Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Covid-19, Ukrajina

Print
felix20. 03. 2020 18:28:31
Nehajte nabijati s temi prepovedmi! Kaj je boljšega za človeka kot sveži zrak in sonce - D vitamin. Komu bo škodil sprehod na Pohorje ali Veliko planino. Na takšnih poteh se lahko drug drugega izognemo na 10 metrov, pa ne bomo nikogar ogrožali. Veliko večja grožnja so naši oblastniki!
Pa če koga zanima, sem v rizični skupini.
lp
(+8)všeč
exwannabe20. 03. 2020 18:35:59
Funkcionalna pismenost je hudič. Gore,hribi, plezanje,sprehajanje. Ja, vse je eno in isto.
(+6)všeč
felix20. 03. 2020 19:08:39
Ste že slišali za izjavo Hojsa o omejitvi gibanja na lastno občino? Ne vi meni o nepismenosti!
(+2)všeč
djimuzl20. 03. 2020 19:29:51
Problem je trenutno množično udejstvovanje v tovrstnem "gibanju" na tradicionalno že prej dobro obiskanih sprehajalnih, izletniških in pohodniških točkah ter poteh, kar daje podlago Hojsu & co., da sprejmejo tudi takšna, neprijetna dopolnila k tem "zloglasnem" odloku.
(+7)všeč
VanSims20. 03. 2020 21:44:04
Dobro, zdaj naj mi pove eden ali se lahko okužiš od enega,če ga srečaš na manj kot 1m in pozdraviš? Ker jaz ko sem šel na sprehode v prejšnih dneh po gozdovih - tam ob srečanjih ne moreš držati distance (kaj šele npr, v visokogorju). Na vrhovih oz. ciljih izletov pa je bila, to je treba pohvaliti. Če ne bi seveda potem na vožnji nazaj, skozi naselja, spet videl kar nekaj kršitev.

In zaradi takih 'idiotov' (prosim, tako jih je en francoski minister imenoval in ne razumem zakaj smo pri nas še politično korektni in nekdo od politikov ne reče bobu bob) bomo omejeni na svojo občino, kar pomeni, da bomo nekateri lahko hodili le na kuclje, nekateri pa morda še to ne, nekateri pa si bodo lahko privoščili visokogorje. In ko si enkrat tam gor ti prehajanja v drugo občino praktično nobeden ne bo mogel prepovedati oz. kontrolirati. Pod pogojem seveda da se vrneš nazaj v svojo občino brez da bi se dol spustil v drugo.

In to je diskriminacija. Da bodo npr. Primožu in njegovi družinski postavi (kolikršen del je pač bo), na voljo cele KSA (pa ne da bi bil kaj fouš, ne razumi Primož napak, to je samo primer) meni pa samo naš lokalni kucelj, skok v sosednjo občino po gozdu pa že na črno. V nizkogorju se že lahko najde kak policaj ali redar. Ki bo sicer samo opozarjal (v čem je potem sicer point ukrepa), a bom moral ob opozorilu seveda prekiniti z izletom oz. obrniti, če ne želim dobiti globe za nespoštovanje odredbe uradne osebe.
(+2)všeč
j.20. 03. 2020 23:40:16
Danes na Krimu. Izbral sem pot, ki je manj obljudena, proti vrhu sem srečal nekaj pohodnikov, vsi smo se, kolikor je bilo mogoče korektno izogibali drug drugega. Na vrhu, v vetrnem zavetju zaprtega doma, pa v kot stisnjena vesela in glasna druščina. Najbrž niso bili vsi iz istega bivališča, očitno pa so se držali nasveta kot je "Nehajte nabijati s temi prepovedmi!".

V Lombardiji z 10 milijoni prebivalcev je bilo do sedaj 2550 mrtvih (samo danes 380), preračunano na Slovenijo to pomeni 510 (oziroma 76 danes). Večina strokovnjakov pritrjuje, da zato, ker so tam prepozno začeli z ukrepi oziroma se jih ljudje niso držali.

Felix, sprejmeš soodgovornost, če se bo kaj podobnega zaradi tvojih pozivov in pozivov tebi podobnim dogodilo tudi pri nas? Pa preden se oglasiš, poglej še prispevka Pikice in Ub77 nekaj vrstic višje in se poglobi v za Hribi.net visoko število pluskov. Ti po mojem mnenju niso samo ničvredni lajki fejstbukovskega tipa ampak predvsem izražena podporo tistim, ki v težkih časih s svojim delom, izpostavljanjem in žrtvovanjem omogočajo, da država in vse okoli nas nekako "na škrge" sploh še funkcionira.

Država (kolikor je še imamo, Slavoj Žižek bi rekel, da je sedaj čas, da se izkaže) se bo v dani situaciji seveda branila. Naslednji ukrep bo najbrž omejitev gibanja na lastno občino. Sledila lahko policija in vojska na križiščih, pa vojska, ki bo odvažala trupla, policijska ura, verzija hišnega pripora... Druge obrambe kot je omejitev stikov zaenkrat ne poznamo, zato najbrž drugače ne gre. A ukrepi bodo zanesljivo eskalirali tudi zato, ker številni osebki, opogumljeni z nepremišljenimi forumaškimi pozivi gostilniškega tipa ignorirajo vse za sedaj še za silo znosne prepovedi in celo prošnje reševalcev za varno in racionalno obnašanje.

Ob tem bo hudo za vse nas! In da smo si na jasnem: jaz se tebi in tvojim somišljenikom za tako stanje ne mislim zahvaljevati!

Srečno!


(+12)všeč
felix21. 03. 2020 08:28:53
Model, a hoja v hribe je po novem samo za izbrance? Sam si šel na Krim, drugi pa moramo biti po tvojem doma? In nehaj nakladati s statistikami in povzročati paniko.
všeč
guki21. 03. 2020 11:24:56
Kot, da bi bral italijanski forum izpred 3 tednov.
(+5)všeč
nejcf21. 03. 2020 14:27:15
Prejšnjo nedeljo sva šla z očetom na Veliki Javornik. Na celi poti nisva srečala niti enega človeka. V sredo smo se povzpeli na Gozdnik. V gozdu so se nekje slišali oddaljeni glasovi, nato sva zagledala neko dvojico na razdalji 10 metrov. Res ne vem zakaj tisti, ki dobro poznamo hribe in vemo kje ljudi praktično ni, ne bi smeli hoditi v naravo, saj je tam izolacija enaka kot bi bil doma.
Kar se tiče morebitnega omejevanja gibanja znotraj lastne občine pa je to povsem nesmiselno. Veliko podeželskih občin niti svoje trgovine nima, kaj šele pošte, zdravstvenih domov itd.
(+12)všeč
julius21. 03. 2020 22:58:52

Vse tole pametovanje presega vse mere.
Ali ste vsi s primozo na čelu res take k. , ali pa ste sebični bedaki, da boste s svojim početjem zaje... nič krive občane malih občin in celo primestnih občin mesta Ljubljana ker si enostavno ne daste dopovedati, da ostanite doma-DOMA. Mi, prebivalci obmestnih občin in tudi drugih malih občin bomo zaradi vas ostali brez osnovnih stvari, ker bomo tako kot vi morali ostati v mejah svojih občin. Vi boste tako kot sedaj imeli vse pri roki, mi pa nul koma Jožef.
Res ste dobri, solidarni in kaj naj vam še rečem.
Primosa!? Zaupaj mi kateri hudič te je gnal na Ermanovec??? Ali nimaš v okviru občine Kamnik dovolj gora, hribov in gričev??
Zaradi takih egoističnih dejanj bomo pa ostali nazezali.
Že nekaj dni so vsa parkirišča pod Krimom polna pločevine. Vam bo ostala normalna preskrba in nekaj nebodigatreba kupcev iz okolice, nam pa 20% dražje lokalne trgovinice, kot so naprimer velike trgovine v Ljubljani.
Res se vam v imenu vseh lastnikov prelepe narave, po kateri tako radi lomastite in to ne glede ali so to planinske poti, gozdne vlake, kar tako križem kražem po gozdu, kot tudi po travnikih in brez sramu po vrtovih in celo po dvoriščih. Ne sekirajte se. Tudi v bodoče bomo pospravljali vso nesnago za vami. Markacisti bi lahko glede na vaša prizadevanja za označevanje planinskih poti uzakonili poleg Knafelčeve markacije še papirnate robčke, ki jih tako pridno odmetavate
Mogoče bo kdo rekel, da posplošujem, pa ni tako. Kot star planinec in še marsikaj ločim tudi obiskovalce gora in "obiskovalce gora". Ločim tudi bedake, ki se dobesedno stepejo med seboj v tekmovanju kdo bo večkrat na hribu XY v letu 0/0, da bo na konci nekega obdobja dobil majico,golaž in pivo in, da bodo vsi ostali videli, da je to on. Bravo! Spoštujem vse, ki znajo ceniti delo reševalcev in zato upoštevajo njihova navodila
Pa še o širjenju korona virusa v naravi. Ali ste že srečali na svojih poteh damo, ali gospodiča, ki sta si polila nase liter dezodoranta pred odhodom v hribe. Še deset minut po srečanju ostane v zraku za njima ogaben vonj. Enako je pa z virusu.
Mislim, da je tole za normalne dovolj jasno napisano, razen za ....
Tadej, ti pa se odloči o tem ali je nekaj izrazov prehudih in izbriši to pisanje. Jaz mislim, da so še premili.
Pa še to! Kako velik bedak moraš biti, da se pripelješ v Logarsko dolino in nato po turističnih kmetijah nadleguješ ljudi, da bi ti postregli.
Einstein ni zastonj rekel:
Človeška neumnost in vesolje sta brezmejna, vendar za vesolje nisem povsem prepričan.
(+23)všeč
herman822. 03. 2020 06:59:59
julius...Končno jim je eden povedal kar jim gre, tistim, ki se na vse spoznajo v resnici pa na nič. Človek se res nakrohota ob idiotskih komentarjih na teh straneh. Kljub temu prosim vse tiste nakladače naj nikar ne nehajo pisariti neumnosti in naj še naprej skrbijo za salve smeha na teh straneh.
1
(+9)všeč
VanSims22. 03. 2020 09:33:51
Jasno, da se bo vsak pameten v teh dneh izogibal vulgo-plebejsko množičnih ciljev kot Šmarna Gora, Krim, Rožnik in podobno. A vendar na relativno neobljudene poti in hribe in seveda nezahtevne poti, kar pomeni v tem letnem času tudi pod nekje 1500 mnv, zakaj pa ne? Konec koncev sta rekreacija in sprehod dovoljeni, celo zaželjeni. Celo v Italiji so strokovnjaki vladi svetovali naj to še dopusti. Kje pa bi se potem morali sprehajati? Po parkih, mestih, športnih igriščih? Tam je še več folka! In tam bi se mi konec koncev še bolj obračalo ko bi videl kako se nekateri še kar brezskrbno družijo. Tako pa vidim le nekaj posameznih primerkov na vožnji do izhodišča in nazaj.

Vsak naj presodi ali so Ulovka (s Planino pri Vrhniki), Limbarska gora ter Štefanja gora (z Jamno pečjo) primerni. Če povrhu izbereš še manj obljudene poti na take vrhove, mislim da ni problema. Pod pogojem seveda, da ohranjaš distanco do drugih. da se na poti tja in nazaj ne ustavljaš (hrana torej od doma), pri meni pa žal tudi odpade sladoled po turi. mrk pogled

A pivu po turi se pa ne odpovem! Zaloga v avtu (ki je bila napravljena sicer zaradi goljufivih gostincev v tujini in velikokrat že zaprtih trgovin po prihodu s ture) sedaj še kako prav pride! velik nasmeh
(+3)všeč
oldtimer 5522. 03. 2020 09:42:57
Veliko spominov na prelepe ture mi krajša čas v dneh, ko se izogibam obiskom gora. OSTANITE ZDRAVI, PA SREČNO!
1
(+13)všeč
miri22. 03. 2020 09:49:02
@oldtimer55,nisi edini.Osti jarej so rekli.
(+7)všeč
nejcf22. 03. 2020 10:32:12
@julius

- če bi dobro pogledal bi videl, da v času mojih vzponov vlada izletov v naravo še NI odsvetovala/prepovedala ampak so bili celo še kako zaželjeni in predlagani

- praviš da nisi posploševalec ampak si od vsega ravno to. Govoriš kako mestni obiskovalci smetimo po tvojih preljubih hribih, medtem ko imam ravno jaz večino izletov s sabo vrečko v katero dajem smeti ob poti. No, da ne boš mislil, kako spet nakladam in pametujem sem spodaj dodal sliko svoje čistilne akcije pri Lovrenških jezerih, da ti osveži spomin. V prihodnje lahko pošlješ še ti slike s kakšne.

@herman8

O tem kdo se na kaj spozna ne bi, ker se ne poznava. Tako pa vseeno lahko rečem da kaj več od gob od tebe nisem videl.
Pred čiščenjem1
In po njem2
3
4
Na koncu čiščenja. Neverjetno, da je to lahko pobral mestni najstnik5
(+8)všeč
2061alessio22. 03. 2020 10:50:43
v FJK od petka in v celi Italiji od sobote je prepovedan sprehod vse povsod, sedaj zaprli uradno tudi industrije in vse podjetje " ne absolutno nujne" , kazni so velike in patrulirajo ceste tudi v malih vaseh ,na žal prava diktatura, vsaj verjetno ne gre drugacezmeden ; vprašam se a bomo zmogli? a bomo mi planinci vajeni narave zdržali? ker bo ta zadeva še precej dolga , ne vem mrk pogled držisemo.
(+15)všeč
bogorski22. 03. 2020 10:54:58
Če lahko - kupujte lokalno. Tudi kmetje morajo preživeti. V njivo je potrebno vložiti kar nekaj sredstev in dela. Pokličite ponudnika in se dogovorite. Menjavo lahko izvedeta kjerkoli - brez direktnega kontakta. Srečno.
(+6)všeč
julius22. 03. 2020 11:07:26
@nejcf
Z vnukom tvojih let se ne prepiram, zato se tudi s teboj ne bom. Z njim v pogovoru rešujeva dileme in probleme.
Želim ti veliko srečo in uspehov, da se mi boš približal in se primerjal z mano.
Veš, vse napisano v mojem pisanju pa še kako drži.
Lep pozdrav.
(+3)všeč
geppo22. 03. 2020 11:29:18
Tadej
virus se uspešno širi po celotnih Trenutnih razmerah. Okuženih je že precej obiskovalcev. Vsi napori, da bi se preprečilo širjenje okužbe je zaman. Žarišča se pojavljajo od Julijcev pa do sredogorja. Izvor je že skoraj nemogoče locirati. Uporabi nekaj razkužila, da ne pride do epidemije...cool
lp
(+14)všeč
SamoK22. 03. 2020 11:35:49
geppo, mislim, da ne razumeš smisla in vloge forumov.
Forum ne pomeni samo obveščanje o konkretnih stvareh (razmere ...), temveč debato med člani foruma.
Od nekdaj so forumaši razpravljali o tem, kar jih najbolj zanima ali pekli. Enim so to klobase in seksi hčerka, drugim epidemija, ki bo spremenila svet vsaj za naslednje desetletje.
Posebno v sedanjih razmerah, ko vsi tičimo bolj ali manj doma, je skoraj nehumano pozivati po krčenju teh debat, pa če so ti všeč ali ne.
(+5)všeč
Page:1234567...371372373
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies