Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Apno - Prgozdnik - Martinova pot

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsprgozdnik / Apno - Prgozdnik
  

Apno - Prgozdnik (Martinova pot)

 
Starting point: Apno (655 m)
Destination: Prgozdnik (1013 m)
Path name: Martinova pot
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 358 m
Altitude difference (by path): 360 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 351
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 22
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa sledimo oznakam za smučišče Krvavec. V Nadaljevanju se peljemo skozi Vodice, Spodnji Brnik, Zgornji Brnik, Cerklje na Gorenjskem do naselja Grad, kjer nadaljujemo desno v smeri Ambroža pod Krvavcem in Šenturške Gore. Sledi strm vzpon, ko se cesta položi pa nadaljujemo naravnost proti Šenturški Gori (levo Ambrož pod Krvavcem in Stiška vas). Sledi še vožnja skozi Ravne, nato pa že prispemo v naselje Apno, kjer se pri kmetiji Frantar prične opisana pot. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Brnik, nato pa sledimo oznakam za smučišče Krvavec. V Nadaljevanju se peljemo mimo letališča ter skozi kraje Spodnji Brnik, Zgornji Brnik, Cerklje na Gorenjskem in naselje Grad, kjer nadaljujemo desno v smeri Ambroža pod Krvavcem in Šenturške Gore. Sledi strm vzpon, ko se cesta položi pa nadaljujemo naravnost proti Šenturški Gori (levo Ambrož pod Krvavcem in Stiška vas). Sledi še vožnja skozi Ravne, nato pa že prispemo v naselje Apno, kjer se pri kmetiji Frantar prične opisana pot. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest.
c) Najprej se zapeljemo v Kamnik, nato pa se usmerimo proti Tunjicam. Od Tunjic sledimo cesti proti Sidražu, od Sidraža proti Šenturški Gori, s Šenturške Gore pa nadaljujemo naravnost do sosednjega naselja Apno, kjer se pri kmetiji Frantar prične opisana pot. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest.

Path description (Slovenian language):

Z nekaj truda bomo v bližini kmetije opazili oznake za Krvavec in Ambrož pod Krvavcem, ki nas usmerijo na stransko cesto, ki se z glavne odcepi proti severu. Pot naprej nas vodi mimo nekaj hiš, kapelice, na koncu naselja pa prispemo do ekološkega otoka, pri katerem nadaljujemo levo do bližnjega znamenja.
Znamenje obidemo po desni strani, kolovoz po katerem hodimo pa preide v gozd. V gozdu najprej nadaljujemo naravnost, nato pa desno v smeri Martinove poti. Sledi nekajminutni prečni vzpon proti desni, kjer hodimo po gozdni stezici, nato pa dosežemo razpotje kolovozov, mi pa nadaljujemo rahlo desno, ponovno v smeri Martinove poti. Višje ima kolovoz še več razpotij, mi pa sledimo bolje uhojenemu kolovozu, oz. tistemu ob katerem so oznake za Martinovo pot (nekaj razpotij ni označenih, zato je orientacija dokaj težavna). Gozdnim kolovozom, s številnimi razpotji, nato sledimo vse do vpisne skrinjice na Prgozdniku.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (april).

Trip can be prolonged to next destinations: Ambrož pod Krvavcem
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik apno - Prgozdnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing