Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Vas na Skali - Planina v Plazeh - by road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsplanina v plazeh /  Vas na Skali - Planina v Plazeh
  

Vas na Skali - Planina v Plazeh (by road)

 
Starting point: Vas na Skali (1010 m)
Destination: Planina v Plazeh (1548 m)
Path name: by road
Time of walking: 2 h 45 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 538 m
Altitude difference (by path): 600 m
Map: TNP 1:50.000, Trenta 1:25.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 5010
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Bovca se peljemo proti Trenti oz. obratno. Pri vasi Soča, točneje pri mestu, kjer nas oznake za turistično kmetijo Jelinčič usmerijo desno (iz smeri Trente - levo), zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo po ožji, a asfaltirani cesti. Cesta se naprej vzpenja skozi raztreseno naselje Vrsnik in nas višje pripelje do izhodišča poti za vzpon na planino Za skalo. Mi še naprej nadaljujemo po občasno precej strmi cesti, kateri sledimo do manjšega parkirišča pred rampo, ki prepoveduje nadaljnjo vožnjo.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po makadamski cesti, ki je s prometnim znakom in rampo zaprta za javni promet. Cesta se najprej prične zmerno vzpenjati proti severu, nato pa na predelu imenovanem Kuhinja zavije ostro v desno. Višje pridemo na strma in deloma neporasla pobočja, s katerih se nam odpre lep razgled na okoliške gore. Cesta se nato vrne v gozd in nas mimo table TNP - osrednje območje pripelje na oz. pod Polog, kjer stoji manjša lesena koča in v bližini nje klopca z mizo.
Nadaljujemo po makadamski cesti, po kateri je od tod naprej prepovedana tudi vožnja s kolesom. Cesta se višje povsem položi, nato pa se nadaljuje z nekaj krajšimi vzponi in spusti vse do predela imenovanega Dol pod plazmi. Tu se cesta prične strmeje vzpenjati in višje naredi nekaj serpentin. Čez čas prispemo do roba planine v Plazeh, mi pa na mestu, kjer opazimo lovsko opazovalnico, zapustimo cesto in pot nadaljujemo po rahlo zaraščeni stezici, po kateri v 5 minutah nadaljnje hoje prispemo do koče TNP na omenjeni planini.

On the way: Polog (1333m)
Trip can be prolonged to next destinations: Čisti vrh
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
_vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh _vas_na_skali - Planina v Plazeh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing