Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Brana - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Brana
jozo     
11.8.2008
Včeraj sem bil na Brani iz koče pod slapom Rinka, mimo Okrešlja in naprej mimo sedla.Tik preden sva z ženo in še dvema pohodnikoma vstopila v steno pod K.sedlom, je z vrhov priletelo kar nekaj kamenja, tako da je čelada pomemben faktor v gorah.Izlet je bil čudovit promet dvosmeren in gost.Še to: že dolgo na enem mestu nisem videl toliko planik kot pri povratku proti koči na K.sedlu.
ROSULNIK     
23.8.2008
Benjamin mi lahko prosim poveš kako najdem to Bosovo grapo. Hvala za pomoč!
Romanzmeden
the dancer     
23.8.2008
Tut mene zanima, sploh še nism bil na Brani, pa bi jo pičil po te gori in dol po klasiki iz KS, sem privrženec krožnih poti nasmeh

lp
Aleš
the dancer     
22.9.2008
Evo v Sobot sem uplhnu=prehodu=preplezu mežikanje, še pred Pastirci v prvo grapo, strmo navzgor, med skalami, mičkeno zapoplezat, sem prlezu na prvi travnat kucelj, naredil prehod v drugo grapco in po tej navzgor, že mal več za plezat,po tej prideš do prvih špic in potem samo naprej po vrhovih, precej zahtevno in prepadno na obe strani,najvišja špička-vrh je Blekova glava (okoli 2000nv), mal spusta-plezalnega in naprej na planoto Brane, kjer ni nič več nevarnega, spust na Kamn. sedlo je že v snegu in še zelo vetrovno je blo...

lp
A
benjamin7     
23.9.2008
Ja, kot je že zapisal "the dancer", je potrebno malo pod Pastirci zaviti levo v dobro vidno grapo (Bosovo, kjer se strmo,a le z malenkostno pomočjo rok povzpnemo na greben, ki mu potem sledimo z rahlimi odstopanji levo in desno do vrha. Na levi strani spodaj bomo zrli na pobočje, kjer je pred leti gorelo (Požar), sicer pa je greben na posameznih mestih dokaj zračen, zato je potrebna previdnost, vidne pa so tudi sledi (stope, oguljeno ruševje...) predhodnikov. Pa srečno!
Aja, lahko pa si popestrimo pot že od samega začetka. Pot sem namreč začel z Jermance kar po lovski poti, ki v veliki meri sledi žičnici na Kamniško sedlo, potem pa sem po intuiciji zavil levo (malo pod Pastirci) v Bosovo grapo.
Primož76     
23.9.2008
Se moram strinjat s predhodnikom.
the dancer     
24.9.2008
OK solido&Primož76, pa bodita tok dobra in napišta,kje točno je Bossova grapa, ne sam neki pljuvat-kritizirat zmeden, če sva že zgrešla ??
Primož76     
25.9.2008
the dancer najbrž si mislil Kaptanova glava, ne Blekova. mežikanje Je pa nekoliko višje planota Blek, to pa drži.
Wine     
23.3.2009
V nedeljo plezali na Brano čez Bosovo grapo in Kaptan. Razmere super, trdi sneg v grapi, na grebenu vetar. Ni bilo nevarnosti plazova, krasna in naporna tura!nasmeh
and12     
15.4.2009
V tem tednu se odpravljamo na Brano, zanima nas če je pot do vrha shojena in kakšni so pogoji?
Krenali bi s Kamniške bistrice

Hvala za informacije

Lp
stankoju     
10.6.2009
V kratkem bi šli na Brano pa me zanima kako je od Kamniškega sedla naprej proti Brani ali je še sneg in čeje možno priti na vrh brez derez.Hvala
Saten     
10.6.2009
Danes sem nameraval priti na brano, pa sem dereze naivno pustil doma. Brez derez in tudi cepina mislim da zaenkrat še ne bo šlo.
Brana1 Brana2
stankoju     
10.6.2009
Hvala Saten za hitro informacijo, bom upošteval.
matic4     
30.6.2009
Na severni strani na melišču je še večje snežišče. Da se ga obiti nižje po že precej uhojeni poti po melišču (tik preden markirana pot zavije levo navzgor pred snežiščem), potem pa direkt navzgor po travah do markirane poti. Pot naprej vse do vrha je v celoti kopna.
Lisa     
16.7.2009
Ta vikend se opravljamo na Brano, pa prosim nekoga za informacijo kakšna je pot od Kam.sedla do Brane.....je kopna?
Hvala in lep sončen dan še naprej.
Primož76     
16.7.2009
http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=3&id=1869

Na zgornji povezavi glej predzadnj objavo.
Lisa     
16.7.2009
Primož hvala lepa za informacijo!
Lep dan.
rober     
17.7.2009
Še malo vtisov z moje poti na Brano...fletna turca za dobro jutro.
Brana Pogled  proti Mrzli gori...1 Brana Razgled z vrha...2 Brana Z vrha proti Kamniškemu sedlu in Planjavi3 Brana Pod Brano...4 Brana Pod Brano...5 Brana Okrešelj expres!!!!PREVIDNO!!!6 Brana Za pismene...7
geppo     
17.7.2009
2 x objavljeno ( fotka ) tudi prav OKREŠELJ EXPRES VOZI V TEMU KONCU!!! OPOZORILO PRED PREČENJEM TAKŠNIH SNEŽIŠČ - brez ustrezne opreme!!!
Lp
TinaPRR     
21.7.2009
Sorry, nisem blond, ampak tega pa ne kapiramnasmeh. A je pot Okrešelj - Brana OK ali ni, tale tabla je najbrž samo za zimske razmere?
Page: 1 2 3 4 ... 35 36 37      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing