Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Storžič - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Storžič
A.D.K.     
8.4.2017
8.4.2017 - Ena krožna: iz Laškega (Bašelj) po JZ grebenu direktno na Storžič - Bašeljski preval - Bašeljski vrh - M. Grintovec - Srednji vrh - Cjanovca in vračanje preko Hudičevega boršta - Kališča v Bašelj.

Snega na Storžič, po poti iz Bašlja/Laško oz. Mač čez Kališče, ni več. Nekaj "flik" ga je še okoli Srednjega vrha ampak praktično ni omembe vredno. Tako da, pot je brez posebnosti.
Storžič  Na poti na Storžič1 Storžič  Pogled proti vrhu2 Storžič  Razgledi na vrhu Storžiča3 Storžič  Razgledi na vrhu Storžiča4 Storžič  Razgledi na vrhu Storžiča5 Storžič  Pogled proti Kališču6 Storžič  Pogled na Storžič z Bašeljskega vrha7 Storžič  Pogled na Kališče z M. Grintovca8 Storžič  Pogled na Sr. vrh z M. Grintovca9 Storžič  vrh M. Grintovca10 Storžič  vrh M. Grintovca in pogled proti KSA11 Storžič  Pogled z vrh M. Grintovca na Cjanovco12 Storžič  Razpotje 13 Storžič  Proti Hudičevem borštu14 Storžič  In še Storžič s Kališča15
ana     
8.4.2017
Danes sem bila na Storžiču, pot iz Bašlja je kopna, iz Kališča tudi kopna.
pclop     
8.4.2017
Hvala za odgovora! Lepo nedeljo želim!
palček plezalček     
10.4.2017
Iz Laškega po JZ grebenu na Storžič, povratek čez Psico. Ker se mi ni zdelo, da bi sestopila vse do Velike Poljane, na primernem mestu skrenem s poti levo in skozi gozd ter po travnatih strmalih do pastirske koče na planini Javornik. Tam zavijem levo na markirano pot, a jo po kakšni minuti zapustim. Tako pošev skozi gozd primaham precej nizko na dopoldansko pot vzpona, ki jo malo podaljšam še mimo cerkvice sv. Lovrenca.
Pot normalno prehodna samo na začetku sestopa je par zmrznjenih flik snega - je pa na tistem delu izpostavljeno.
Storžič  Ena pot levo, druga desno, jaz pa naravnost navzgor1 Storžič  Tihožitje2 Storžič  Uživaški žužek3 Storžič  Pot...4 Storžič  Z vrha proti nadaljevanju poti5 Storžič  Čez Psico6 Storžič  Tu skrenem proti planini Javornik; pogled nazaj7 Storžič  Ko pridem iz gozda, zagledam pastirski stan8 Storžič  Mimo cerkve sv. Lovrenca9
stasa123     
18.4.2017
Kako je kaj storžič , razmere?
coffee     
18.4.2017
V ponedeljek sem šel gor iz Mač preko Kališča in dol po lovski in nato markirani v Bašelj. Nisem uporabil zimske opreme, so jo pa imeli tisti, ki so prišli iz Žrela.
Na dostopu je bilo snega malo, povprečno okoli 2cm, kar ni povzročalo težav. Na poti se začne nekako po Bašeljskem prevalu.
Je pa bilo na zahodni strani pri sestopu snega precej več. Smiselno je imeti gamaše. Bile se tudi sledi derez. Zaradi same poti je treba dosti več previdnosti, sploh nekoliko nižje, kjer se skale končajo in je zemlja mokra.
Macesna     
18.4.2017
Stasa123, zelo hladno je danes gor (Kredarica popoldne minus 12 stopinj) in hladno bo tudi v prihodnjih dneh (pa še močan veter), tako da bo sneg, tudi če ga je padlo malo, pomrznil.
adnap     
19.4.2017
Trenutne razmere s kavča nasmeh
Storžič 1 Storžič 2 Storžič 3 Storžič 4
firewall     
21.4.2017
Živjo. Je šel kdo v zadnjih dneh, odkar je snežilo, po JZ poti-iz Povelj po žlebu? Zanimajo me razmere na poti-je ledeno? Hvala.
Crazy climber     
21.4.2017
Jutri planiram iti na Storžič; Gor čez Žrelo in povratek čez Škarjev rob. Razmere so se od četrtka do danes izjemno spremenile: V četrtek sem ga gledal in je bil cel zasnežen kot na sliki od adnapa, danes (petek) pa je sneg kar izginil in ga ima skoraj nič, samo majnša snežišča so vidna, komaj čakam na jutri cool
garmont     
21.4.2017
Na severni strani je še sneg. Žrelo še ni bilo nikoli povsem kopno v aprilu. Ne zaupaj slikam Storžiča z juga. eek
In moja ocena ni iz kavča, ampak iz izkušenj. mežikanje
legenda     
21.4.2017
Danes sem gledal severno zasneženo stran Storžiča z grebena Košute. Tudi Škarjev rob je še precej pod snegom. Hodi po pameti in srečno.
Crazy climber     
23.4.2017
Popravek: Žrelo ima še nekaj snežišč, kjer je nujno potreben cepin, nikar se ne vzpenjajte v Žrelo brez cepina in čelade! Škarjev rob je še zelo zasnežen in je zaenkrat neprehoden. V zgornjem delu je zelo strmo snežišče z mokrim snegom, v katerem cepin veliko ne pomaga, jeklenice so globoko pod snegom, zato trenutno ne računajte s sestopom ali vzponom po Škarjevem robu. Raje se vrnite do doma pod Storžičem po daljši poti čez Bašeljski preval in Javorniško sedlo, spust skozi Žrelo po moji oceni ni priporočljiv.
Page: 1 2 3 ... 65 66 67       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing