Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Mangart - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Mangart
MANGRT     
15.10.2017
Po Slovenski gor, malo po snegu, nekaj po brezpotju, da se ga izogneš in si na vrhu. Po italijanski je pa malo več snega z lepimi stopi.
Mangart v slovenski1 Mangart prečnica pod vrhom2 Mangart čakanje3 Mangart kuku4 Mangart splačalo se je čakati5 Mangart trd sneg na italijanski prečnici6
bo_zl     
15.10.2017
Namen imam iti v sredo. Koliko je torej snega po slovenski? malo tako kot na sliki 1 in 2, da se ga da lepo prečiti ali kje predstavlja večjo nevarnost.
pa cesta do sedla je prevozna ali ne? Hvala za odgovor:
Kejt     
26.10.2017
Pozdravljeni. Je bil kdo mogoče pred kratkim gor? Kakšne so kaj razmere na italijanski poti? Hvala za info nasmeh
MANGRT     
22.1.2018
Tudi tokrat se je rana ura izkazala za pravo odločitev. Pri Mlinču začnem v rahli megli s sneženjem, na vrhu sedla pod Rateškim Mangrtom, kjer odložim smučni se pa nasmehne sonce. Od tu naprej peš proti vrhu (po desni varianti zimske gor in po levi dol). Prediranje ledene skorje s posipom novozapadlega snega ni bilo nič kaj uživaško, je pa pomagalo za hiter sestop do smuči. Smuka zelo prijetna vse do izhodišča.
Mangart vedno lep pogled1 Mangart v toboganu2 Mangart a je lahko še lepše 3 Mangart močan veter je nosil sneg in sproti brisal sledi4 Mangart po desni gor in levi dol5 Mangart ledeni utrinek6 Mangart od stare koče v dolino7 Mangart cik cak med svečami8 Mangart bližnjica skozi gozd namesto po cesti9
redbull     
23.1.2018
Krasno in srečno naprej
MANGRT     
6.5.2018
Spet je bilo treba pogledat malo na Mangrt. Gor v smeri zimske po desnem žlebu, izstop pa skrajno levo od vrha. Sneg je zelo gnil in je omogočal krasen spust s smučmi že takoj po sončnem vzhodu.
Mangart vzhoda nisem čakal ker je premočno pihalo1 Mangart levi izhod2 Mangart v čakalni vrsti3 Mangart super smuka4 Mangart do konca potem pa še nazaj na sedlo5 Mangart še zadnji spust po beli zaplati v zeleno dolino6
oven     
7.5.2018
Zdravo.

Rad bi šel s kolesom na Mangartsko sedlo. Ali kdo ve, če je cesta kopna?

Hvala za odgovor.
gandi     
7.5.2018
Tkole pravi uradna stran:

Obvestilo: Zaradi skalnega podora ter posledične nevarnosti padajočega kamenja in večjih skal na cestišče na območju pod Rdečo skalo, vožnja po zadnjih 3 kilometrih Mangartske ceste ni varna. Cesta je na tem delu zaprta! Promet je od zapore naprej prepovedan za vsa vozila in tudi pešce!
biba     
7.5.2018
http://www.hribi.net/izlet/mangartsko_sedlo_mangart_slovenska_pot/1/4/19#diskusije
MANGRT     
9.5.2018
Ker je bilo kar nekaj povpraševanja na ZS o stanju na cesti in podajanje informacij STROKOVNJAKOV na forumu je realno tako:
z avtom se da do prvega tunela, s kolesom do zadnjega s tem da je vmes potrebno kolo nesti vsaj čez tri nezahtevna snežišča. Želim prijetno kolesarjenje in hribolazenjevelik nasmeh
Mangart čez en mesec bo kopno1
iUnknown     
9.5.2018
Kakšna sreča, da imamo na hribi.net tako visoko usposobljenega strokovnjaka, kot je Bruno Vencelj, ki ne pozna zgolj situacije na poti na Mangrtsko sedlo in to celo bolje od PZS, AMZS in na sploh vseh živečih in neživečih ljudi, ampak pozna tudi strokovno usposobljenost posameznih članov foruma. Še enkrat hvala za posredovano strokovno mnenje.
djimuzl     
9.5.2018
Svoje mnenje pa podaja z imenom ter priimkom in ne anonimno, kot nekateri...
sonny4     
10.5.2018
8.5. na Mangart. Kot je povedal @MANGRT, se da z avtom do prvega tunela (1450mnv), najverjetneje pa bo sneg že precej kmalu omogočal vožnjo do cca 1650mnv, kjer pot zapira plaz kamenja.
Gor sem šel po žlebu, in potem desno, navzdol pa po isti, s tem da sem pred kaminom zavil na italijansko. Shojeno je povsod.
Treba je biti pazljiv, sneg je gnil. V žlebu pa so bile razmere ta dan super.
Mangart Žleb1 Mangart Žleb2 Mangart Razgleden vrh.3 Mangart Snežišče.4 Mangart Zadnji tunel.5 Mangart Zadnji tunel.6 Mangart Easy way down :)7 Mangart Skalnat plaz na 1650mnv.8
mpp     
22.6.2018
Aktualno stanje na cesti? Za kolo
cotro4     
23.6.2018
za kolo odprto je blo objavljeno na fb , mislim da je sneg pred tistim podorom pred koncem vsaj en motorist je objavil lp
Page: 1 2 3 ... 59 60 61       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing