrane senožeti, kjer hodimo večinoma proti zahodu, pred seboj pa že lepo vidimo Rudnico. Ko nas kolovoz pripelje na manjše sedelce med Rudnico na levi in Kazanco na desni (vrh z lovsko opazovalnico), gremo levo ter se pričnemo vzpenjati ob ograji, kjer sledimo slabši stezi. Višje, ko zapustimo senožeti in pot preide v gozd, postane steza razločnejša, malo naprej pa tudi zelo strma. Sledi strm vzpon čez pobočje, kjer je več podrtih dreves, a s prehodi ni večjih težav, saj jih steza večinoma lepo obide. Strma pot, ob kateri je opaziti tudi starejše markacije nas višje pripelje v bolj planotast del, kjer se priključimo bolje uhojeni poti z Broda.
Tu nadaljujemo desno ter ob robu prepada nadaljujemo pot (pot je od roba nekoliko odmaknjena, tako da ni večje nevarnosti zdrsa). Tej razgledni poti nato sledimo do bližnjega vrha Rudnice, kjer se nahaja klop ter nekaj korakov naprej še vpisna skrinjica.
Opis in slike se nanašajo na stanje februarja 2020.

On the way: Senožeta (656m)
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica bohinjska_cesnjica - Rudnica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing