Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bohinjska Bela - Galetovec - via Turn

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsgaletovec / Bohinjska Bela - Galetovec
  

Bohinjska Bela - Galetovec (via Turn)

 
Starting point: Bohinjska Bela (480 m)
Destination: Galetovec (1265 m)
Path name: via Turn
Time of walking: 2 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 785 m
Altitude difference (by path): 785 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: milosj
Views: 15684
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 11
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz proti Bledu in naprej proti Bohinjski Bistrici. 1 km za Bledom v križišču zavijemo desno proti Bohinjski Beli. Najprej se peljemo skozi zgornji del vasi v Podklanec do železniške postaje, v bližini katere parkiramo vozilo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se odpravimo nazaj proti spodnjemu delu vasi. Pot v prvem delu ni markirana. Takoj za zadnjimi hišami zavijemo levo čez travnik do gozdnega roba. Ob robu vodi proti desni pot v hrib do temno rjave lesene hiše. Takoj za hišo v razcepu zavijemo desno (levo Široka peč), po nekaj deset metrih pa pot zavije ostro levo, naravnost v hrib. Po kolovozu, ki se strmo vzpenja po gozdu pridemo do križišča treh poti. Nadaljujemo po levi poti, še naprej naravnost v hrib. Ko pridemo do travnika z vikendom, takoj za njim zavijemo s ceste na levo v gozd, ter se priključimo markirani poti, ki pride z druge strani.
Markirana pot nas vodi po gozdu do ceste, kjer zavijemo po cesti levo in pridemo do travnika in gorske kmetije Slamniki. Takoj za kmetijo se s ceste desno v gozd odcepi markirana steza, ki nas brez večjih težav pripelje na prelaz Turn, kjer vidimo na levi strani ob poti spomenik. Glavna strmina je tako za nami, nadaljujemo pa po cesti naprej, kjer se čez kakih 250 metrov odcepi cesta proti Galetovcu (naprej Belska planina). Po približno kilometru hoje po cesti pridemo do planine, kjer nas kažipot usmeri levo čez travnato dolinico. Sledi še nekaj minut rahlega vzpona skozi gozd, nato pridemo na razgleden rob Galetovca, kjer so vpisna knjiga, žig in panoramska tabla.

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
bohinjska_bela - Galetovec bohinjska_bela - Galetovec bohinjska_bela - Galetovec bohinjska_bela - Galetovec bohinjska_bela - Galetovec bohinjska_bela - Galetovec bohinjska_bela - Galetovec bohinjska_bela - Galetovec bohinjska_bela - Galetovec bohinjska_bela - Galetovec bohinjska_bela - Galetovec
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing