Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Begunje (Krpin) - Smokuški vrh - on cart track and past sv. Peter

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpssmokuški vrh / Begunje (Krpin) - Smokuški vrh
  

Begunje (Krpin) - Smokuški vrh (on cart track and past sv. Peter)

 
Starting point: Begunje (Krpin) (585 m)
Destination: Smokuški vrh (1122 m)
Path name: on cart track and past sv. Peter
Time of walking: 1 h 50 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: partly demanding
Altitude difference: 537 m
Altitude difference (by path): 560 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 17313
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 23
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Radovljica (z gorenjske strani izvoz Lesce) in cesti naprej sledimo v smeri Begunj. V Begunjah (le malo za križiščem, kjer se v levo odcepi cesta proti Žirovnici) nadaljujemo levo v smeri rekreacijskega centra Krpin (naravnost Draga in Tržič). Parkiramo na velikem parkirišču ob rekreacijskem centru Krpin.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po asfaltirani cesti, ki višje preko mostička preči potok Blatnico in se za tem spremeni v makadamsko cesto. Cesti sledimo še naprej, le ta pa nas kmalu pripelje do označenega križišča, kjer nadaljujemo po levi cesti v smeri svetega Petra (desno sveti Peter daljša pot in preval Kališča). Cesta, ki postaja vse slabša pa nas nato hitro pripelje do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno na kolovoz (označeno). Kolovoz se nato začne strmeje vzpenjati in nas višje pripelje iz gozda na travnata pobočja čez katera se v nekaj minutah povzpnemo do cerkvice od katere se nam odpre lep razgled.
Od cerkve nadaljujemo mimo istoimenskega vzletišča po poti, ki gre že kmalu v gozd in se nato v rahlem vzponu nadaljuje vse do Sankaške koče.
Od Sankaške koče nadaljujemo v smeri Poljške planine in Završnice po poti, ki gre v gozd in se za krajši čas strmo vzpne. Strmina nato popusti in pot nas po krajšem spustu pripelje do dveh manjših koč med katerima stoji lesen križ.
Nadaljujemo po markirani poti, ki se vrne v gozd in se postopoma začne vse strmeje vzpenjati. Pri lovski koči strmina popusti, mi pa nadaljujemo po poti, ki poteka ob robu širokega grebena. Le nekoliko naprej pot zavije v desno, preči kolovoz (možnost nadaljevanja po kolovozu) in manjšo jaso ter se za tem začne vzpenjati po precej uničenem kolovozu. Višje se kolovoz razširi (priključimo se namreč kolovozu, katerega smo pred kratkim prečili) in nas pripelje do gozdne ceste.
Le nekaj metrov preden stopimo na omenjeno gozdno cesto pa bomo na levi strani opazili neoznačeno stezico, ki nas po približno 10 minutah nadaljnje hoje pripelje na razgleden Smokuški vrh.
Izhodišče - sv. Peter 0:50, sv. Peter - Sankaška koča 0:10, Sankaška koča - Smokuški vrh 0:50

On the way: Sveti Peter above Begunje (839m), Sankaška koča (867m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh begunje_krpin - Smokuški vrh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing