Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Begunje - Goli vrh (Cemarovnik) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Begunje - Goli vrh (Cemarovnik)

 
Starting point: Begunje (611 m)
Destination: Goli vrh (Cemarovnik) (816 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 205 m
Altitude difference (by path): 205 m
Map: Snežnik 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 5144
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 18
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Unec in cesti naprej sledimo v smeri Cerknice. Le malo pred Cerknico nadaljujemo levo v smeri Begunj, nato pa po nekoliko bolj ovinkasti cesti hitro prispemo v že omenjeno vas. V Begunjah z vožnjo nadaljujemo po glavni cesti, nato pa v križišču ob trgovini Mercator, nadaljujemo naravnost na makadamsko cesto ob kateri opazimo oznake za Špičasto Stražišče (levo Bezuljak, desno Selšček). Slabši makadamski cesti, nato sledimo do manjšega parkirišča ob vaškem kegljišču.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po slabši makadamski cesti, ki nas že po nekaj 10 korakih lahkotne hoje pripelje na razpotje treh kolovozov. Nadaljujemo po najbolj levem (lahko tudi srednjem) kolovozu, le ta pa nas v rahlem vzponu pripelje na naslednje označeno razpotje. Tokrat nadaljujemo po desni poti (ob razpotju so oznake za Špičko levo in desno), ki nas vodi ob zgornjem robu prostranih kraških travnikov. Po nekaj minutah hoje, pa nas markacije usmerijo levo (naravnost Selšček) na nekoliko bolj strmo peš pot, ki nas postopoma pripelje na vse bolj razgledno travnato pobočje. Po omenjenem pobočju se vzpnemo naravnost navzgor in lepo sledljivi poti sledimo vse do roba gozda, ob katerem se nahaja prijetna klopca (pogled na Begunje in okolico). Pot naprej se prične še nekoliko strmeje vzpenjati skozi pas gozda, nato pa se le ta položi in nas po nekaj korakih nadaljnje hoje pripelje na razgleden vrh.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik) begunje - Goli vrh (Cemarovnik)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing