Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Forums / Slovenija / Mountain biking / Požgani hrib - vzpon in spust

Požgani hrib - vzpon in spust

Print
Premik23. 10. 2023 17:39:02
V dveh ločenih videoposnetkih s komentarjem (kakovost 4K) vam prikažem Požgani hrib, ki je 1009 m visoki hrib nad Kočevjem, eden redkih na pogorju Stojna z razgledom na JZ stran, torej ne na Kočevje ampak na dolino Kočevske reke, Goteniški Snežnik... Sam vrh ima posebno mikro klimo, ob jasnih dnevih je obsijan s soncem tako rekoč do večera.

Vzpon ne poteka po planinski poti in pot ni označena, je pa v videu nazorno prikazano kako poteka. To je v bistvu najkrajša pot iz doline, zato je na nekaterih mestih bolj strma in prevozna samo z električnim gorskim kolesom. Seveda je primerna za pohodnike.

Spust po neokrnjeni naravi s Požganega hriba proti Koči pri Jelenovem studencu (850 m) je fantastičen. Potem pa nadaljevanje od koče proti dolini, na začetku sicer še nekaj manjših vzponov in spustov, zatem od višine cca. 950 m do Kočevja konstanten spust na 460 m. Za spust obstaja več variant, in sicer se lahko spustimo po makadamski cesti ali pa po katerem izmed trailov MTB trail centra Kočevje.
Video:
Požgani hrib - vzpon1
Požgani hrib - spust1
(+2)všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies