Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
jcerni / Zadnja sporočila

jcerni - Zadnja sporočila

Začete teme:
jcerni8. 04. 2024 05:01:55
Komisija za evropske pešpoti in European Ramblers Association (ERA) bosta v letu 2025 pripravila praznovanje v zvezi z Evropsko pešpotjo E6 z raznimi dogodki. Več si lahko preberete na spletni povezavi: https://eupoti.com/praznovanje-e6-2025.htm
jcerni7. 03. 2024 08:55:58
Na Srednji ekonomski, storitveni in gradbeni šoli, ŠC Kranj mora gradbena smer izdelati nalogo v zvezi z razglednimi stolpi kot objekti. V Kranju so našli Vodovodni stolp in cerkev sv. Kancijana.

Ali morda obstaja kakšna lesena konstrukcija ..., ki je na vrhu hriba, ki spada pod Gorenjsko. Njena funkcija pa je razgled po okolici.
Komentari:
jcerni14. 04. 2024 08:15:53
V mladosti sem vse čase na planinskih tablah lahko delil z 2 (porabil sem 50 % predpisanega časa). Sedaj ko jih imam na hrbtu že 6 križev, pa je situacija ravno obratna. Vse čase na tablah moram množiti z 2 ali več. Torej imam izkušnje z vsemi hitrostmi in načini hoje. Še najbolj ponosen pa sem, da sem cirka 20 let nazaj prišel iz Koče v Kamniški Bistrici do Vrha Grintovca v 2 urah in 25 minutah. Na koncu ugotoviš, da je vse odvisno, katero leto se piše za konkreten osebek. Življenje se zelo spreminja glede na čas življenja.
jcerni14. 04. 2024 08:05:33
Predavanje iz sklopa Iskrive podobe Iskrivih kart: Jerneja Jezernik o Almi Karlin

V sredo, 24. aprila, ob 17. uri vas vabimo na 17. predavanje iz sklopa Iskrive podobe Iskrivih kart Jerneje Jezernik o Almi Karlin. Predavanje bo potekalo v Prešernovi rojstni hiši v Vrbi, ki jo je Alma med svojim potepanjem po Gorenjski tudi obiskala (klik).

Prijave za predavanje sporočite do ponedeljka, 22. aprila 2024, na polonca.hafner.ferlan@sckr.si. Število mest je omejeno. Spremljali ga boste lahko tudi neposredno preko spleta na naslovu: https://vimeo.com/event/4222708
jcerni5. 04. 2024 21:42:03
Nala Teršek in Polona Cankar (4.b, Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola, ŠC Kranj,. šolsko leto 2023/24) sta predstavili raziskovalno nalogo na 33. srečanju mladih raziskovalcev osnovnih in srednjih šol Gorenjske. Raziskovalna naloga je imela naslov: Sadje in med: okusi Iskrive pešpoti Brnik-Mojstrana. Dogodek se je odvijal v četrtek, 28. 3. 2024 na Biotehničnem centru Naklo. Dijakinji sta dosegli 2. mesto v kategoriji Ekonomija in turizem.

Raziskovalna naloga: Sadje in med: Okusi iskrive pešpoti Brnik-Mojstrana | PDF | PowerPoint |
jcerni19. 02. 2024 03:15:19
Bridž in šah sta edina med miselnimi igrami olimpijska športa. Bolj točno povedano bridž je priznan olimpijski šport, ki ni v programu olimpijskih iger. Možno je, da bo v bodočnosti.

Glede na to, da gre za igro s kartami, kjer odloča za zmago, kakšno kvaliteto kart dobiš, je pri bridžu ta sreča izločena. Namreč vsi igralci na turnirju igrajo z istimi kartami. Igralci menjajo mize, kjer so določene karte. Zmaga tisti, ki ima najboljši izkoristek glede odigranih kart.

Tema pa je konglomerat pohodništva, nordijske hoje, pokojnih umetnikov, naravoslovcev, popotnikov ..., ki so upodobljeni na iskrivih kartah. Ciril Hojnik, avtor iskrivih kart, je dobil Prešernovo nagrado za leto 2024, in sicer za delovanje na področju stripa v zadnjih 3 letih.

Ker so iskrive karte namenjene igranju, z njimi igramo bridž. Lahko pa tudi kakšno drugo igro glede na želje.
jcerni18. 02. 2024 12:06:57
Bridž je najbolj popularna miselna igra s kartami na svetu. Igra jo 10 milijonov ljudi.

Igramo ga z 52 običajnimi kartami. Za mizo sedijo 4 igralci, ki sestavljajo dva para. Igra poteka v smeri urnega kazalca. Dva nasproti sedeča igralca sta partnerja, preostala igralca pa njuna nasprotnika.

Partija bridža je sestavljena iz dveh delov: licitacije in odigravanja. Z licitacijo skušamo čim bolj natančno napovedati, koliko vzetkov (štihov) bomo s partnerjem pobrali in katera karta bo adut. Enako možnost napovedovanja ima tudi nasprotni par. V licitaciji zmaga tisti par, ki napove višjo igro.

V drugem delu igre (odigravanje) poskuša par, ki je zmagal v licitaciji, osvojiti vsaj toliko vzetkov, kot jih je napovedal. Nasprotni par skuša izvajalcu to preprečiti. Par, ki zmaga, dobi točkovno nagrado.

Se radi družite?
Radi igrate karte?
Radi kombinirate?
Se radi zabavate v paru?
Radi tudi razmišljate?
Radi potujete?

Če ste vsaj na 4 vprašanja odgovoril pritrdilno, potem je najpopularnejša miselna igra s kartami bridž zelo primerna tudi za vas.

Povezava do Rastko - brezplačna usposabljanja: http://tinyurl.com/bridz-za-zacetnike
jcerni3. 02. 2024 04:32:13
Nastop na sejmu Alpe-Adria 2024: Sadje in med: Okusi Iskrive pešpoti Brnik-Mojstrana (https://youtu.be/55AO2Pq_4jQ?si=-iFqKyc6xmlG-j-C)
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies