Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Škrlatica

Print
Bojan_A22. 08. 2008 00:09:56
všeč
furioso22. 08. 2008 11:53:41
Ti časi ko si jih napisal so realni? Se mi zdi da si moral kar šibat da si prišel v tako kratkem času.zadrega
všeč
panda22. 08. 2008 12:15:33
Bojan A: Saj ne, da bi oporekal tvojim časom, ampak po vodniku (samo vzpon cca 6-7 ur)si krepko "hitel" ali si se v navedbah uštel?? Jaz sem konkretno hodil gor cca 6 ur in dol dobre 4 ure. Zmatran se bil ko konj. Kaj pa ti?nasmeh
všeč
Primož7622. 08. 2008 12:29:43
Bom še jaz nekaj dodal. Bojanu povsem verjamem, kar se časov tiče. Konec koncev se je uvrstil tudi v mladinsko reprezentanco v gorskih tekih in nas bo zastopal na svetovnem prvenstvu v Švici. Sicer pa tudi sam precej hodim v hribe, sem tudi v zelo dobri kondiciji in običajno lahko časom napisanim v vodnikih odštejem približno polovico. Pa se mi sploh ne zdi, da hitim. nasmeh
všeč
panda22. 08. 2008 13:16:57
Saj nisem oporekal temu, kar je napisal. Ampak "povprečni" časi, ki so v vodniku so le realni za nas večino povprečnežev. In ko nekdo da komentar (članek), potem pač naj zapiše, da njemu kot gorskemu tekaču pač ni bil problem priti gor in dol v tem času. Da ne bo pomislekov o še čem!!nasmeh
všeč
Primož7622. 08. 2008 13:38:32
Ja mogoče sem nerodno zapisal, nisem hotel biti nič žaljiv. Se pa strinjam, da je fino, da se zraven pri takšnih hudih časih napiše, da si pač športnik oz. gorski tekač.
všeč
Bojan_A22. 08. 2008 13:50:51
Čase sem tako dobil, da sem se slikal na vseh vmesnih točkah. Potem pa sem doma pogledal kdaj so bile fotke posnete. Na ta način so časi popolnoma točni. Pravzaprav sem bil še celo počasen za svoje pojme. Pričakoval sem da bom hodil 2 uri in pol. Vendar sem se preveč zamudil s fotkanjem, pa nekaj težav z orentacijo sem imel. Pač užival sem v hribih. Ni se mi pretirano mudilo. Za kake ornš treninge bo še dovolj časa.

OK hvala za nasvet: bom dopisal da je normalne hoje ca. 12 ur.

Zmatran pa zaradi normalne hoje nisem bil praktično nič. Najprej sem razmišljal, da bi se odpeljal v Završnico in šel na hitro na Stol. Nazadnje sem se odločil, da je bolje da naredim hiter ravninski tekaški trening.

LP Bojan
všeč
Bojan_A22. 08. 2008 13:55:27
Ej, ko smo ravno že pri tem. Kot rečeno se pripravljam na svetovno prvenstvo v gorskem teku. Rad bi opravil dvodnevno turo po gorah zaradi "naravnega višinskega dopinga".

Mi lahko svetujete za kakšno pametno dvodnevno varianto po visokogorju. Fajn je da v 2 dneh nanese najmanj 3 km višinske razlike.

Razmišljam, da bi spet šel na Triglav in v 2-eh dneh obdelal vso to skupino: Rjavino, Cmir, Begunjski vrh, Vrbanovo špico,.. še kaj?

Torej imate kak zanimiv predlog kam naj grem?

Hvala in LP, Bojan

všeč
Natasa23. 08. 2008 14:28:47
S partnerjem že dlje časa študirava, da bi šla na Škrlatico. Zanima naju, ali potrebujeva samovarovalni komplet in čelade? Kakšna je pot? Zelo prepadna?
Hvala za odgovore...
všeč
triglavski23. 08. 2008 14:37:00
Poti je več, naštudirajta po kateri bi šla, predlagam ogled planinske karte Julijske Alpe - vzhodni, pa roke kakšen vodnik. Tovrstno gradivo je tako, kot ustrezni čevlji obvezna oprema za v gore. Spletne strani so le v dodatno pomoč ne pa osnova.
všeč
Sam.volk23. 08. 2008 16:53:12
Hvala moderator,da si brisal tiste neslanosti dr.Feelgooda.Lp Franc
všeč
nevi24. 08. 2008 14:31:46
Nataša: pot na Škrlatico je s katerekoli strani zelo naporna in zahtevna. Varovala so dobro postavljena, vendar pa je kar potrebno že nekaj izkušenj po varovanih plezalnih poteh. Če sta s fantom že šla skozi Žrelo na Storžič in po Hanzovi na Malo Mosjstrovko in, če imata dobro kondicijo, ne bo težav. Drugače pa raje še par vikendov potrenirajata.
všeč
jprim24. 08. 2008 16:58:17
Čeravno ne nameravam na Škrlatico, se pa oglašam zaradi planinskih vodnikov, katere nam vedno priporoča g. triglavski. Navada mi je že, da se jih redno posložujem, nekaj jih imam celo že svojih, ampak ugotavljam sledeče, da so v njih že zastareli podatki,ali pe celo napačni, na primer zadnja tura je bila čez Presedljaj in čez Konja, (vem da so to Kamniške Alpe), kjer v vodniku 50 zavarovanih plezalni poti piše: 75 klinov, 50 metrov jeklenic, s tem podatkom se ne strinjam, saj je bilo le nekaj klinov, pa še bi lahko dodala nekatera neujemanja s podatki v tem vodniku (npr. Storžič čez Žrelo). Skratka vodniki so že zastareli, čeravno je od izida 12 let, je sedaj stanje v na teh poteh malo drugačno. In tako sem prišla do ugotovitve, da ti vodniki ne dajejo (seveda ne mislim vseh) objektivnih in realnih podatkov trenutnega stanja.
Pa LP.
všeč
Natasa24. 08. 2008 17:18:50
Hvala vsem za odgovore. Že kar nekaj časa hodiva v hribe, sicer ne po izpostavljenih, ampak vendarle. Sva že bila na Razorju, Prisanku (po južnih pobočjih), malo bolj zahtevni so nama ostali - Jalovec, Mangart, Škrlatica,...
všeč
Bojan_A24. 08. 2008 19:01:49
Potem tudi s Škrlatico ne boš imela težav. Ponovi mojo turo.Seveda pa se zahteva dobra fizična kondicija.
všeč
triglavski24. 08. 2008 19:37:03
jprim predlagam, da se pritoži avtorju vodnika in naj ga čimprej popravi ali pa naj takoj namestijo še tisti manjkajoče kline in jeklenice, da se bo ujemalo z vodnikom. Tudi karte sem omenil, da je potrebno pogledati. To je takorekoč osnova, tudi internetni opisi niso vsi ravno najbolj realni, nekateri so prav revni in se tudi nanje ne gre preveč zanašat. Včasih, ko še tega ni bilo je bila dobra tudi kakšna fotografija gore, na katero so vrisali smer in tako so splezali na veliko najvišjih gora na svetu, pa ni hudič, da ne bi kdo prilezel tudi na Škrlatico. če pa še vedno ne bo šlo naprej, se je pa vedno možno obrniti, tudi jaz sem se že kdaj in to ob pravem času.
všeč
jprim24. 08. 2008 20:04:42
"Pritožit" se res ne mislim, pa spet malo sarkazma, kar je za Vas že tipično. Ustvarjam si le svoje mnenje o planinskih turah, spoznavam naše lepe gore in sevede značaje obiskovalcev tega foruma.
Pa lep pozdrav!
Jelči
všeč
triglavski24. 08. 2008 20:35:12
Kakor se vzame, glede sarkazma. Jaz gore spoznavam tako, da jih čimvečkrat obiščem, danes recimo je bil že moj 95. dan v gorah v tem letu in 6. dan v tem tednu (M. Volaia), večkrat moram tja gor tudi, ko drugi rabijo pomoč, prevečkrat sem že videl zelo tragične dogodke, ki so se zgodili ravno zaradi nevednosti, neizkušenosti, neznanja, neprimerne gorniške opreme in iz drugih prav banalnih razlogov. Menim, da opozoril ni nikoli dovolj, še posebej tukaj, kjer je kar veliko popolnih začetnikov, vsaj glede na vprašanja, ki jih postavljajo lahko sklepam o tem, da o gorah prav veliko ne vedo, mogoče še ime gore, potem je pa bolj ali manj tema.
všeč
jprim25. 08. 2008 17:32:21
Tukaj se popolnoma strinjam z Vami, ampak vsaj malo več strpnosti do nas začetnikov, čeravno sama nisem več začetnik, kljub temu da obiskujem gore eno leto,sem si v tem času nabrala kar nekaj izkušenj.V tem času sva skupaj z možem osvojila 26 dvatisočakov pa seveda kar nekaj nižjih, ki sva jih osvojila z možem med zimskimi razmerami. Ne zbiram žigov, ampak spoznavam čudovite gore, kot bi rekli krepim duha in telo.
Kar dobro že poznava Karavanke in Kamniške, saj če nisva vsak vikend v gorah, (da so objektivni razlogi ali pa subjektivni) nama nekaj manjka. Letos sva planirala Julijce za dopust, ampak zaradi vremena se ni izšlo. Včasih od zaćrtanega cilja tudi odstopiva in se vrneva drugič.
Vsak vspon na goro jemljem z veliko mero odgovornosti in spoštovanjem do gore, ter poskušam biti pri vsakem koraku previdna ... ampak nikoli ne veš ...
Srečujem čudovite ljudi, se rada pogovarjam z njimi, izkušenejše povprašam za nasvet in mnjenje, spoznavam rastlinski in živalski svet. Nikoli nisem razmišljala, da bom pobliže spoznala tudi gada. Pa saj bi se lahko razpisala, ampak tu ni pravo mesto, hočem vam samo povedati, da vsi nismo za v isti koš.
Pa še lep preostanek dneva.
všeč
triglavski25. 08. 2008 20:30:04
Pravite, da niste začetnik v gore pa hodite šele kakšno leto. Jaz hodim že 25 let in to aktivno, lani recimo sem bil v gorah 175 dni, samo na Triglav sem se do sedaj povzpel 331 krat, večinoma sam, velikokrat pozimi, da ostalih gora pri nas v Italiji, Avstriji in Korziki niti ne štejem. Še vedno se učim. Ravno danes sem prišel z Jalovca, jutri grem pa spet na Triglav. Seveda sem strpen do resnih stvari, do neumnosti nikoli.
Mogoče bi pa kdaj tudi na to stran:

www.grzs.si
Priporočila, Novice, reševanja...

lep pozdrav

všeč
Page:12345...495051
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies