Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Ferata Češka koča - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / kamnik savinja alps / ferata češka koča
 Ferata Češka koča
redbull     
11.5.2018
velik nasmeh
Naprosyn     
15.6.2018
Jutri se bom nahajal v teh koncih in sem pomislil, da bi šel mogoče sprobat to pot. Težava ? Nimam samovarovalnega kompleta, v opisu je navedeno, da je obvezen.

1. Se ga da kje v bližini izposoditi (na Jezerskem) ?
2. Vem, da je že v osnovi neumno vprašanje, ampak vseeno. Se najdejo tudi taki, ki gredo brez oz. koliko pogosto se kdo odpravi brez kompleta ?

O drugi varianti razmišljam res samo zato, ker na Gradiško turo (Furlanova) nikoli ne grem s kompletom in se imam vedno v redu, je pa res da po fotografijah sodeč izgleda precej bolj enostavno kot tale zadeva (previs, izpostavljeno...). Mnenje ?
coffee     
15.6.2018
Obvezen je toliko kot pas v avtu.
Če te plozne, te plozne in če te vrže z ovinka, te vrže z ovinka. :>
SamoK     
15.6.2018
Takšen nasvet je pa res super!
Kakor da se bo zdaj tipček lahko obešal po železnici brez varovala, če bo le previden (mogoče bo pazil na semaforje in na neprevidne druge plezalce).
Mislim, da bi bilo pametno neahti odgovarjati na takšna vprašanja, ker je lahko prekleto nevarno!
Naprosyn     
15.6.2018
Saj ima prav, delno. nasmeh
Rešeno, komplet si je mogoče izposoditi na Jezerskem (15 €).
coffee     
16.6.2018
Kakršno vprašanje, tak odgovor. :>

Bolj sem ciljal na Naprosynovo sposobnost, o kateri pa noben od nas nima pojma. Najbrž je pa odrasla oseba, tak da lahka dela, kar se mu zdi, četudi bedarije, enako kot vsi ostali.
primoza     
16.6.2018
Ferata Češka koča je preverjeno primerna tudi za gibalno zelo zakrnele ljudi. Osebno stestirano dvakrat. Res pa je, da je dobro imeti zraven koga izkušenega, da lahko "malo" pomaga.
markobrezje     
16.6.2018
Ferata - Klettersteig " Češka Koča" Jezersko
19. maj ob 22:06 ·
Ferata Češka koča je do preklica v spodnjem delu zaprta !!
Zgornja polovica je normalno prehodna.
Srečno...

To je obvestilo na njihovi FB strani. Zgornja polovica je razen enega detajla nezahtevna in sam v tem delu ne uporabljam SVK, spodnji del pa obvezno!
MajorM     
18.6.2018
Ferato preplezal včeraj in nisem zasledil, da bi bilo kaj zaprto. eek

V prvem delu mislim, da ni kaj iskati brez kompleta, kot je napisal markobrezje. V drugem delu se da brez, vendar je vseeno priporočljiv, nikoli ne veš ...
Drugače pa ferata prav lušna. nasmeh
grega_z_brega     
18.6.2018
Verjetno je prišlo do zmešnjave. Zaprta je pot čez žrelo.
MajorM     
18.6.2018
No tisto pa že. Pa mi ni kliknilo prejle, da bi lahko kdo zamenjal...
Lp
sirt1     
18.6.2018
Ni pršlo do zmešnave, samo objava FB je stara 1 mesec.
panda10     
18.6.2018
Če nekdo nima svojega samovarovalnega kompleta, tudi nima zadostnih izkušenj, za vzpon v ferati Češka koča. Zgolj moje mnenje eek Detajl na ferati ima oceno E, kar je daleč od tega, da bi človek šel čez brez samovarovalnega kompleta.
dprapr     
18.6.2018
Res, daleč od tega...
Naprosyn     
18.6.2018
panda10, se strinjam. Ravno zato sem potem opustil idejo o obisku, dokler se ne malo navadim na uporabo kompleta.
branko.temlin     
19.6.2018
Naprosyn, primerjaš Gradiško turo s ferato na Češko kočo. Gradiška tura je podobna drugemu delu Češke ferate, razen vstopa v drugi del-dosti težji, prvi del je pa precej bolj zahteven od Gradiške.
primoza     
26.7.2018
Včeraj po službi smo obiskali to ferato v nekoliko drugačni zasedbi. Z ženo sva peljala čez dve začetnici, tako, da je bila organizacija malo drugačna. Ker je najbolje v takih feratah biti v razmerju 1 izkušen in en neizkušen, sva tako z ženo tudi razdelila "dolžnosti". V spodnjem skoku, ki je suh so prav prišle počivalne zanke, drugače pa sta ga obe udeleženki zmogli sami. V gornjem kratkem previsu, ki je malo neugoden za začetnike, pa sem napeljal kar top rope, tako se človek izogne kakim čudnim padcem. Naprej je bilo napredovanje samostojno, ker se tudi težavnost zmanjša. Na vrhu se nismo kaj dosti obirali, tako da smo v dolino sestopili do 20:20, kar pomeni, da smo za krog porabili slabe štiri ure in so čelke ostale v nahrbtnikih. Glede na izkušnjo s to ferato, kjer sem svoje dni doživel precej zabavno poplezavanje z neko začetnico, ki se je čez prekobalila v kakih sedmih urah, smo to pot bili zelo hitri. Važno pri takih feratah je, da ima človek s seboj vrv in po potrebi neizkušene dodatno varuje. Tako mine tura malo bolj sproščeno in varneje, pa še ljudje so po taki turi zadovoljni ter jim ne ostane plezanje v slabem spominu. Varovala so bp, spodnji skok pa je precej v podiranju.
Ferata Češka koča Na izhodišču1 Ferata Češka koča Pred vstopom se je dobro ogreti2 Ferata Češka koča Prvi skok3 Ferata Češka koča Prvi skok4 Ferata Češka koča Prvi skok5 Ferata Češka koča Opozarjanje na plezanje z iztegnjenimi rokami6 Ferata Češka koča Drugi par7 Ferata Češka koča Žena v detajlu8 Ferata Češka koča Uravnava9 Ferata Češka koča Uživanje v previsu, ko začenjaš zaupati vrvi10 Ferata Češka koča Druga udeleženka11 Ferata Češka koča Lažje nadaljevanje omogoča samostojno plezanje12 Ferata Češka koča Ekipa na izstopu iz ferate13
Branee     
8.6.2019
Prejsni vikend je bla ferata se zaprta k sem bil gor.. a je kej novga?
janezs73     
12.6.2019
Včeraj sva šla s kolegom - ferata je uradno zaprta.

Manjši podor je na previsu v srednjem delu, tik na zasilnim izhodom; jeklenica visi prek previsa brez enega od vmesnih klinov (ki visi na jeklenici) na zgornjih klinih; nad tem podorom so razpoke vidne še nad previsom cca 10m na različnih mestih, zaradi česar se mi zdi, da je teren tu nestabilen. Previs je v tej kombinaciji pol stopnje težji od uradne ocene (ampak je zdaj praktično en sam gib).
Borga     
14.6.2019
Danes popoldne po sluzbi sprehod po ferati..mau roke pretegnit...razen vrocine in visoce jeklenice nad previsom brez pretresljivih posebnosti...aja ferata uradno se vedno zaprta.
Ferata Češka koča1 Ferata Češka koča2 Ferata Češka koča3 Ferata Češka koča4 Ferata Češka koča5 Ferata Češka koča6 Ferata Češka koča7 Ferata Češka koča8
Page: 1 2       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing