Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Forums / Slovenija / Goriško, Notranjsko and Snežniško hribovje / Ulovka in Planina nad Vrhniko

Ulovka in Planina nad Vrhniko

Print
andrejjerina17. 01. 2010 14:05:45
No, pa se mi je le uresničila želja, da turno presmučam meni rodno Planino nad Vrhniko. Skupaj z Janezom in Petrom smo se odpravili na smučišče Ulovka, kjer smo opravili turni "vzpon" do vrha smučišča in se po mehkem snegu odpeljali nazaj do gostišča. Snega je dovolj, tako da se da brezskrbno zavijati do gostišča. Narejena je tudi gaz za pešake po "grapi", tako da ne bo imel nihče težav z gaženjem. Ponovno smo po prvotni špuri potegnili do vrha Ulovke in po gozdu pot nadaljevali do Zavetišča na Planini, ker smo se malce pogreli. Pri tem je padla odločitev, da se s smučmi spustimo po/ob poti preko "Špice" na Storžev grič in do "štirne". V zgornjem delu je bila v redkem gozdu lepa smuka, srednji del pa pravi rodeo po gostem, na samem Storževem griču pa smo bili poplačani za trud, saj je bila spodaj trda skorja, zgoran pa nekaj cm odjuženega snega. Suma sumarum, vse se je dobro izteklo in na koncu smo si bili enotni, da je bila smuka kar solidna. LP Andrej

P.S.
Fotk pa danes ni, ker je bila zjutraj megla in je kar lepo snežilo.
všeč
donat5. 03. 2018 13:16:42
včeri turno na Ulovko
cesta z brunarice Ulovka na Planino1
spomenik bratu2
cesta na Planino3
pot na Ulovko4
ob poti5
6
7
8
brunarica Ulovka9
10
vrh ulovke11
(+3)všeč
brett27. 12. 2020 17:28:27
Danes prvič po oktobru, da sem se vzpel na nek vrh izven logaške občine. Izbral sem kar bližnjo Ulovko in Planino nad Vrhniko.
Start od Jurčkovih vil, mimo "kostanja" in mimo "bukve" do razglednega stolpa, nato pa še naprej do s snegom prepredene Ulovke. Nazaj pa "čez Špico".
Pot 95% suha (do jutrimežikanje), brez posebnosti.

Naroda kar veliko, povečini brez zaščitnih "nagobčnikov". Tudi t.i. varnostna razdalja je nekaj tujega. Da ne govorim o skupinah večih gospodinjstev skupaj.
Mene sicer ne moti in se na to ne oziram, tisti pa, ki ste v teh turbolentnih časih na to bolj občutljivi, vam ne priporočam teh poti jezik.
Ob poti: križišče pri kostanju1
Ulovka2
Proti Sv se KSA žal ne vidijo, se pa nakazujejo, da so tam3
Vrh Sv. Treh kraljev 4
Proti S delu logaške občine in Žiri5
(+4)všeč
Afriški Janez30. 12. 2020 14:55:49
Ja sej zato bomo na koncu imeli najdaljši lockdown na svetu. Kot da je ljudem to stanje všeč. Smo res poseben narod. velik nasmeh
(+4)všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies