Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Ahlete / Aclete - Spodnje Mangartsko jezero -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsspodnje mangartsko jezero / Ahlete / Aclete - Spodnje Mangartsko jezero
  

Ahlete / Aclete - Spodnje Mangartsko jezero

 
Starting point: Ahlete / Aclete (850 m)
Destination: Spodnje Mangartsko jezero (924 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 74 m
Altitude difference (by path): 110 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 320
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 21
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ratečam in dalje Italiji. V nadaljevanju se peljemo proti Trbižu / Tarvisio, nekoliko za odcepom ceste proti Belopeškim jezerom / Lago di Fusine, pa se v levo odcepi cesta proti naselju Ahlete / Aclete. Nadaljujemo na omenjeno cesto, ki nas vodi še mimo nekaj hiš, nato pa se vzpne do vasice Ahlete, kjer se prične opisana pot. V vasi ni urejenih parkirnih mest.
b) Preko MP Predel se zapeljemo v Italijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Trbižu / Tarvisio in dalje proti Ratečam. V naselju Bela Peč / Villa Bassa, pa se v desno odcepi cesta proti naselju Ahlete / Aclete. Nadaljujemo na omenjeno cesto, ki nas vodi še mimo nekaj hiš, nato pa se vzpne do vasice Ahlete, kjer se prične opisana pot. V vasi ni urejenih parkirnih mest.

Path description (Slovenian language):

Nadaljujemo skozi vas, nato pa na križiščih sledimo oznakam za jezero. Cesta višje postane makadamska in preide v gozd, kjer se položi. Sledi še nekaj križišč, mi pa še vedno sledimo oznakam za jezero, oznake pa se večinoma pojavljajo v treh jezikih in sicer italijanskem, nemškem in slovenskem, sem ter tja pa le v italijanščini. Cesta, po kateri hodimo v glavnem vodi proti vzhodu, ko pa zavije bolj proti severu, se tudi prične vidno spuščati. Nekoliko naprej zapustimo cesto in nadaljujemo levo v smeri Spodnjega Mangartskega jezera (pri tej tabli je namesto slovenskega napisa, napis v angleščini). Sledi še krajši spust, nato pa se gozdna pot nadaljuje brez večjih sprememb višine. V nadaljevanju gremo še mimo Malega jezera / Lago Piccolo in Majcenega jezera / Lago Piccolissimo, nato pa se spustimo do Spodnjega Mangartskega jezera.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (november).

On the way: Malo jezero / Lago Piccolo (945m), Majceno jezero / Lago Piccolissimo (940m)
Trip can be prolonged to next destinations: The lake Zgornje Mangartsko jezero
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero ahlete___aclete - Spodnje Mangartsko jezero
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing