Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Forums / Slovenija / General talks / Objava fotografij ( udeležencev )

Objava fotografij ( udeležencev )

Print
geppo14. 07. 2008 11:24:18
Furioso poglej, veliko je lepe narave kjer ste hodili in bolj prikladno bi bilo če bi nam posredoval slikovni material o poti, ki ste jo prehodili. Običajno, se vsi izogibamo objave neposrednih portretov iz bližine. Ne zameri, a bolj bomo veseli objave slikovnega materiala neokrnjene narave. Neposredne fotke ( portreti iz bližine ) sopohodnikov pa raje obdržite zase.
Takšno je vsaj moje mnenje.
Lp
všeč
aljazek14. 07. 2008 12:20:22
Vsekakor, se strinjam...
všeč
furioso14. 07. 2008 19:35:18
Hvala za opozorilo,....
všeč
geppo14. 07. 2008 19:45:08
Torej Furioso, preseneti nas še z atraktivnimi
fotkami, ki jih boste naredili na svojih pohodih, po prelepi naravi ki nas obdaja!
Pa brez zamere Lp Geppo
všeč
davorin22. 07. 2008 12:12:55
Se strinjam da portretom ni mesto v opisu poteh. Sam se tudi ukvarjam za planinsko fotografijo in jih je nekaj tudi na www.summitpost.org ( poglej:avtor "davor"). Hribe.net pa zelo ljubim ne zarad krasne kvalitete, ali pa kot poster narejenih slik ampak radi INFORMACIJE. Mislim pa da bi veliko slik ( cca 40% ) zelo dobilo na informativnosti če bi v fotografijo bila vključena ljudska figura - posebej če je v karakterističnem položaju (poglej http://www.summitpost.org/images/original/295931.jpg - ženske na sliki sploh ne spoznam, ampak mislim da bi slika brez nje bila zelo slabša, prazna in dosadna ), siloueta ali pa kak detajl opreme planinca ali poti. Posebej je to koristno za vse kateri po poti planirajo hoditi prvič poti že sploh ne spoznajo. Na tak način slika dobi primerjavo velikosti in naklonine poti na tem mestu. Nekoliko primerov:
1. primer za vključenost detajla poti- markacija: "Pot na Tursko goro" z izleta "Jermanca - Turska gora (čez Kamniško sedlo)" - slika 29 .
2. primer za vključenost človeka: "Vzpon po grapi" z izleta "Dom v Tamarju - Slemenova špica (Čez Črne vode)" - slika 9.
3. primer za vključenost človeka in detajla poti: "Navpičen spust v škrbino" z izleta "Bele vode - Viš / Jof Fuart (Pot stoletnice)" - slika 30.
In končam z primerom slike katera po mojem mnenju ne da nikakršno informacijo novincu na tej poti kajti nima nobenega orjentirja ( kar ne pomeni da je slika v druge namene slaba ). Primer: "Pot se vzpenja ob vznožju mogočnih melišč" z izleta "Dom v Tamarju - Slemenova špica (Čez Črne vode)" - slika 13.
Prisrčen pozdrav vsem planincem od Davora iz Bistre, Zagreb, Hrvaška.
všeč
geppo22. 07. 2008 15:26:08
Davorin, se strinjam s tabo kar si napisal.
Tudi sam, ko objavim fotografije poti, ki sem jo prehodil v družbi, se na več fotografijah nahajajo so pohodniki. Velikokrat je to ( kot si opisal ) potrebno zaradi ( globine, strmine,naklona.. )potrebno, da dobi oseba, ki to gleda občutek za pot, ki ga čaka.
Posnetke delam običajno tako, da oseba, ki jo fotografiram se ne zaveda, da jo fotografiram in ti posnetki so zame najlepši ( te tudi večina objavljam v svojih zapisih o prehojenih poti ).
Fotografije, ki pa nastanejo s poziranjem si pa razdelimo med sabo in jih ne objavljamo ( neposredno iz bližine fotografija osebe ali več oseb, ki v bistvu predstavljajo celoto posnetka in je ozadje zanemarljivo ).
Takšno je pač moje mnenje in ga tudi ne mislim vsiljevati še ostalim pohodnikom, ki objavljajo na ( Hribi. net )
Želim, si čim več fotografij opisanih in prehojenih poti, ker so v veliko pomoč ostalim, ki se prvič soočajo s potjo, ki je še niso prehodili.
Lp
všeč
geppo2. 11. 2009 06:41:50
Poiskal sem star post na temo fotografij. Ne nanaša se na polemiko, ki se je razvila glede števila objavljenih fotografij na post. Nekako pa spada sem.
Moje mnenje glede objav števila fotografij:
Na netu imamo dva najbolj obiskana foruma o gorah.
-PZS
-HRIBI
Na prvem se fotke skoraj ne objavljajo ampak običajno samo linki do njih, na hribih pa fotografije.
Forum na straneh PZS naj bi bil za bolj namenjen bolj iskušenim gornikom, veliko je tudi brezpotij pa tudi opisi markiranih poti.
"Hribe" so pa osvojili bolj amaterski,nedeljski, družinski pa tudi izkušeni gorniki.Velik je povdarek fotografiji ( kar je tudi razvidno v postih ).
Tako ta dva foruma vidim jaz!!
Tako pač naj ostane naprej. Nekdo prilima več fotk, nekdo pa samo eno ali pa nekaj za katere smatra, da so pomembne. Nekdo prilima že skoraj profesionalne fotografije nekdo se še pa uči - tudi za slednje je to dobro ko vidijo ostale kakšne fotke delajo.Kvaliteta fotografij narašča in prav je tako.
Torej pustimo HRIBE takšne kot so! Naj obiskovalci objavljajo fotografije s svojih pohodov ( pa čeprav nekateri več nekateri manj ).
O tem se je brezsmiselno prepirat - kakor se včasih za malenkosti na forumu PZS kar cele strani.
Lp
všeč
burja2. 11. 2009 08:52:04
Se povsem strinjam z geppotom! Slika včasih več pove o razmerah kot sto besed. V hribe hodimo zaradi lepih razgledov, ne zaradi besedičenja! In tu lahko malo podoživimo kar so doživeli drugi, morda dobimo kakšno novo idejo, se nam odpre kak nov vidik poti,... skratka: vsak naj slika kakor mu paše, ker pač vsak doživi goro na svoj oseben način. Kogar pa slike motijo, naj vrti kolešček na miški ali gre na forum pzs! Naj živi in se razvija HRIBI.NET!
všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies