Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Golava - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Golava
zajko     
5.6.2013
Podmeja(724m)-Golava(834m)-Reška planina(925m)-Podmeja.Skupne hoje 7 ur,skupni vzpon 1340m.Kar zahtevna tura,posebno nevaren spust z Golave do ceste Prebolt-Trbovlje.Ne vem zakaj so planinci PD Prebolt pot markirali,ne da bi jo na nekaterih mestih zavarovali ali nadelali.
aditaker     
20.9.2015
Pozdravljeni!

Jaz bi vprasal, kaksne so kaj sedaj razmere na tej poti in zanima me se to, ali bi bila ta pot primerna zame, kljub temu, da imam vrtoglavico v visinah in prepadih in me je strah visine, ce je primerna da bi se povzpel po njej in ce ti na tej poti slucajno zdrsne ali pades v prepad ali ni nic kaj tak nevarnega da bi lahko kam padel. Kondicijsko sem pa dobro pripravljen, tako da strmina me ne ovira, strah me je le da nebi zdrsnil v kak prepad.?

l.p. Aditaker
geppo     
20.9.2015
Na tej poti ne boš zdrsnil v prepad. Sicer je ponekod strmo, ni pa nič kaj posebno nevarnega, da bi kam globje zdrsnil. Torej, kar korajžno se loti te poti.
lp
Golava1 Golava2
aditaker     
21.9.2015
Aha super hvala geppo, ali mi se lahko samo napises kje tocno je izhodisce za to pot kje naj pustim avto in kje startam, da bom sel gor po pravi poti po markacijah, da nebom zalutal na napacno pot.

l.p. Aditaker
andi2     
29.4.2018
Krajši jutranji pohod, lepa tudi s te strani (Marija Reka). Zvonetova pot ima kar precej metrov dodane jeklenice, tako da verjetno problemov pri vzponu ne bi smela več povzročati. Nato spust po grebenu mimo lovske koče skoraj do Prebolda (razpelo), tam pa v izogib vračanju po cesti kar po gozdni/lovski poti nazaj do kmetije Huš. Vlaka je v začetku dobro zvožena, nato se spremeni v pot in kasneje v stečino. Dober nos nas privede skoraj do vlake iz nasprotne smeri (povezal sem jo z vzponom okrog 20 višinskih metrov). Iztečemo se naravnost do kmetije.
geppo     
28.11.2018
Golava ( Zvonetova pot )
Med vožnjo proti Preboldu dobim idejo za Golavo. Sicer mi jo je kolega pred dnevi omenil in predlagal, da bi šla. Danes sem se jo lotil brez planinskih čevljev, palic. Trenuten navdih med vožnjo po Savinjskicool. Pot, sicer ne vodi več mimo hiše in psa s "slabimi živci". Izhodišče je malo nižje in tudi parkira se lepo ob cesti.
V začetku blatno, nad 500m nmv se prične zmrzal in poprh svežega snega. Zaradi neustrezne obutve in brez palic sem ponekod lezel po vseh štirih in se grabil za korenine. Vesel sem bil varoval, kjer so zahtevnejše prečnice in vertikale. Na vrhu SV veter in začetek spusta na prisojni legi blaten. Kaj kmalu pa zopet zmrzal. Na vrhu je bilo sicer cck. - 4C. V cck. 2 urah sem na izhodišču, kjer imam parkiran avtomobil +2.5C. Naredil lepo krožno pot, ki sem jo ponovil po 10letih.
lp
Golava Med vzpenjanjem po grebenu je veliko razglednih pomolov1 Golava2 Golava Varovala na Zvonetovi zahtevni poti3 Golava4 Golava  Pri bivaku5 Golava Vrh je že čisto blizu6 Golava Bivak na vrhu7 Golava Spustim se po Andrejevi, pred 10leti je bila Ovčja8 Golava leta 20089 Golava Vso pot se spogledujem z Mrzlico, ki je tudi pobeljena10 Golava Na pričetku spusta na prisojni legi ni bilo zmrzali11
geppo     
15.3.2019
KlemenD mi je zadnjič s svojo objavo dal idejo.cool
Danes sem šel pogledat pristopni / sestopni greben Gradišča 525m nmv. Greben, če ga vzameš direkt je precej strm. Se pa potem lepo položi in postane lepo sprehajalen. Bil sem začuden, da sem na tem grebenu našel ostanke zgradb ( od kdaj izvirajo? ). Prišel na markirano, ki vodi do vrha grebena Gradišča. Do vrha nisem nadaljeval, ampak sem se spustil v dolino, prečil cesto in obiskal Golavo.
Na vrhu Golave na klopci pomalical, spil pivo in nazaj v dolino. Za povratek izbral napačno pot in potem imel cck. 700m asfalta do izhodišča.zavijanje z očmi
vsega skupaj malo manj kot 4ure. Lep sončen dopoldan. Zjutraj +1 in potem +10 na izhodišču.
lp
Golava Greben se prične na koncu Prebolda1 Golava Precej strmo2 Golava Zraščeni bukvi3 Golava Ostanki zgradb na grebenu4 Golava Ostanki zgradb5 Golava Greben se položi in postane sprehajalen za nekaj časa6 Golava Tu se odločim, da sestopim in ga mahnem proti Golavi7 Golava Golava vrh8 Golava Čemaž, kronice...9 Golava Greben Gradišča10 Golava Golava 833m nmv - bivak11 Golava Tako packi reciklirajo odpadke12 Golava Prehojeno13 Golava Začetek je direkt v to konico14
cico     
15.3.2019
Začetku in do ruševin stare domačije rečemo
Pepelčev hrib, še eni ostanki stare domačije
so ob travniku pod vrhom Gradišča na vzhodni
strani, precej zaraščeno, mislim da je bilo
to zapuščeno po 2sv!! Bom šel malo po detaljne
informacije, LPnasmeh
geppo     
15.3.2019
Hvala
Če naletim na zapuščena poslopja, vedno iščem v bližini izvir vode. Običajno so poslopja postavili tam, da je bila voda v bližini. V teh strminah mi pa ni bilo jasno, kje so jo dobili?
Sicer sem našel en kotiček? Ampak, nisem prepričan, da so se tu oskrbovali z vodo...
lp
Page: 1 2       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing