Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bohinjska Bistrica - Koča na Soriški planini -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpskoča na soriški planini / Bohinjska Bistrica - Koča na Soriški planini
  

Bohinjska Bistrica - Koča na Soriški planini

 
Starting point: Bohinjska Bistrica (530 m)
Destination: Koča na Soriški planini (1306 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 776 m
Altitude difference (by path): 776 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 1820
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 57
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Bohinjsko Bistrico, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Soriške planine. Ko prispemo do križišča, kjer se z glavne ceste v desno odcepi cesta proti naselju Ravne, parkiramo na makadamskem parkirišču ob vznožju nekdanjega smučišča Kobla.
b) Iz Selške doline ali Baške grape se zapeljemo na Soriško planino, nato pa se spustimo v Bohinjsko Bistrico, kjer parkiramo na makadamskem parkirišču ob križišču, kjer se v levo odcepi cesta proti naselju Ravne.
c) Iz Železnikov se preko prevala Rovtarica zapeljemo v Bohinjsko Bistrico, kjer parkiramo na makadamskem parkirišču ob križišču, kjer se v levo odcepi cesta proti naselju Ravne.
d) Do izhodišča lahko prispemo tudi z vlakom.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po asfaltni cesti v smeri Soriške planine, po njej pa hodimo mimo podjetja LIP panel boards Bohinj, d.o.o., zapustimo pa jo le malo naprej od table, ki označuje konec naselja Bohinjska Bistrica in sicer za prečenjem potoka Butanica.
Oznake za Nemški Rovt nas s ceste usmerijo desno, na pot, ki se vzpenja ob omenjenem potoku, večinoma pa poteka skozi gozd. Višje dosežemo makadamsko cesto, kateri sledimo v desno, po njej pa hitro prispemo iz gozda, pri lesenem križu pa izberemo širšo levo cesto. Ob lepih pogledih na Spodnje Bohinjske gore se vzpnemo do vasi Nemški Rovt, kjer pri domačiji pri Polanc nadaljujemo desno, na cesto, ki se nekoliko spusti. Za "zadnjo" hišo prispemo do ribnika, od tam pa nadaljujemo po makadamski cesti (desno Ravne), ki se malo naprej, pri manjšem nogometnem igrišču spremeni v kolovoz. Kratek čas nadaljujemo po kolovozu, nato pa gremo rahlo levo na stezo, ob kateri opazimo nekaj starejših markacij, višje pa se vrnemo na kolovoz. Kolovoz se v nadaljevanju nekoliko strmeje vzpenja, kmalu pa se tudi razcepi. Izberemo levi kolovoz, višje na naslednjem nekoliko večjem razpotju pa gremo desno, tako da se v nadaljevanju prečno vzpenjamo proti desni. Na razglednem delu, od koder se nam odpre lep pogled na Bohinj, nadaljujemo levo do roba planine Strmne. Tu markacije usmerjajo desno, vendar, da ne hodimo po preveč zaraščeni poti, je bolje, da nadaljujemo naravnost, kjer hitro dosežemo makadamsko cesto, po kateri nadaljujemo pot. Ko cesta prehodno preide v gozd, gremo s ceste desno na uhojeno stezico, ki nas hitro pripelje do nadaljevanja planine. Nadaljujemo ob desnem robu planine, ko pa se vrnemo v gozd, se nam z desne priključi zaraščena markirana pot. Malo naprej dosežemo širšo makadamsko cesto, katero pa le malo naprej zapustimo in nadaljujemo levo v smeri Soriške planine (naravnost Orožnova koča), pot pa nas vodi po zmerno strmi senožeti. Za manjšo kočo pot preide v gozd, skozi katerega se zmerno do občasno strmo vzpenja, višje pa prečimo še eno gozdno cesto. Markirana pot, ob kateri so v glavnem starejše markacije, nas nato pripelje ob visokonapetostni daljnovod, ob katerem se nekaj časa vzpenjamo, v nadaljevanju pa prečimo še cesto, ki vodi do prevala Vrh Bače. Na tem delu pot preide v manjšo dolinico, po njej pa se lahkotno vzpnemo do glavne ceste, po kateri nadaljujemo do velikega parkirišča ob vznožju Soriške planine, kjer se nahaja tudi bife Brunarica.
Za informativnimi tablami gremo desno in se v nekaj minutah vzpnemo do Litostrojske koče na Soriški planini.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (maj).

On the way: Nemški Rovt (674m), Planina Strmne (935m)
Trip can be prolonged to next destinations: Vrh Bače, Planina Za Črno goro, Kobla, Krevl, Dravh, Lajnar, Šavnik, Slatnik (southeast peak), Možic, Slatnik (severozahodni vrh), Rušni vrh, Črna prst
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini bohinjska_bistrica - Koča na Soriški planini
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing