Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Forums / Slovenija / General talks / Plitviška jezera

Plitviška jezera

Print
wolphgang31. 07. 2010 11:00:45
Vem, da to vprašanje ne sodi ravno v planinstvo, pa vendar, če je kdo bil v plitvicah, me zanima koliko časa traja ogled pa kratek opis(v smislu koliko je hoje, če je kaj vožnje z avtobusom oz. ladjo itd.) . Hvala v naprej za odgovore.
všeč
JusAvgustin31. 07. 2010 11:17:12
Plitvička jezera: Do izhodišča te pelje avtobus, potem imaš dve varijanti, ali nardiš kompleten krog, okoli, ali pa le delno in se nato nazaj vrneš z ladjico do tam kjer te je pustil avtobus. Mi smo hodili 3 ure vsega skupaj, naredili smo cel krog(s kratkimi postanki). Zanimiva so zaradi stopničastih(CaCO3) tvorb(lehnjak-Lehnjak je močno porozna, lahka in luknjičava karbonatna kamnina, ki nastaja v vodi in ob njej.), zakrasele pokrajine, skratka hidrogeoloških, kot tudi geoloških lepot hrvati lehnjakovi kamnini pravijo sedra. Žal sem jaz na koncu izleta ugotovil naslednje: ko vidiš eno, vidiš vse, velika gneča je, (odvisno od vremena) Se pa definitivno splača pogledat, če še nisi nikoli bil.

lp, Juš

všeč
ibro31. 07. 2010 13:52:56
Na Plitvicah sem bil pred kratkim in sem si vzel čas. Prišli smo popoldan in si ogledali spodnje slapove. Pot ni nikakor naporna, bolj sprehod. Res se lahko pelješ z ladjico (brezplačna, kot tudi vlakec), bolje pa je iti peš celo pot, kar ti vzame cca 2 uri in pol.
Drugo jutro pa smo pohiteli in bili na vhodu že ob 8.oo ter se odpravili na gornja jezera, ki so bolj slikovita. Krasno, brez gužve smo prišli do najvišje ležečega jezera ob 10,30. Nazaj greš spet lahko z vlakom lahko pa peš. Torej če greš tja, vzemi si čas, je lepo in če le moreš štartaj čim bolj zgodaj. Ob 11h je že gneča.
všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies