Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Beli Potok at Frankolovo - Stenica -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksstenica / Beli Potok at Frankolovo - Stenica
  

Beli Potok at Frankolovo - Stenica

 
Starting point: Beli Potok at Frankolovo (435 m)
Destination: Stenica (1091 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 656 m
Altitude difference (by path): 700 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 11408
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 56
Number of comments: 16
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Maribor, se usmerimo na izvoz Celje - center, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Vojniku, Frankolovemu in Zrečam. Na koncu Frankolovega, pa bomo opazili oznake za grad Lindek, ki nas usmerijo levo na ožjo ter vzpenjajočo asfaltno cesto. Ob omenjeni cesti, nato na primernem mestu parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Nekaj minut hodimo po asfaltni cesti, nato pa prispemo na manjše križišče, kjer ne nadaljujemo ne levo in ne desno, ampak naravnost na markiran kolovoz v smeri gradu Lindek, Kislice in Stenice. Pot naprej se vzpenja po kolovozu, le ta pa ob strugi Belskega potoka. Višje prečimo omenjeni potok, pot pa nas pripelje do 9 m visokega Lindeškega slapu. Nad slapom pot preide na nekoliko bolj strma pobočja, nato pa se položi in zavije rahlo v desno. Sledi še nekaj minut zložnega vzpona skozi gozd, nato pa nas pot pripelje do bližnje makadamske ceste. Cesti sledimo v desno, le ta pa nas že po nekaj korakih pripelje na manjši preval, kjer je označeno razpotje.
Tu nadaljujemo levo po asfaltni cesti (desno grad Lindek 10 do 15 minut), katera nas že po nekaj metrih pripelje na naslednje križišče. Tokrat nadaljujemo po desni cesti v smeri poti na Stenico. V naslednjem križišču ponovno nadaljujemo desno, mi pa asfaltni cesti sledimo še kratek čas, nato pa, ko prispemo na večjo senožet, le to zapustimo in vzpon nadaljujemo levo (levo nas usmeri puščica na asfaltu) ob robu gozda, razmeroma strmo navzgor. Nekaj časa se vzpenjamo ob robu gozda, nato pa prispemo na travnat kolovoz, kateremu sledimo v desno, do bližnje kmetije.
Tu se sprehodimo preko domačega dvorišča stanovanjske hiše (pozor hud pes!), za katerim stopimo na manjše razpotje, kjer nadaljujemo po levem zgornjem kolovozu. Kratek čas nadaljujemo po kolovozu, nato pa prispemo do slabše makadamske ceste, katero dosežemo ravno na njenem koncu, mi pa jo le prečimo in vzpon nadaljujemo po bolj strmi markirani planinski poti. (Do sem lahko pridemo tudi, če po cesti, namesto, da zavijemo levo na senožet, nadaljujemo naravnost in nato po nekaj minutah nadaljujemo levo - tako se umaknemo psu).
Nekaj minut se razmeroma strmo vzpenjamo skozi gozd, nato pa prispemo na kolovoz, kateremu sledimo v levo, po njem pa hodimo le kratek čas, saj nas nato oznake za Stenico usmerijo desno na spet bolj strmo pešpot. Nekaj časa še nadaljujemo skozi gozd, nato pa prispemo na makadamsko cesto, kateri sledimo v levo. Ob pogledu na Pohorje se sprehodimo do desnega ovinka, mi pa cesto ravno na ovinku zapustimo in se vzpnemo mimo bližnje garaže v gozd. Pot naprej se strmo vzpne po vzhodnem grebenu Stenice, nato pa nas pripelje na predvrh, kjer se položi. Sledi kratek spust, nato pa markirani poti, ki se nadaljuje po in ob grebenu Stenice, sledimo vse do glavnega vrha, katerega dosežemo po dobrih 20 minutah nadaljnje hoje.

On the way: Waterfall Lindek (555m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica beli_potok_pri_frankolovem - Stenica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing