Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Pod Debelo glavo - Planina Poljana - via hunting cottage

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsplanina poljana /  Pod Debelo glavo - Planina Poljana
  

Pod Debelo glavo - Planina Poljana (via hunting cottage)

 
Starting point: Pod Debelo glavo (1220 m)
Destination: Planina Poljana (1466 m)
Path name: via hunting cottage
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 246 m
Altitude difference (by path): 300 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 1221
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 15
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti sledimo proti Bledu in naprej proti Bohinjski Bistrici in Bohinjskemu jezeru. Za naseljem Laški Rovt bomo prišli do manjšega križišča, kjer se v levo odcepi cesta, ki vodi proti izhodiščem poti na Rodico, planino Suho, Šijo, Vogel... in tabornega prostora Laški Rovt. Makadamska cesta takoj preide v gozd ter se najprej vzpne mimo omenjenega taborniškega prostora, nato pa se še nekaj kilometrov razmeroma strmo vzpenja. Po nekaj manj kot 6,5 km vožnje po makadamu bomo prišli do nekoliko večjega križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti planini Storeča raven (izhodišče poti na Vogel). Tu nadaljujemo naravnost in po približno 50 m nadaljnje vožnje prispemo do levega ovinka, kjer je izhodišče poti proti planini Suhi, Rodici in Šiji. Od tu še približno 1 km nadaljujemo po cesti, ki vodi proti smučišču Kobla, nato pa v križišču nadaljujemo po zgornji desni cesti, po kateri se peljemo še približno 2 km, oz. do njenega konca, kjer parkiramo.
Od glavne ceste pa do izhodišča je približno 9,5 km makadama.

Path description (Slovenian language):

Kakih 20 m pred koncem ceste (v smeri vzpona) se desno navzdol odcepi sprva slabše vidna stezica. Po nekaj korakih spusta pot postane bolj vidna in se usmeri desno, kjer brez večjih sprememb višine preči pobočja proti vzhodu. Po približno 15 minutah hoje se pot postopoma začne vzpenjati in se nekoliko višje priključi poti od Vodela (možnost izhodišča). Zmerno strma pot pa nas nato hitro pripelje iz gozda, kjer ob poti opazimo lovsko kočo.
Pot naprej se nekaj časa zložno vzpenja po dnu dolinice, nato pa zavije rahlo v desno in se v prečnem vzponu začne strmo vzpenjati. Višje strmina popusti in mestoma slabše vidna stezica nas po nizu manjših dolinic pripelje do planine Poljana.

Trip can be prolonged to next destinations: Planina Suha, Hunting cottage Na Glinu, Gradovec, Raskovec
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
_pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana _pod_debelo_glavo - Planina Poljana
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing