Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Sedmera jezera - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Sedmera jezera
vukovivek     
12.8.2014
bos Živijo mislm da smo se srečali v Soboto čestetke za to turo:-)
bos     
12.8.2014
ja, pred Ledvičko in proti Komnimežikanje
tudi ti si opravil lepo turonasmeh
Enka     
30.8.2014
Slabo vreme in zlasti (ne)razgledi so botrovali, da smo turo zaključili že pri Dvojnem jezeru. Tja smo šli čez Štapce (brez posebnosti), nazaj pa čez Prode, pl. Ovčarijo in pl. Viševnik (izjemno veliko blata na več delih poti, zlasti pa takoj od jezera ter nato od pl. Viševnik proti Planini pri jezeru). Ni druge, bo treba čimprej ponovitinasmeh.
Sedmera jezera Na Planini pri jezeru so bile meglice še pravljične1 Sedmera jezera Razgledi ob poti2 Sedmera jezera Cvetje nas razveseljuje skoraj vso pot3 Sedmera jezera Razgledi pri Dvojnem jezeru4 Sedmera jezera Kot pri Harryju Potterju...je komentiral sine :-)5
peter2     
7.9.2014
Posvet ob 90. letnici zavarovanja Triglavskih jezer naju je spet pripeljal v prelepo dolino Triglavskih jezer.
Veliko zanimivosti o nastanku, sestavi, zgodovini, rastlinstu in živalstvu sva izvedela. Vreme za kakšno turo naslednji dan pa nama ni bilo naklonjeno.
Vseeno sva šla do Prehodavcev. Pot je do Ledvičke zelo blatna in spolzka. Zadnjo uro naju je močil dež in na Prehodavcih sva dobri dve uri čakala, da je ponehal. Oblaki se vseeno niso razkadili, zato je upanje na kakšen vrh v tem predelu odpadlomrk pogledjezen.
Povzpela sva se proti Hribaricam in se čez prehod pod Vršakom vzpela na sedlo Vrata. Prehod je v najstrmejših delih kopen, sneg prečimo le na dveh krajih, kjer ni strmine in nevarnosti za zdrs.
Vrnitev na planino Blato preko doline za Kopico in Fužinarskih planin.
Kakšna slika je tu:
http://www.petersfoto.si/thumbnails.php?album=datebrowse&date=2014-09-07
Sedmera jezera Pogleda na Veliko špičje sva bila deležna le nekaj minut.1
puma     
26.9.2014
Živijo!
Ali mogoče kdo ve, če je napoti s s Planine Blato proti Koči pri Triglavskih jezerih sneg?
slamca     
26.9.2014
Ja kdo ga je pa navozil? nasmeh
puma     
26.9.2014
OK, hvala nasmeh
simonerjavec     
29.9.2014
Včerajšnji izlet na Triglavska jezera je bil lep, sončen. Zgodaj zjutraj sicer močno meglen, ko pa so meglice izginile in se je nebo odprlo, se je dolina pokazala v svoji pravi lepoti.

Fotografije najdete pa tukaj:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.710344275717323.1073741842.296777273740694&type=1
Sedmera jezera1 Sedmera jezera2
debebarbara     
29.9.2014
27.9.: Planina Blato - Planina pri Jezeru - Planina Dedno polje -Planina Ovčarija - čez Prehodavce do Koče pri Triglavskih jezerih - Zeleno jezero - Rjavo jezero - Zasavska koča na Prehodavcih - in nazaj
Sedmera - Prehodavci
Ruzowski     
6.10.2014
V soboto s prijateljico štartava ob 23.00 iz Planine Blato proti koči pri dvojnem jezeru. Brez pomoči lune, brez srečanj z gozdnimi prebivalci, čez štapce, ob 01,40 pri koči že odpirava zasluženo pivo.
Zjutraj dava še v pomoč eno roko pri pospravljanju in zapiranju koče.

Ob enajstih prihod konjenice in skupaj z kolegi oskrbniškega osebja počasi nazaj.

Skratka, odlično!!mežikanje
mukica     
25.10.2014
Je morda kdo hodil te dni po sneženju v teh koncih, znima me prevoznost ceste do Blata in morda kako je kaj z snegom naprej proeti Zasavski koči in Kanjavcunasmeh
dolenjka&primorc     
3.11.2014
Včeraj smo obiskali Kočo pri Triglavskih jezerih, po poti od Koče pri slapu Savica čez Komarčo. Pot je kopna. Malo previdnosti ne bo odveč po Lopučniški dolini zaradi spolzkega kamenja po poti, ker soncu trenutno ne znese, da bi posvetil tja not. Še par utrinkov....
Sedmera jezera1 Sedmera jezera2 Sedmera jezera3 Sedmera jezera4 Sedmera jezera5 Sedmera jezera6 Sedmera jezera7 Sedmera jezera8 Sedmera jezera9 Sedmera jezera10 Sedmera jezera11 Sedmera jezera12 Sedmera jezera13 Sedmera jezera14 Sedmera jezera15
gofra     
3.11.2014
Vceraj sem sel od planine Blato preko doline Triglavskih jezer do Prehodavcev. Proti koncu poti je mestoma nekaj zasnezenih prehodov, ki terjajo malo previdnosti pozno popoldan, ko se sneg zmehca, sicer (zaenkrat) brez kaksnih problemov.

Par slikovnih utrinkov
Rozcaa     
27.4.2015
Živijo,

mene pa zanima,č emi lahko nekdo točno napiše oziroma prilima kakšen link, kjer je opisana celotna pot po triglavskih jezerih? Se pravi, da lahko vidim vseh sedem v enem dnevu.
Povsod, kjer berem, ne najdem nekega konkretnega opisa, kako do vseh jezer ... nasmeh.

Kje je najboljše izhodišče?

Hvala že vnaprej mežikanje

Zebdi     
27.4.2015
Od Savice čez Komarčo in potem naprej do Prehodavcev mežikanje
velkavrh     
27.4.2015
Rozca, pri izbiri gora imaš na Julijcih Zasavsko kočo na Prehodavcih, kjer imaš točne opise vseh poti do konca doline Triglavskih jezer.

Jaz bi se vsekakor odločil za štart v Stari Fužini do planine Blato, kjer se pusti avto. Za to cesto pobirajo cestnino-lani je bila deset evrov.Ne vem , če pa ta čas že pobirajo cestnino. Cesta je asfaltirana do odcepa za planino Vogar, kjer se zavije nato desno po makadamu na parkirišče pri planini Blato-kakih osemsto metrov makadama imamo. Nato pa do planine Pri Jezeru-do sem eno uro, nato pride planina Dedno polje -pol ure, do planine Ovčarije -tričetrt ure. Tu pa je križišče-leva pot vodi čez Prode, ki jo bolj priporočam kot desno Čez Štapce. V dobri uri smo pri koči Pri Triglavskih jezerih.Seveda , če boš šel to pot Črnega jezera ne boš videl, ker ga lahko vidiš edino , če greš od Savice prek varovane Komarče, ki jo pa za ta čas ne priporočam.Prek Komarče je varneje iti mesec dni kasneje.Od Dvojnega jezera imaš potem dve ure hoda po celotni dolini do Prehodavcev, kjer vidiš še preostala dva jezera. Ne vem koliko je še snega od planine Blato. Vsekakor pa je sneg po celotni dolini Triglavskih jezer. Zimska oprema je obvezna-mislim predusem na dereze.

Če bo lepo vreme bo prelepo! Želim varno pot!
Laščan     
27.4.2015
Je pa tudi varianta, da greš iz Ovčarije po dolini za Kopico in čez preval do Zasavske koče na Prehodavcih. Potem pa se spustiš po dolini triglavskih jezer vse do zadnjega Črnega jezera, od tam pa po poti do Planine Viševnik in naprej do Planine pri jezeru in do avtomobila na Planini Blato. Je to pa kar dolga varianta in je smiselno prenočiti na Prehodavcih ali pa v Koči pri triglavskih jezerih. Zelo lepa tura! Lp
velkavrh     
28.4.2015
Je pa sigurno pot Za Kopico še v snegu. Od prevala naprej do Prehodavcev pa je so dokaj strma melišča ta čas sigurno snežena in vsaj v dopoldanskih urah poledenela. Že dve leti zapored grem 12. julija to pot.Predlani je bil sneg mehak, lani poledenelo-zelo nevarno. Za to pot je treba znati uporabljati cepin, da o dovolj dobrih dereza ne govorimo.
duška     
1.6.2016
Zanima me koliko je še snega na triglavskih jezerih
Hvala za odgovor
bomber111     
8.6.2016
28.5. ga je bilo čez prode in štapce na določenih predelih dobrega pol metrah vendar po večini zbitega da se ni ugrezal. Po moje bo do nekje 15.6. pot kopna.
Page: 1 2 3 ... 8 9 10 11 12       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing