Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bistrica pri Tržiču - Breška planina -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsbreška planina / Bistrica pri Tržiču - Breška planina
  

Bistrica pri Tržiču - Breška planina

 
Starting point: Bistrica pri Tržiču (615 m)
Destination: Breška planina (1100 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 40 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 485 m
Altitude difference (by path): 500 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 2446
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 31
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Ljubelj in cesti naprej sledimo v smeri Tržiča. Tik pred črpalko pri Tržiču pa zavijemo desno (smer Tržič) in nato takoj levo (smer Begunje). Kmalu za Bistrico pri Tržiču pa se ostro desno odcepi makadamska cesta k vili Bistrica. Tu zavijemo desno in nato parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Od križišča nadaljujemo po makadamski cesti v smeri vile Bistrica. Cesta, ki se zložno vzpenja nas v nekaj minutah pripelje na asfalt, kjer prispemo do križišča, ob katerem se nahaja kapelica.
Takoj za kapelico nadaljujemo ostro levo na kolovoz, ki po levi strani obide bližnjo stanovanjsko hišo (v bližini opazimo tudi planinske oznake za Dobrčo in Bistriško planino). Kolovoz hitro preide v gozd ter se razmeroma strmo vzpne do nekakšnega grebena, s katerega se nam občasno odpre nekaj razgleda proti Kriški gori in Gorenjski. Ko se greben konča nadaljujemo po desnem kolovozu, kateri se vrne v gozd, mi pa po njem hodimo do bolj travnatega dela (predel imenovan Na planincah).
V nadaljevanju se kolovoz občasno kar strmo vzpenja, nato pa nas pripelje do več zaporednih razpotjih, kjer se položi. Na razpotjih pazljivo sledimo markacijam, katere nas s časoma s kolovoza preusmerijo na gozdno stezico. Dokaj zložna pot pa nas nato v nekaj minutah pripelje do Bistriške planine.
Na Bistriški planini stopimo na cesto, mi pa po njej hodimo proti levi, kjer po nekaj korakih stopimo na drugo širšo cesto. Drugi cesti sledimo navzgor, mi pa po njej nadaljujemo ob robu Bistriške planine. Cesta se naprej zmerno vzpne skozi gozd, nato pa nas pripelje na Breško planino, kjer stoji lovska koča.

On the way: Bistriška planina (1050m)
Trip can be prolonged to next destinations: Lešanska planina, Koča na Dobrči (1 h 20 min), Dobrča, Šentanski vrh
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina bistrica_pri_trzicu - Breška planina
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing