Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
Mountain ranges / Posavsko hribovje and Dolenjska / Reber / Zavrh pri Trojanah - Reber

Zavrh pri Trojanah - Reber

Print
Starting point: Zavrh pri Trojanah (609 m)
Lat/Lon: 46,1838°N 14,8718°E
Destination: Reber (878 m)
Time of walking: 45 min
Difficulty: easy marked way
Altitude difference: 269 m
Altitude difference po putu: 269 m
Map:
Recommended equipment (summer):
Recommended equipment (winter): crampons
Views: 11.103
 2 people like this post
Number of pictures: 29
Number of comments: 8
Access to the starting point:
a) From the motorway Ljubljana - Maribor, take the exit Blagovica, then continue along the parallel old road to Trojaneam. Before you reach Trojane, the signs for Zavrh pri Trojanah direct you to the right onto a narrower local road, along which you will see the mountain signs for Doline and Stolp na Rebri. You can park close to the crossroads, at the nearby monument, or you can drive a little higher and then park in a suitable space on the roadside.
b) From the motorway Maribor - Ljubljana, take the exit Trojane and then continue along the parallel old road towards Domžale. At the end of Trojany, in the middle of a right turn, the signs for Zavrh pri Trojanah direct us left onto a narrower local road, along which we see the mountain signs for Doline and Stolp na Rebri. You can park close to the crossroads, at the nearby monument, or you can drive a little higher and park in a suitable space on the roadside.
Path description:
From the starting point, continue along the narrower asphalt road, which soon opens up to a beautiful view of Trojane. Higher up, the asphalt ends and we continue along the macadam road towards Rebra, Doliny and Golčaj. Just a little further on, the road turns to the right and passes into a forest, through which it starts to climb steeply. After a good 10 minutes of further walking, the road is laid and leads to a crossroads, at which there is a small sign.
Here, continue slightly left (slightly right Doline) and follow the moderately ascending road, which quickly leads to the next crossroads at a larger quarry.
Here continue sharp left in the direction of Rebri (left down Kolovrat, straight ahead a hamlet of a few houses, right down Golčaj) on a path which continues along a relatively steep cart track. Walk along the above-mentioned cart track for only a few 10 m, and then the markings direct you to the right on a marked footpath which starts to climb through the forest. A relatively steep path leads us higher up to a wooded ridge, which soon leads to two headlands, and then, after a further short climb, to the top of Rebri, on which stands a wooden lookout tower.
zemljovid puta - Reber
We recommend: trips from the same starting point, similar trips, Inscription book
Pictures:
Zavrh pri Trojanah - Reber1
Zavrh pri Trojanah - Reber2
Zavrh pri Trojanah - Reber3
Zavrh pri Trojanah - Reber4
Zavrh pri Trojanah - Reber5
Zavrh pri Trojanah - Reber6
Zavrh pri Trojanah - Reber7
Zavrh pri Trojanah - Reber8
Zavrh pri Trojanah - Reber9
Zavrh pri Trojanah - Reber10
Zavrh pri Trojanah - Reber11
Zavrh pri Trojanah - Reber12
Zavrh pri Trojanah - Reber13
Zavrh pri Trojanah - Reber14
Zavrh pri Trojanah - Reber15
Zavrh pri Trojanah - Reber16
Zavrh pri Trojanah - Reber17
Zavrh pri Trojanah - Reber18
Zavrh pri Trojanah - Reber19
Zavrh pri Trojanah - Reber20
Zavrh pri Trojanah - Reber21
Zavrh pri Trojanah - Reber22
Zavrh pri Trojanah - Reber23
Zavrh pri Trojanah - Reber24
Zavrh pri Trojanah - Reber25
Zavrh pri Trojanah - Reber26
Zavrh pri Trojanah - Reber27
Zavrh pri Trojanah - Reber28
Zavrh pri Trojanah - Reber29
Discussion about the trail Zavrh pri Trojanah - Reber
grega_p1. 11. 2014
Lep izlet, z lahkim dostopom, ki ga je mogoče tudi poljubno skrajšati, saj se z avtom lahko pripeljemo vse do kamnoloma.

Opcijo imamo tudi, da že na prvem razpotju (slika 11) zavijemo ostro levo in jo mahnemo poljubno navkreber - tako skrajšamo ovinek, ki ga ponuja markirana pot.

Razgledi so lepi na vse strani, od posavskega hribovja (Kum, Zasavska gora, Cicelj...) do Kamniških (predvsem grintavška streha dobi svoj pomen).

Če boste zavili po sestopu še na Trojane, priporočam gibanico, ki je res neverjetna...
bruny1. 11. 2014
Ne vem mežikanje zakaj bližnjice. Osebno pot začel pri Konšku, hotelu na Trojanah, sicer cesta je nekoliko navarna, ker ni pločnika. Najbolje, da se aktivira stari dobri SCT, morda je še kaj zdravih jeder v stečajni masi ali pa italijanski Impresa Grassetto, če še obstaja, ki je gradil trojanske predore. Kamnolom je in ,,mimogrede,, naredijo podaljšek avtoceste do kamnoloma in morda v dodatku s pomočjo aneksov še vzpenjačo ali gondolo do razglednega stolpa - vse za lažji, enostaven dostop...Vse skupaj s krediti posredno na javni dolg in to bo to.
Bolj mežikanjeza šalo kot zares. Z gibanico se strinjam, dobra je...
grega_p1. 11. 2014
Bližnjica je seveda izbira, ki nas na mrzle dni bolj ogreje, saj je bolj strma - poleg tega pa gre mimo posrečene lovske opazovalnice.

Sicer pa (kot tudi v življenju), vsaka pot je prava na kateri uživamo...
bruny2. 11. 2014
Nekorektno je uradni opis poti ,,kaziti,, z nekimi kvazi bližnjicami. Ni problem, seveda se uporabljajo, nobene potrebe ni, da se javno objavljajo in to še enkrat poudarjam na uradnem opisu poti. Tudi odgovor v zvezi z lovsko opazovalnico je bolj tako - tako. Se velikokrat postavljajo v nekakšnem dogovoru med akterji še posebno ob planinskih poteh, da so vsi nekje zadovoljni...oboji, planinci in lovci in predvsem gre za živalski svet.
Če bi bilo zapisano v razmerah se bi ne oglasil, tudi v osnovi je dovoljeno svobodno gibanje razen kjer je izrecno omejeno ali prepovedano.
Glede ogrevanja je pa tako, to je tudi med drugim del Rokovnjaške planinske poti, lahko bi jo podaljšal in se vsekakor v dobrih 50 kilometrih ob eventuelno celotni dodobra ogrel...
bruny31. 12. 2019
Vzpon in sestop po opisani poti danes na Sv. Silvestra dan. Razgledni stolp je zaradi dotrajanosti zaprt. Bilo je nekje v času poldneva...
mirze11. 01. 2023 19:07:48
Hribolazec817. 02. 2024 21:40:50
bruny, mi ki ne poznamo poti, gremo po teh, katere so na voljo opisi tukaj na hribi.net, žal pa iz Trojan ni opisani poti, se pa tudi izogibamo neoznačenim, ker so dostikrat že tiste označene zelo slabo označene nasmeh
Nisem še bil, okoliša ne poznam, opisa poti drugje, zato js kolebam med izhodiščema Zavrh pri Trojanah ali Kolovrat, katere piše da so označene poti nasmeh
docepe28. 02. 2024 06:20:04
Iz Kolovrata ni označeno ,označen je samo odcep, se pa ni možno zgubiti. Iz Zavrha je pa markirana, ker gre tod mimo tudi evropska pešpot E6 (rdeče rumeni krogci).
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies