Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Ratitovec- Blegoš- Porezen... - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Ratitovec- Blegoš- Porezen...
18.6.2017 - vencelj1

V soboto sem opravil krožno turo z izhodiščem v Spodnjih Danjah, preko Dajnarske planine na Ratitovec, Zali log- Potok. Blegoš- smučišče Cerkno- Davča- Porezen- Petrovo brdo- Sorica- Spodnje Danje.
Poročilo + nekaj fotk:
http://vencelj-sportnik.blogspot.si/2017/06/ultra-puseljc-trail-2017.html
dragon     
19.6.2017
Bravo. Sam že nekaj časa razmišljam o isti turi z štartom v Zalem logu in obratni smeri. S kakšnim tempom si stvar opravil v 8 urah. Je to tempo gorskega tekača?
vencelj1     
21.6.2017
Gorski tekači so seveda zelo različno močni in različno vzdržljivi. Poleg tega so lahko na krajših razdaljah zelo dobri, 50 km pa jim je nepredstavljiva razdalja, medtem ko se marsikdo potem, ko se navadi daljših razdalj, ne odloča več za krajše, ker so prehitre, preveč "na škrge".
Če bi bila na "moji trasi" potekala tekma, bi bil moj čas seveda bistveno boljši, bržkone bi šlo za uro in pol razlike. Govorim o neto času, torej času v gibanju, brez postankov. ker če dobro pogledaš tehnikalije na sports trackerju vidiš, da sem bil "na terenu" več kot 10 ur. Postanek na Ratitovcu, na Blegošu sem skoraj pol ure čakal Martinov prihod, pa postanek na Poreznu. Skratka, sobota je bila bolj uživaška. Če bi bil na tekmi, bi bil še nekaj dni "polomljen", tako sem bil v nedeljo spet na Ratitovcu, pa v ponedeljek še enkrat, v torek pa se mi je v službi spet nabralo cca 2000 stopnic (z obremenitvijo).
Mislim, da bom naslednjo turo začel z Zalega loga na Ratitovec, nadaljeval v Dražgoše, v Selca, Rovte v Selški dolini, Blegoš in na izhodišče. Tako planiram...
LP, vencelj
dragon     
22.6.2017
Hvala za odgovor in srečno še naprej.
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing