Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kopinškova pot na Ojstrico - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / kamnik savinja alps / kopinškova pot na ojstrico
 Kopinškova pot na Ojstrico
voluhar     
14.9.2016

https://tomazsarc.blogspot.si/2016/09/ojstrica-po-kopinskovi-poti-1092016.html
redbull     
1.4.2017
31.03.17 Od Ojstrice do Turske. Od sedelca, natančneje od 1850m dalje zaradi južne lege kar lepa ugrezajoča hoja, ampak vse samo do prečke. Od tam do vrha Ojstrice pa krasne razmere. Do Planjave brez posebnosti, če nisi prepozen se tudi ugrezalo ne bo preveč. Zimska na Planjavo je že kopna. V desetih dneh je pobralo ogromno snega. Prečka pod Brano je zdaj krasna za hojo. Čez kotliče pa po svojih stopinjah izpred tedna. Nekaj malega je snega pojenjalo okrog soda brez dna, ampak da bo prehod čez njega bo pa trajalo še več tednov, sploh pa zdaj ki je napovedano nekaj več minusa v visokogorju. Sestop čez žleb v dolino.
Poročilo:
http://deyangrm.blogspot.si/2017/03/od-ojstrice-do-turske-310317.html
Kopinškova pot na Ojstrico1 Kopinškova pot na Ojstrico2 Kopinškova pot na Ojstrico sev.prečka3 Kopinškova pot na Ojstrico iz vrha Ojstrice proti sedlu Škarje4 Kopinškova pot na Ojstrico proti Planjavi5 Kopinškova pot na Ojstrico pogled nazaj na prehojeno pot6 Kopinškova pot na Ojstrico dobre razmere iz smeri Kamniškega sedla na Planjavo7 Kopinškova pot na Ojstrico sod še dobro zabasan (pot čez kotliče)8 Kopinškova pot na Ojstrico Turska gora9 Kopinškova pot na Ojstrico10 Kopinškova pot na Ojstrico11
skymark     
1.4.2017
Bravo,Deyko!!
Kapo dol,pred kraljem!
redbull     
14.4.2018
Ojstrica-Planjava (14.04.18)

Kopinškova pot ima podlago enkratno, ampak je pa tudi tako zalita, da je že takšne nisem bil vajen. Prečne poti mi ni bilo potrebno narediti, saj sem kar takoj se povzpl na vrh po krasni grapi. Planjava ima kar nekaj opasti, ki grozijo. Na streho sem prišel čisto po levi strani, tako ni bilo nevarno. Spustil sem se k Sukalniku, podlaga je bila super zato sem odšel na sedlo. Spustil sem se na Okrešel(pot je zalita in trda).
Podlaga pod nogami je bila krasna.
Kopinškova pot na Ojstrico1 Kopinškova pot na Ojstrico2 Kopinškova pot na Ojstrico3 Kopinškova pot na Ojstrico4 Kopinškova pot na Ojstrico5 Kopinškova pot na Ojstrico Ojstrica6 Kopinškova pot na Ojstrico7 Kopinškova pot na Ojstrico opasti zapirajo pot na streho Planjave, po levi strani, kjer ni vidno na sliki je rešitev8 Kopinškova pot na Ojstrico vrh Planjave, pogled na drugi vrh Planjave9 Kopinškova pot na Ojstrico iz Sukalnika pogled na sedlo10 Kopinškova pot na Ojstrico zalita pot proti Okrešlju11 Kopinškova pot na Ojstrico12 Kopinškova pot na Ojstrico13 Kopinškova pot na Ojstrico14
skalaš70     
14.4.2018
Lepa,kaj lepa....enkratna tura in seveda fotke!nasmehVaren korak še naprej!
garmont     
15.4.2018
Lepa Dejan. Če bi lahko bi ti dal dva všečka. velik nasmeh
UROS1     
15.4.2018
Ni ga junaka, ki bil bi kot TI. Bravo Dejan !velik nasmeh
lino     
15.4.2018
Bravo Deyan! Ti si demonstrator in inštruktor zimskih vzponov. Všečki so kar poleteli v nebo. Vsi te pozdravljamo in želimo varen in premišljen korak še naprej.
MarkoS     
18.4.2018
Lepo. Kot vedno so fotografije redbulla čudovit vpogled v naše gore v takšnih razmerah, ko zame in za marsikoga od nas to ni izvedljivo.

Vem, da je že bilo komentiranj na redbulla. Hkrati pa že kar veliko ljudi ob navdušenju sočasno svetuje varen in premišljen korak. Kljub nespornim sposobnostim, kar potrjujejo najrazličnejši objavljeni vzponi menim, da vsaj pravilo "ne sam v gore" ni brez razloga, če že toliko obvladaš zasnežene gore, da si se ob 3. stopnji nevarnosti plazov ob taki uri nahajal kjer si se. Za neke stvari je dovolj, da se zgodijo le enkrat. Še sam se pridružujem ostalim v pozivu po varnem in premišljenem koraku.
redbull     
31.10.2018
Ojstrica-Planjava (31.10.18)

Ponoči je od 1800m dalje lepo pobelilo. Za Kopinškovo se v teh dneh potrebujejo dereze(severna prečka). Bil sem zgoden, saj sem bil na vrhu ob 6.45. Bilo je nebeško. Zasnežena podlaga do Planjave ne predstavlja nobenih ovir, tudi pri spustu na Kamniško sedlo se ne potrebuje zimska oprema. Spust na Okrešelj in nazaj k Domu Planincev.

srečno
Kopinškova pot na Ojstrico1 Kopinškova pot na Ojstrico2 Kopinškova pot na Ojstrico3 Kopinškova pot na Ojstrico4 Kopinškova pot na Ojstrico Ojstrica5 Kopinškova pot na Ojstrico6 Kopinškova pot na Ojstrico proti Planjavi7 Kopinškova pot na Ojstrico8 Kopinškova pot na Ojstrico Planjava9 Kopinškova pot na Ojstrico10 Kopinškova pot na Ojstrico Brana11 Kopinškova pot na Ojstrico12 Kopinškova pot na Ojstrico13
redbull     
14.1.2019
Ojstrica (13.01.19)

Do razcepa Kopinškova-Škarje je pot kar lepo poledenela. Stopinje so morda bile , vendar jih ni več zaradi vetra ki nanaša sneg. Od sedelca naprej ni bilo nikakršnih sledi. Držal sem se linije, ki jo dobro poznam, saj se je prišla dnevna svetloba šele nad škrbino oz. pred severno prečko. Podlaga je bila dobra, le tu in tam se je udiralo. Prečka brez posebnosti, oz. še potrebuje več snega za lažji prehod. Na drugi strani je bilo pa precej bolj toplo, ko sem hodil proti Škarjem. Sledi nobenih, morda tudi tukaj veter naredil svoje delo. Prvi del spusta od Škarij niti ni tako nedolžen, ker je dovolj še skal zunaj. Jutranji obiskovalec je moral nekje na sredi obrniti, saj je zmanjkalo njegovih stopinj. Bilo je krasno dopoldne, za kaj več pa ni bilo časa.
Srečno
Kopinškova pot na Ojstrico1 Kopinškova pot na Ojstrico2 Kopinškova pot na Ojstrico3 Kopinškova pot na Ojstrico4 Kopinškova pot na Ojstrico severna prečka5 Kopinškova pot na Ojstrico6 Kopinškova pot na Ojstrico7 Kopinškova pot na Ojstrico8 Kopinškova pot na Ojstrico9 Kopinškova pot na Ojstrico pogled nazaj10 Kopinškova pot na Ojstrico11 Kopinškova pot na Ojstrico Čez Škarje12 Kopinškova pot na Ojstrico13 Kopinškova pot na Ojstrico14 Kopinškova pot na Ojstrico15
Page: 1 2       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing