Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Snow conditions

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Weather
weather / snow conditions
  

Snow conditions in mountain

Report - petek, 24. 1. 2020, 8:54 (ARSO)
The risk of avalanches is level 1 of 5.
Opis stanja in napoved (petek, 24. 1. 2020)

Splošna stopnja nevarnosti - petek, 24. 1. 2020
Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem: napihan sneg
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je povsod v naših gorah MAJHNA, 1. stopnje. Plazovne razmere se niso bistveno spremenile. Bolj nevarbo danes sredi dneva in zgodaj popoldne na prisojnih pobočjih sneg nekoliko ojužil in možnost, da sprožite kakšen kložasti plaz, bo nekoliko večja.

Snežne razmere
Suho vreme se nadaljuje. Sneg se je na osončenih legah čez dan na površini ojužil, ponoči pomrznil. V senci visokogorja je sneg ostal slabše preobražen. Snežna odeja je večinoma trda ali skorjasta, ponekod poledenela. Na vetru izpostavljenih legah je sneg trd in leden, močno spihan. le v senčnih legah visokogorja je ponekod sneg še mehak ali pokrit s tanko skorjo.

Predviden razvoj vremena
Danes bo pretežno jasno s temperaturnim obratom, pihal bo šibak do zmeren jugozahodnik. Ledišče bo nad najvišjimi vrhovi, a zrak bo suh. Jutri in v nedeljo bo oblačno, občasno bodo ponekod rahle padavine. Meja sneženja bo večinoma med 900in 1200 m nadmorske višine. Pihal bo jugozahodnik, ki bo v nedeljo oslabel. V ponedeljek se bo prehodno delno zjasnilo, proti večeru pa bo od zahoda oblačnost spet naraščala.

Tendenca snežnih razmer
Plazovne razmere se ne bodo kaj dosti spreminjale. Zaradi pooblačitve in ohladitve bo sneg ostal pomrznjen in trd. Padavin bo v soboto in nedeljo zelo malo in ne bodo vplivale na snežne in plazovne razmere. Ostaja pa velika nevarnost zdrsov.

Naslednja objava: ponedeljek, 27. 1. 2020

Vir: ARSO
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing