Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Gradiška tura

Print
legenda13. 08. 2011 14:14:06
Hvala B2!
Sam se držim načela postopnosti,pa ne toliko v smislu zahtevnosti,kot dolžine poti.Daljša kot je tura,več motivacije je potrebno.Sva se pa z obema,tudi z mlajšo,povzpela na kar nakaj vrhov,tudi dvatisočakov.Seveda pa je odgovornost veliko večja,kot če bi na turo peljal lastne otroke.
1
všeč
JusAvgustin9. 10. 2011 18:23:28
kul, očitno imata veliko srečo da imata takega "fotra"mežikanje
všeč
pohodnik119. 10. 2011 18:49:57
ja ni kaj počasi se stvari uprejo, če jih je prevečmežikanje
všeč
CarpeDiem2479. 10. 2011 19:14:41
@Primoza, bi samo vprašal v čem je štos, da čisto ob vsakem podvigu, kjer so udeleženi otroci, podaš komentar kot kakšno sta otroka označila zadevo? Meni je sicer takšno komentiranje nekoliko smešno, hkrati pa takšen komentar lahko zavede kakšnega od planincev (ki pač ni tako vsemogočen) in si misli, da če je pa za otroke "otročje lahko", potem zmore to vsakdo. Namreč (objektivno gledano) Gradiška tura ni ravno za vsako "mestno srajco." Moje mnenje je to, pa brez zamere! zavijanje z očmi
všeč
pohodnik119. 10. 2011 19:49:17
CarpeDiem247 ... se popolnoma strinjam s teboj... verjamem tudi da otroci ocenijo vsako turo v luči pričakovanja očeta... samo da bo ocena všeč očetu.. morda malo grobo povedano pa vendar starši imajo vpliv na oceno in tudi otroci vedo, kje bodo in kdaj bodo starši zadovoljni...
No kar se samovarovanja tiče pa pomeni.. tako sem prebral.. da je 7letnik uporabljal varovalni komplet... 10 letnica očitno NE... očka pa je polnoleten pa... no saj ne bom komentiral naprej...
všeč
ljubitelj gora9. 10. 2011 20:12:41
Marsikateri starš je proti tebi @primoza, ker tako mlada otroka po domače ˝teraš˝po gorah, ampak poglej, koliko otrok je danes ˝nesramno˝ predebelih pa se starši sploh ne ozirajo na to, tebi @primoza lahko samo sežem v roko in ti zaželim velik sreče in, da je vaša vsaka tura varno speljana.
všeč
pohodnik119. 10. 2011 20:25:11
primoza... verjamem, da si ponosen "fotr" in čestitke punci! Ravno zaradi tega pa bi se moral še posebno ti zavedati, da ne moreš njenih ocen posameznih tur označevati po njenih besedah kako so lahke. Ta portal berejo različni ljudje tako po sposobnosti kot izkušnjah in jih zato z ocenami svojih otrok zavajaš. No zato se zamisli kaj pišeš....

Kar pa se plezarije tiče pa nikoli ne veš koga imaš pred seboj zato je podcenjevanje najslabša stvar, ki si jo lahko privoščijo ljudjecool...

In kje je plezala 7a katera smer in kdaj?
hvala za odgovor!

Pa tudi tebi brez zamere!
Lahko mi poišlješ tudi ZS da ne obremenjujeva drugih!
všeč
pohodnik119. 10. 2011 20:59:34
Vidim, da odgovora očitno ne bom dobil... saj ni pomembno veliko uspeha... lp
všeč
VanSims9. 10. 2011 21:13:07
Ljubitelj gora ima seveda prav pa tudi meni se zdi, da vkolikor spoštujejo vsa varnostna načela še posebno kar se otrok tiče, problema z varnostjo ni. Tako ali tako sta pa zraven starša brez katerih si takih tur otroka niti pod razno sama ne bi mogla privoščiti, kaj šele se hvaliti da je bila 'lahka'.

Tudi kar se tiče drugih, ki berejo njegove poste, me ne skrbi toliko da bi koga ta 'lahka' zavedlo. Kolikor toliko pameten človek se pač ne bo odločal za neko turo samo na podlagi mnenja enega ali dveh otrok, lepo vas prosim. So seveda tudi manj pametni, da ne rečem hujše besede, ampak ti pa po gorah tako ali tako počenjajo že druge neumnosti za katere zaenkrat odgovornost še vedno naprtijo vsem nam davkoplačevalcem, dokler se seveda ne spremeni zakon o reševanju v gorah, ko bo vsak odgovoren zgolj sam zase.

Ampak nekaj drugega mi pade v oči. Vedno to omenjanje in kazanje otrok. Če pogledate profil 'primoza' boste videli, da so na slikah skoraj samo njegovi otroci. Nobene pokrajine, vtisov, drugih ljudi. Tu gre po moje za tisti starševski ekshibicionizem: poglejte mojega otroka kaj vse zna!

S tem ni seveda nič narobe, dokler stvar ne preraste v fanatizem. Ta pa se začne v trenutku ko se otroka začne siliti z nečim, kljub temu da se otroku tisto že začenja gabiti. Kako je to v primeru 'primoza' ne vem. Lahko upamo da v mejah, ko otroka še uživata ne pa da se matrata zato, da se starša s tem kitita!
všeč
Enka9. 10. 2011 23:52:08
Evo, lej, spet smo si različni. meni je pa fino, da primoza vedno poslika otroka, ker tako hkrati slika tudi pot in jaz dobim o teh poteh kar fajn predstavo. Precej boljšo kot ob ogledu fotografij pogled z vrha, spomladansko cvetje ipd. (da se razumemo, tudi jaz - ker hodim v glavnem po lahkih potehzadrega - objavljam predvsem panoramske slikce in kakšne utrinke ob poti in s tem ni nič narobe, le v kakšno hudo pomoč niso nikomurnasmeh).
všeč
Irina10. 10. 2011 02:15:20
Zanimiva debata...ali vse je dobrodošlo za utrjevanje svojega "prav".
Kdo kaj slika in objavlja po spletih straneh mi je pravzaprav seeno, če je fotografija lepa ali zanimiva ji dam oceno, če ne grem naprej.

Si pa mislim, če bi deklicala res plezala naprej 7a, bi ponosni očka to že zdavnaj objavil na forumu...tako pa niti ni bilo odgovora, še manj fotografije. Zadevo je obrnil drugače in spraševalca povprašal po njegovih vzponih.

Mimogrede, nihče od piscev na tem spletu ne ocenjuje tako nonšalantno preplezane smeri, pa so med nami res izkušeni gorniki, alpinisti, reševalci...., a vsi nekako izbirajo besede.
všeč
urbancek10. 10. 2011 08:05:35
Samo čakal sem, da ti še ostali povedo, da ta pisarija nima poante. In glej ga zlomka, res se je to zgodilo...eek
všeč
Zebdi10. 10. 2011 08:32:43
Kaj pomeni 7a za desetletnico? Verjetno to, da bi lahko tekmovala v državnem pokalu...
všeč
Irina10. 10. 2011 14:38:07
Glej, glej... portal ni športno plezalni in zato smo prikrajšani za vse; tako za ime smeri, kakor fotografije. Tudi usmeritev, kje bi si te dosežke pa le lahko ogledali ..... je ostalo neoznačeno brezpotje.

@primoza, vsak si je ustvaril svoje mnenje .... in ostal bo grenak priokus, čisto po nepotrebnem.

všeč
JusAvgustin10. 10. 2011 14:51:12
na brezpotju je iskanje prehodov najbolj zabavna stvar...mežikanje
všeč
TheClimberr10. 10. 2011 15:01:58
@primoza, če je desetletnica res splezala že 7a je vrjetno kar sposobna priti daleč v športnem plezanju, zato jo le vpiši v športno plezalno šolo kjer bo lahko nadgrajevala svoje znanje. nasmeh
všeč
ŠpRo2910. 10. 2011 16:05:21
Ha, kak je ta forum ena velika žalost. Ko končno obstaja ¨fotr¨, ki hčeri in sinu nudi veliko več kot obisk nakupovalnega centra se pa usuje plaz različnih besed... V glavnem faušije nasmeh
Primoža in družine z ženo ne poznava. Sva pa imela eno prav zanimivo izkušnjo po tem, ko sva iz opravljenega pohoda z našim takrat 7 mesečnikom na Češko kočo, zavila v gostilno na pico.
Za sosednjo mizo so prisedli oče in dva otroka. Precej živahna. Se opravičujem ampak so bili tako zanimivi, da se nisem oziroma nisva mogla zadržati, da jih nebi poslušala. Pogovor med njimi je bil v glavnem hribovski. O primerni novi obutvi, hitrosti vzpona, težavnosti in nekaj kar mi je bilo še posebej zanimivo tudi o rastlinah in podobno. Ne boste verjeli, ampak meni osebno se je zdel pogovor prav neverjetno odrasel. In sem si ga zaradi tega še posebej zapomnil. Pa tudi to, da sta vseeno čisto normalna otroka. To kar sta si naročila za jesti po taki turi, je čisto otroška reč. Najmlaši plačinke, hčerka pa pomfri in sladoled... nasmeh

Prav ta dan zvečer pogledava na forum in opaziva slike prav teh dveh otrok, kako so bili ta dan na Kočni in Grintavcu. Od takrat naprej nama objava teh slik iz novih tur vedno polepša dan in močno upava da bodo najini otroci imeli vsaj pol toliko volje za skupne obiske gora, kot Primoževa falota.

Pač tak oče, ki toliko časa nameni svojim otrokom, mislim, da je lahko kar precej ponosen oče. Tudi če se kdaj pa kdaj s tem javno pohvali.

Je pa zanimivo da je Primož precej javna oziroma vsaj internet oseba. Če se njegov priimek in ime vtipka v google boste kmalu videli da je gospod magister precej pridna oseba. Mislim, da je za to dovolj velik dokaz, kar nakaj strokovnih člankov in člankov na temo kam z otrokom v hribe.

In da se dotaknem še pridne hčerke. Tudi njeno ime in priimek google dobro pozna. Večkratna udeleženka tekem v športnem plezanju in tudi državnih prvenstev v svoji kategoriji...
Še celo video obstaja iz lanskega leta http://vimeo.com/13306559

Pač midva se jiva bova naslednjič kar priklonila v pozdrav. Ni veliko takšnih družin...
všeč
IgorZlodej10. 10. 2011 16:26:33
No pa smo tam, včasih se je reklo, da smo si planinci enaki med seboj, sedaj pa nekdo omenja mag-a, drugi po dr-ja, tretji bo ne vem koga. Kar se tiče Furlanove poti - Gradiške ture je kljub njeni kratki dolžini veliko bolj zahtevna, kot marsikatera zavarovana pot v Julijcih.
všeč
urbancek10. 10. 2011 16:41:10
@ŠpRo29: To, da oče otrok ne vozi samo po nakupovalnih središčih, to je res hvale vredno, tudi jaz si želim več takih in ga zato tudi s tega mesta pohvalim, samo to ni bistvo odziva nekaterih...
všeč
pohodnik1110. 10. 2011 16:43:08
ŠpRo29 – meni je vseeno ali je nekdo mag. ali večkratni dr. ali dela kot smetar ali kot prvi politik v državi. Diskusija je izgubila bistvo! Otroka trenirata plezanje pri AO K… in ni kaj punca ima relativno dobre rezultate (vse čestitke kar se tega tiče!) pa tudi fotru za spodbudo! Problem o katerem pa sem jaz govoril pa je zavajanje z izjavami otrok, ki trenirajo (pa seveda nikjer ni navedeno da trenirata) in ocenjujeta ture, ki so že davno ocenjene po težavnosti in zahtevnosti. Ker nekateri berejo samo ta forum so zavedeni s tem ko zahtevnost ocenita z lahko turo in nato vsak pravi a saj če zmoreta otroka zmorem tudi jaz!! Vidiš tu je zame srž problema!!!
Fotru pa se ne bo treba z njima nič več hvaliti če bosta vztrajna in dosegala vidne rezultate tako doma kot v tujini… kot sem pa prebral je primož že napisal, da obstajajo tudi drugi forumi za rezultate. In to je z moje strani tudi vse!
všeč
Page:12345...151617
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies