Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Forums / Slovenija / Julian Alps / Giro delle Malghe

Giro delle Malghe

Print
lukapet6. 02. 2013 20:20:15
Zelo zanimiva tura. Imam namen to prehoditi s krpljami ta petek, pa me zanima ali je na poti kaj težav z orientacijo , glede na to, da je sedaj pot pod snegom. Te poti namreč še nisem prehodil, sem pa že večkrat bil na planini Pecol. Najdel sem spletno stran: http://www.sentierinatura.it/easyne2/LYT.aspx?Code=SentieriNatura&IDLYT=1349&ST=SQL&SQL=ID_Documento=2110, kjer je tudi GPS sled, tako da mi bo nekako v pomoč. A štart naj bi bil pri zapuščenem smučišču na Selli Nevei? Ali ima kdo podatek kako je s snegom, ali ga je danes na tem koncu veliko zapadlo? Morda še kakšen nasvet glede poti?
všeč
mailman7. 02. 2013 05:54:06
Odličen prispevek Maja, tisti prvi ( o izletu ) in tale zgoraj!!!
všeč
tagec8. 02. 2013 20:31:14
Končno se odločiva,da se zapeljeva malo dalj,da izkoristiva cel dan in po opisu in fotkah Maje0 in dm72 ni bilo več dvoma-Sella.Tam pa presenečenje;trije znanci iz Lj. in mladi Svit.Čisto isti cilj imamo in tako se 5 krpljarjev,en turaš in 4.nožni prijatelj družno odpravimo proti pl.Kraj na dol.Narejena je dobra gaz,tudi Tagiju se ne odira in prav na izi prispemo do planine.Mene mika proti Forca de La Val,kjer opazujemo 2 turaša,ki elegantno vijugata po pršiču.Izgledalo je varno in uživaško.Pa 2ič!Proti Larici eno samo uživanje,to je raj za krpljarje in končno fantastični razgledi.Kaninsko pogorje je bolj v oblakih,Montaževo kraljestvo pa je v modrini.Na Pecolu naredimo postanek,ugotovimo da danes bolj sameva;samo 2 turaša nas prehitita,dva Slovenca pa sta naredila obratno pot.Vrnemo se proti Larici,ko malo zahladi,tam pa desno navzdol po poti 623,kjer je tudi narejena gaz.Uspe mi narediti nekaj zavojev po super pršiču,prav kmalu pa smo spet pri avtu.Upam da kmalu na snidenje...nasmehnasmeh
pl.Kraj na dol1
proti Forca de la Val opazujemo 2 smučarja..2
10letni Svit in Strma peč izza..3
kraljestvo Montaža,ki sva ga 1ič osvojila septembra4
dobra volja vseh prisotnih...5
ena gasilska proti Kanin.pogorju6
slovo od prelepega Pecola7
(+7)všeč
tagec9. 02. 2013 00:08:09
Hvala Maja0.Ja res noro lepa tura in če bi bilo malo bližje,bi bili sigurno večkrat tu gor.Tagi je pa vedno vesel,samo da gre zraven in kljub temu,da ima 11 let,še vedno dobro hodi!!Tudi tebi in tvojima psičkoma še veliko lepih tur in mogoče se pa kje srečamo,kakšno rečemo...Carpe Diemmežikanje
všeč
GITA10. 11. 2017 17:01:53
V sredo (8.11.) sva ponovila nama tako lep in všečen krog po planinah nad Nevejskim sedlom. Hodila sva s krpljami, debelina snežne odeje je zelo različna, od nekaj cm spodaj, pa tudi do pol metra višje gor. Zimsko pravljično, nič zahtevno, sončno, razgledno in varno pred plazovi. Skratka, ta pot nudi vse tisto, kar marsikdo išče v teh dneh... nasmeh

Več fotografij na povezavi:
http://zivi-za-danes.com/2017/11/08/giro-delle-malghe-krog-po-planinah-nad-nevejo/
Planina Larice v soncu1
(+8)všeč
Majdag10. 11. 2017 17:05:06
Prvi sneg in krplje, čudovito potepanje..nasmeh
(+2)všeč
ločanka3. 04. 2018 21:21:41
Da bo dan lep je obetal že pogled na Stenar, ki je kar žarel v jutranjem soncu, ko sva se peljala po cesti skozi Dovje.
Da pa bo tudi tura tako dobra, si še nisem mogla predstavljati, čeprav sem prebirala navdušujoče opise in je bilo to za pričakovati. In ker se je to dogajalo pred parimi dnevi, je bilo potrebno it nemudoma preverit, če to res držinasmeh

Pa je bila to res zimska pravljica, ki se je začela odvijati že ob pogledu na pl.Krni dol. So se istočasno vzpenjali po tej poti tudi smučarji, a so prav vsi nadaljevali naravnost proti "dolini" v smeri Špika nad špranjo.
Na pl.Krni dol bi človek kar ostal, a kaj ko sem postajala nestrpna ob misli, kaj vse se na tej poti še da videti in doživeti, saj se je pravljica šele začela. In to naju je seveda kmalu zvabilo naprej, preko pl. Larice do pl.Pecol, ki pa sva jo želela doživeti tudi zviška, zato sva se povzpela še do koče Brazza.
V tem času tu svet smučarjev in krpljarjev, pešakov ni bilo, čeprav se je dopoldne dalo še lepo stopati po precej pomrznjenem snegu, tako da sem s prestopom na krplje kar odlašala.

Povratek pa po zasneženi cesti do Nevejskega prevala in nato še postanek ob Rabeljskem jezeru, ki še ni povsem izgubil ledenega pokrivala.

Nepozabna tura, izpeljana v lepem zimskem dnevu, pa prav gotovo posebno doživetje. Težko izbereš najbolj primerne besede za opis vseh lepot, ki se ti odkrivajo na tej poti, jih občuduješ, ko se jim približuješ in se oziraš za njimi, ko drsijo mimo tebe kot enkratni posnetki, ki jih poskušaš loviti, da jih lahko vedno znova podoživljaš.
pogled na jutranji Stenar je obetal lep dan1
v ozadju Špik nad Špranjo2
smučarji vsi mimo planine, verjetno naprej v smeri Forze de la Val3
4
znamenje na planini Krni dol5
v ozadju Špik nad Špranjo in tudi Vrh Krnega dola /Monte Cregnedul/ se vidi6
po razglede čim višje7
prvi pogled na pl.Larice8
9
preko Larice proti Kaninskemu pogorju10
na krpljah Strmi peči in Montažu naproti11
12
Žrd v ozadju13
tudi proti Dolomitom čez pl.Pecol14
polno bleščeče beline15
kaže, da je pot prava16
lovilci lepot17
18
koča Brazza s Škrbino nad Tratico v ozadju19
v snežnem objemu pl. Pecol20
nazaj po cesti do Nevejskega prevala, že po ojuženem snegu21
pogled na Jerebico22
Rabeljske špice vedno pritegnejo pogled23
delno poledenelo Rabeljsko jezero24
(+6)všeč
Sabina Grahek1. 01. 2020 21:08:27
V soboto smo se vrnili na te konce, pričeli pod smučiščem ter se po lepo zasneženi cesti sprehodili na planino Kraj na dol, ki jo letos krasijo jaslice. Po kratkem postanku smo nadaljevali pot proti Cas. Larice in za tem proti Pecolu. Ker smo bili še zgodnji, smo zavili še do koče Brazza'in od tam opazovali nekatere smučarje, ki so se povzpenjali proti Rumenemu spodmolu. Nekaj snega se je v teh dneh že splazilo. Ko smo se iz Pecola vračali na parkirišče, smo opazili, da so se nekateri pripeljali na planoto z avtomobili, čeprav je cesta zasnežena in občasno ledena. Upam, da ne bo veliko takih junakov......tudi ker se tako sneg prej stali in za turne smučarje to pomeni nošenje smuči precej visoko.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
(+3)všeč
Page:12
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies