Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Brana - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Brana
SamoK     
12.5.2017
j. - ni problem v tem, ali se sneg vidi ali ne. Problem je v tem, če se kdo zanaša na sliko iz kamere. V resnici je še anjvečji problem v tem, da se bo kdo morda slabo opremljen podal v hribe potem, ko je dobil nekaj odgovorov na forumu.

Vztrajam pri svojem prvotnem zapisu: kdor zdaj sprašuje o tem, ali potrebuje zimsko opremo ali ne, naj do resnega poletja ne hodi v visokogorje.
dprapr     
12.5.2017
"Problem je v tem, če se kdo zanaša na sliko iz kamere."
Čemu pa potem služi tista kamera? Da vidiš, kdo se potika tam gori ali zaradi dokaj dobro vidnih razmer.
Nekdo, ki je daleč vstran in ne gre vsak konec tedna v hribe, vpraša za razmere, ker se mu verjetno ne sanja, kako je z razmerami v tem koncu in da obstaja tam kamera. In ker ne vemo, kdo sprašuje, naj bo vsaj deležen vljudnega odgovora.
Razmere pa so iz leta v leto drugačne. Je bilo že tudi popolnoma kopno v tem času.

Se pa strinjam, da bi bilo vprašanje drugačno, če bi bilo objavljeno sredi zime.

Kar se mene tiče, pa mi je slika trenutnih razmer najbolj merodajna, bolj kot kakršnikoli nasvet oziroma opis razmer.
Janez Seliškar     
12.5.2017
Vsak, ki mu je trenutno na osojnih pristopih nad 2000 metrov težko nesti s seboj zimsko opremo, naj raje ostane še nekaj tednov doma. V svoje dobro, predvsem pa v dobro tistih, ki bi morebiti imeli nepotrebno delo z njim.
edoo     
12.5.2017
Sem se mal pohecal in čakal na odzive.
Če nekdo postavi vprašanje se mi zdi normalno, da se odgovori ali pa svetuje ne pa vse povprek obsoja. Kdor vpraša še ni naredil nobene neumnosti. Mislim, da marsikdo ne sprašuje ravno iz razloga, ker ne dobi odgovora ampak le kritike raznih ljudi, ki morajo obvezno podat komentarje. Če stvari počneš neinformiran ali celo napačno informiran pa vemo, da ni ok. Nesreče se dogajajo neizkušenim in izkušenim, ker gremo čez rob svojih zmožnosti in znanja, smo površni ali imamo smolo. Skratka vsak mora sam presodit situacijo v katero se spušča po predhodnem informiranju in SPRAŠEVANJU.
Lepo prosim mal kulture.
mirank     
13.5.2017
Edoo, bi se kar strinjal. Ne razumem zakaj tak odziv; človek je navedel, da želi na Brano brez uporabe zimske opreme in v nadaljevanju je še vprašal, če je še sneg. Meni je to pomenilo, da v primeru da so snežišča na poti, pač ne bo šel...
Popolnoma zadoščata prva dva odgovora, naj počaka še mesec in drugi je priložil še sliko in amen.
smatjaz     
13.5.2017
Vsem v vednost: v KSA je na 2000 obvezna zimska oprema! Na južni stani je stanje dokaj umirjeno vendar snežišča zaradi katerih je potrebna oprema, na severni še posebej z Jezerskega pa je še vedno zima v polnem teku.
redbull     
15.5.2017
14.05.17 Planjava in Brana
Skozi Repov kot na na Srebrno sedlo in na vrh Gospodične. Z.oprema se ni rabila, hoje po snegu je zelo malo. Nad sedlom se lahko po lahkem poplezavanju izogne snegu na označeni poti. Sestop na sedlo. Dobri stopi in zmehčan sneg tam kjer še ga je ostalo so bili vzrok da ni bilo potrebe po derezah. Ta čas je še nujna zimska oprema za vzpon na Brano. Bilo je dovolj snega za direktno zimsko-desno od skale. Čez teden ali dva bo pot do vrha po letni kopna, vendar morate odmisliti tisti kamin na levi. Pred njim zavijete direktno na streho. Kamin še dolgo ne bo kopen-enkrat v juniju. Dežja ni bilo
Srečno
Brana1 Brana2 Brana3 Brana4 Brana pod Sukalnikom5 Brana6 Brana proti Brani7 Brana8 Brana9 Brana10 Brana11
skymark     
15.5.2017
Bravo,redbull&CO
Tomaž11     
18.5.2017
Danes na Brano,zimske opreme nisem potreboval,snegu se lahko izogneš v celoti...če se ti seveda da,malo po daljši potijezik
Plan je bila še Turska gora ampak je malo pred Kotliči podor in posledično izruvane jeklenice mrk pogled.
Brana Pri Pastircih1 Brana Že na Kamniškem sedlu2 Brana Luna se poslavlja3 Brana Belka4 Brana Brana5 Brana Lahko se gre nižje in se v celoti izogneš snegu6 Brana Logarska dolina7 Brana Že na južni strani Brane8 Brana Tukaj sem še mislil,da bom šel tja :)9 Brana Skuta10 Brana Že nazaj 11 Brana Kamniško sedlo,zadaj Planjava12 Brana Žal zaradi tega podora nisem nadaljeval proti Kotličem13 Brana14 Brana15 Brana16 Brana Turska gora....kdaj drugič 17 Brana Slap Rinka18 Brana19 Brana20 Brana 400 metrov v 10 minutah :)21 Brana Repov kot22 Brana Lahko bi se že ostrigel :)23
turbo     
18.5.2017
@Tomaž11 , fajn tura nasmeh

Glede poškodovane poti pa ne bi bilo napak, če bi o tem obvestil PZS in poleg opisa kje je podor priložil še fotografijo ali dve in sicer na naslov:

https://www.pzs.si/vsebina.php?pid=142
Tomaž11     
18.5.2017
Hvala turbo....sem že.
UrOs_95     
18.5.2017
Zanima me kako je s cesto iz Kamniške Bistrice do Jermance? Je še vedno prepovedan promet?
Tomaž11     
18.5.2017
Ti se sam peljizadrega ...cesta je ok.
grega_z_brega     
18.5.2017
Pa ne kopat!jezik
Page: 1 2 3 ... 32 33 34       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing