Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bodešče - Gradišče (Bodešče) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsgradišče (bodešče) / Bodešče - Gradišče (Bodešče)
  

Bodešče - Gradišče (Bodešče)

 
Starting point: Bodešče (445 m)
Destination: Gradišče (Bodešče) (499 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 54 m
Altitude difference (by path): 54 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 1822
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Bledu. Na Bledu zavijemo levo na Koritensko cesto ter z vožnjo nadaljujemo v smeri naselja Koritno ter pozneje naselja Bodešče. Ko prispemo v Bodešče zavijemo drugo ulico levo, nato pa se postopoma pričnemo spuščati skozi vas proti Bodeškemu mostu. Še preden prispemo do Bodeškega mostu preko Save Bohinjke, pa bomo prišli do table, ki označuje konec naselja Bodešče. Parkiramo na primernem prostoru ob omenjeni tabli.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se vrnemo nekaj korakov nazaj, nato pa nadaljujemo na ožjo cesto v smeri Šobca, ki se nadaljuje mimo hiše. Cesta kmalu preide v gozd skozi katerega se zmerno vzpenja, po približno 5 minutah pa nas pripelje do drugega zaselka v naselju Bodešče, kjer na manjšem križišču nadaljujemo desno v smeri cerkve sv. Martina in Gradišča. Sledi le še kratek sprehod in že smo pri cerkvi sv. Lenarta, ki se nahaja ob robu vasi.
Od cerkve nadaljujemo po cesti naprej v smeri Gradišča, cesto pa le malo naprej, še pred zadnjo hišo v vasi zapustimo in pot nadaljujemo levo. Pot naprej se vzpne skozi ozek pas nizkega gozda ter preide na drugo stran hriba, kjer le nekaj metrov pod vrhom preči razmeroma strma pobočja nad reko Savo Bohinjko. Po minuti, dveh prečenja pot zavije ostro v levo ter preide na greben, po katerem se hitro povzpnemo na razgleden vrh s križem in klopco.

On the way: Sveti Lenart (Bodešče) (485m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče) bodesce - Gradišče (Bodešče)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing