Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


- Kavčič -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

- Kavčič

 
Starting point: (495 m)
Destination: Kavčič (879 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 384 m
Altitude difference (by path): 395 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: studenecuros
Views: 2280
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 0
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) IZ SMERI LJUBLJANE:
S primorske avtoceste (A1) izvozimo na Črnem Kalu in se usmerimo na staro magistralo proti morju. Po 3 km na večjem križišču zavijemo levo proti Hrastovljam in hrvaški meji in po 1 km še enkrat tako. Skozi Kubed pridemo v Gračišče, kjer pred šolskim poslopjem zavijemo levo proti Rakitovcu, do katerega nas vodijo table skozi Smokvico in Movraž. Po koncu strmine prečkamo puljsko železniško progo in zavijemo desno 1 km proti MP Rakitovec, kjer lahko parkiramo avto ali pa 300 m pred MP zavijemo levo po kolovozu in parkiramo na jasi približno 2 km naprej - s tem si zmanjšamo 100 m višinske razlike in pol ure hoje.

b) IZ SMERI KOPRA:
Iz Kopra krenemo po stari magistrali proti Ljubljani. V Rižani zavijemo desno proti Hrastovljam in se držimo glavne ceste proti meji - za preostanek gl. zgoraj.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča pri mejnem prehodu se napotimo severno proti vencu neporaščenih vrhov (Kavčič, Lipnik, Golič) po kolovozni poti, ki ji sledimo skozi gozd. Po pol ure hoje (2 km) prispemo do jase in zavijemo na desni kolovoz, ki mu sledimo vse do vrha in ga ne zapuščamo (z njega odcepijo številne gozdne poti, a so vidno zaraščene). Cesta se začne sprva serpentinasto vzpenjati, nato pa večidel z blagim vzponom vodi proti vrhu. Mimo skalne pečine na levi po sto metrih strme poti prispemo do useka v živo skalo, s čimer vstopimo v savanski pejsaž venca neporaščenih vrhov. Odtod se lahko bodisi usmerimo po strmi kozji poti levo naravnost na vrh bodisi nadaljujemo še 15 minut po cesti in preko travnikov pridemo do vrha. Vrhovi so kopasti in neizraziti, vrh Kavčiča prepoznamo po železnem in lesenem križu.

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing