Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Andrejev dom na Slemenu - Smrekovec -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpssmrekovec / Andrejev dom na Slemenu - Smrekovec
  

Andrejev dom na Slemenu - Smrekovec

 
Starting point: Andrejev dom na Slemenu (1086 m)
Destination: Smrekovec (1577 m)
Path name: -
Time of walking: 3 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 491 m
Altitude difference (by path): 700 m
Map: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 17399
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 23
Number of comments: 3
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Velenje in cesti sledimo do omenjenega mesta. Iz Velenja pa nadaljujemo v smeri Šoštanja. Iz Šoštanja vožnjo nadaljujemo v smeri Črne na Koroškem, a le do prelaza Spodnje Sleme, kjer zavijemo levo proti Andrejevem domu. Čez 100m pridemo na naslednje križišče, kjer nadaljujemo levo do Andrejevega doma pred katerim parkiramo.
b) S Koroške strani se najprej zapeljemo do Črne na Koroškem in cesti naprej sledimo proti Šoštanju. Na prelazu Spodnje Sleme zavijemo desno proti Andrejevem domu. Naprej sledimo zgornjemu opisu.

Path description (Slovenian language):

Od Andrejevega doma nadaljujemo po cesti v smeri doma na Smrekovcu. Cesta nas že hitro pripelje na prvo križišče, kjer nadaljujemo levo navzgor. Naprej sledimo cesti, ki se še nekaj časa vzpenja, nato pa se začne zložno spuščati do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno. To cesto pa kmalu zapustimo saj nas markacije usmerijo levo na kolovoz, ki se sprva zmerno, nato pa kar strmo vzpenja. Sledi ena ura hoje z nekaj spusti in vzponi do razpotja, kjer se nam z desne priključi pot iz Črne na Koroškem. Le malo naprej pa pridemo na cesto, kjer nadaljujemo v smeri Smrekovca. Od tu naprej, pa vse do razpotja, katerega dosežemo po približno 30 minutah nadaljnje hoje, se cesta rahlo vzpenja. Na razpotju, zapustimo cesto in se usmerimo desno na široko peš pot, ki nas v zmernem vzponu, sprva skozi gozd, nato pa čez travnato pobočje pripelje do Doma na Smrekovcu.
Od doma nadaljujemo po poti v smeri Smrekovca. Pot se sprva zmerno vzpne čez travnato pobočje, nato pa gre v gozd, kjer se za krajši čas strmo vzpne. Strmina hitro popusti in pot nas pripelje na razpotje, kjer nadaljujemo rahlo desno v smeri Smrekovca (levo Komen). Pot naprej nas pelje skozi vse bolj redek gozd kar strmo navzgor. Po nekaj minutah dokončno pridemo iz gozda in pot se položi. Sledi le še nekaj minut lahkotne hoje, po razglednem vršnem slemenu Smrekovca do kamnite piramide, ki jo vidimo na vrhu.

On the way: Kramarica (1124m), Dom na Smrekovcu (1375m)
Trip can be prolonged to next destinations: Krnes, Komen
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec andrejev_dom_na_slemenu - Smrekovec
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing