Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
Mountain ranges / Julian Alps / Blejska koča na Lipanci / Rudno polje - Blejska koča na Lipanci

Rudno polje - Blejska koča na Lipanci

Print
Starting point: Rudno polje (1347 m)
Lat/Lon: 46,3458°N 13,9236°E
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Altitude difference: 283 m
Altitude difference po putu: 325 m
Map: TNP 1:50.000
Recommended equipment (summer):
Recommended equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 101.353
 2 people like this post
Number of pictures: 32
Number of comments: 37
Access to the starting point:
a) From Bled or Jesenice take the Zatrnik, then continue to Pokljuka. Once on Pokljuka, stick to the main road the whole way, and we will follow it to the large, well maintained parking lot at Rudne Polje.
b) From Železniki or Podbrdo, drive to Bohinjska Bistrica, then continue towards Bled. Shortly after the Petrol station, which is located just after Bohinjska Bistrica, turn left in the direction of Pokljuka and Jereka. The road climbs steeply at first, then gradually flattens out behind Koriti, leading to a junction by the bus station, where you continue right in the direction of Pokljuka, Koprivnik and Jereka (straight ahead Srednja vas). Just after the crossroads we arrive at Jereka, and from the crossroads in front of the church we continue straight towards Pokljuka (left Podjelje). After Jereka the road starts to climb steeply again, and higher up it levels off and continues along the Mrzle potok, where the road to Koprivnik v Bohinju branches off to the left, and we continue straight towards Pokljuka and Gorjuši. After Gorjuše the road turns into a forest and we follow it to a crossroads where we join the road from Bled. Turn left here, and then follow the main road to the large parking lot at Rudno Polje.
Path description:
From the parking lot, first cross the road carefully and then continue on the dirt road in the direction of Triglav, Viševnik and Blejska koča on Lipanca. Walk along the rather slippery road for about 10 minutes, then reach the ski slope Viševnik, where you leave the road and continue right in the direction of Viševnik and Srenjski preval (continue along the road Triglav, Vodnikov dom and Studor preval). The way forward leads to the left of the ski slope, along a track that runs through the edge of the forest. After a short climb, we return to the dirt road, only to reach a point where the marked trail to Viševnik continues straight up, and we follow the road to the right, crossing the ski slope. The road leads quickly into the forest and to a crossroads where we continue along the road on the bottom right, and at the next crossroads we turn right again, both times in the direction of Lipance. After the second crossroads we reach the Rudno polje sandpit, and just ahead, after a short descent, the signs for mountain pasture Lipanca and Blejska koča direct us left into the forest. Follow the markings through the forest at a couple of crossroads, then cross a dirt road a little higher up. After crossing the road, the path becomes a little steeper and climbs mainly across to the right. Higher up, the forest starts to thin out and we see an animal watering place on the left (often without water). From here it is a few minutes' climb before reaching a crossroads where we continue downhill to the right (Viševnik and Mrežce on the left) and within a minute or two of further walking we descend to Blejska koča on Lipanca.
Description and pictures refer to the situation in 2017 (June).
zemljovid puta - Blejska koča na Lipanci
We can extend the trip to the following destinations: Vrh Razora, Debeli vrh nad Lipanco, Mrežce, Okroglež (1 h 10 min), Lipanski vrh, Brda, Debela peč (1 h 30 min), Viševnik
We recommend: trips from the same starting point, similar trips, panorama, Inscription book
Pictures:
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci1
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci2
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci3
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci4
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci5
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci6
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci7
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci8
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci9
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci10
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci11
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci12
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci13
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci14
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci15
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci16
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci17
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci18
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci19
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci20
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci21
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci22
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci23
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci24
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci25
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci26
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci27
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci28
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci29
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci30
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci31
Rudno polje - Blejska koča na Lipanci32
Discussion about the trail Rudno polje - Blejska koča na Lipanci
natalie25. 08. 2007
v soboto 25.8. smo bili na Viševniku, na krožni poti (Rudno polje, Viševnik, Blejska koča, Rudno polje) nazaj, pa smo se ustavili tudi pri Blejski koči. Iskreno nam je bilo žal, predvsem zaradi številnih turistov in drugih planincev, ko smo izvedeli, da je mogoče ob 11.30 uri dobiti samo potico in klobaso.Čudovit izlet, tole nam je pa malo pokvarilo razpoloženje, pa tudi mnogim drugim gostom.Oskrbnikom želimo boljšo organizacijo v prihodnje!
jankicaa4. 07. 2011
V soboto 2.7.2011 smo bili na Debeli peči. Ob povratku nazaj smo se ustavili pri Blejski koči, da se okrepčamo. Nevrjetno, da so očitno po 4 letih še vedno isti oskrbniki... Na voljo je bila (cel dan)le goveja juha z ribano kašo, ješprenj, klobasa in potica. Pri tako revni izbiri smo izbrali ješprenj. Žal tako slabega ješprenja še v življenju nisem jedla. Prepričana sem, da je bil posebej kuhan ješprenj zamešan v zelo mastno govejo juho. Žalost, računana 5€! Dojela sem, zakaj so skoraj vsi planinci jedli svoje sendviče... Sicer prijazen oskrbnik in kolikor toliko urejena okolica. Ne razumem, da v neposredni bližini planšarije nimajo na voljo kislega mleka z žganci, štrukljev, pa kake močnejše hrane. Mar Planinsko društvo ne preiskusi kuharskih sposobnosti oskrbnikov in ne prisluhne kritikam obiskovalcev? zmeden
montena23. 08. 2011
Tudi mi smo doživeli podobno kot jankicaa in to ne prvič.Včeraj 22.8.2011 ob 13-ih je bilo pred kočo okoli 10 ljudi pa je oskrbnik povedal da je že pred pol ure prodal zadnje kislo mleko,v ponudbi so imeli samo ričet, klobaso in potico.Žalostno,pa nekateri jih še pohvalite.
zaja23. 08. 2011
Če želite zares dobro hrano in prijazno besedo oskrbnika, vam priporočam obisk Dobrče.Bili smo pred 14 dnevi, ponudba, da je tudi v dolini ni take, od štrukljev, obare, kislega mleka, pasulja, pa še sigurno pet riht, tako da se težko odločiš sploh kaj bi. Okusno pa za obliznit. Pa najlepše gorenjske nageljne imajo na koči-brez pretiravanja.nasmehJaz še pridem probat, kar nisem mogel takrat.
temba23. 08. 2011
Tudi midva z možem sva bila pred kakšnimi tremi tedni na Dobrči in sva bila zelo zadovoljna s ponudbo v koči (pa z razgledom in okolico tudi nasmeh ). Tako, kot je naisal zaja.
slavi090223. 08. 2011
zaja in temba.........se strinjam z vama,na Dobrči vejo kako se stvari streže,zaslužijo si desetko in to čisto
micikaa26. 08. 2011
V blejski koči sem ža tretje leto zapovrstjo doživela hladen tuš. Med tednom ob 10 uri dopoldan niso imeli kislega mleka, kar je na planini polni krav skrajno čudno. Pa še povrhu tega neprijazna opaska, češ,kaj pa sploh sprašujem. Še dobro, da so neprijazni oskrbniki prej izjema kot pravilo v naših kočah in planšarijah. Poleg Blejske koče sem namrač do sedaj le še lani v Koči pri Krnskem jezeru naletela na zelo neprijazno oskrbnico.
Mojcej20. 03. 2012
Žal se navade oskrbniške ekipe v Blejski koči na Lipanci še vedno niso kaj dosti spremenile. V soboto sva z možem želela njihovo zeliščno žganje, dobila pa dobesedno vodo z nekaj okusa po zelišču in žganju! Še kot čaj sem dobila toplo češpljevo vodo - dobesedno (morda je bila celo prekuhana). Žalost! Pa varen korak vsem!
Pohodnica5620. 03. 2012
Tudi meni se je lani zgodilo, da sredi poletja ni bilo kislega mleka. Pa sem skočila k sosednji planšariji prepričana, da ga bom tam dobila, a sta mi "planšarja" povedala, da ga ne smeta prodajat, jima je "najboljši" sosed oskrbnik koče to prepovedal in tudi večkrat inšpekcijo pripeljal na obisk. Kako lahko bi vsi skupaj nekaj zaslužili. Bog ne daj, "foušija" nima meja, še dobro, da ne gori, bi bila Slovenija že davno brisana iz zemljevidov-ena velika črna luknja iz katere bi se strahovito kadilo. Veliko zahajan v gore,ne pričakujem postrežbe kot v hotelu nisem "zoprn" gost, ne pričakujem pet strani jedilnega lista,ki niti ne sodi v hribe, saj ne hodim v hribe zgolj jest, je v dolini dovolj lokalov,vendar topla voda v kateri plava par ješprenčkov, ni ričet in skrajna neprijaznost ne sodi niti v štalo h kravam. Zato malico v nahrbtnik, na klopco in uživat v naravi, da bo duša polna in baterije polne.
Varen korak želim.
panda1028. 10. 2012
No, vidim, da nisem edina s slabo izkušnjo na Blejski kočizavijanje z očmi Kadarkoli me je pot zanesla sem, so imeli klobase in ričet... Pa ok, saj ni restavracija. Ampak prejšnji vikend mi pa oskrbnica pravi, da "kave pa vsaj pol ure ne bomo skuhali, ker moramo poskrbeti za avtobus gostov iz Preknurja!" Halo???? Itak imate kuhan samo ričet, klobase se kuhajo same... Očitno sta bili dve steklenici vina, ki ju je dobil oskrbnik, razlog, da nas je bilo kar nekaj precej nezadovoljnih. No, še sreča, da obstajajo koče, kjer so te veseli in ti ponudijo več, kot si želiš. Tukaj pa vidiš naveličan ksiht..."ja kaj hodite, če moramo pa mi potem delaT!" jezen
fravnik8. 11. 2012
Sedaj pa res ne vem o kateri koči je govora. Večkrat se oglasim na planini Lipanca, nad Zajavornikom, pod Mrežcami in všeč mi je tam. Tudi zato ker je oskrbnik (mislim da Jože) prijazen in ustrežljiv. Res ne streže v uniformi, nima na meniju kalamarov, redkobeseden je, vedno pa pri njem lahko potešite lakoto. Iskati v hribih gurmanskih užitkov je pa nesmisel, kaj bi se potili po skalovju, ostanite v dolini ali hotelu na Rudnem polju ali kar v dolini. Če boste imeli srečo boste deležni celo kremnih rezin in/ali potice na obletnico njihovega društva, brezplačno seveda. Če si boste zvili gleženj pa vas bo s svojo razmahano Lado popeljal v dolino. Za bohlonej seveda. Še več podobnih primerov sem osebno doživel. Hribovci imamo pač svoje kriterije, aroganca pa nam je vsekakor tuja.
Pa lep gorniški pozdrav.
F. Ravnik

savinjcan658. 11. 2012
Tudi jaz sem večkrat v teh koncih pa še nikoli nisem imel slabih izkušenj v Blejski koči. l.p.
Laščan9. 11. 2012
Izgleda, da na Lipanco hodimo dvoje vrste pohodniki. Eni, ki pridejo(pridemo) tja z zadovoljstvom in drugi (kot pravi @fravnik) ... naj ostanejo v dolini ali hotelu na Rudnem polju... ! Oskrbnik Jože,še na mnoga leta !!!
Taurus9. 11. 2012
Leta hodiva z ženo na zimski potep po okoliških vrhovih, kjer spiva na koči in še NIKOLI nisva naletela na neprijaznega Jožeta, ki ve za točno vremensko napoved, ima popolne informacije trenutnega stanja na poteh v okolici in je poln koristnih nasvetov.Pa lačna in žejna še tudi nikoli nisva ostala. To pa je tudi vse, kar osebno pričakujem od oskrbnika. Pa varen korak.
gorjanci27. 03. 2013
Zanima me, kakšen je dostop trenutno. Če se prav spomnim, do koče ni nevarnosti plazov. Imam prav?
BrankaM27. 03. 2013
V nedeljo 17.3.2013 je bilo od Šport hotela čez planino Zajavornik lepo shojeno.
grdksmrt27. 03. 2013
Sam sem obiskal Blejsko kočo trikrat v pol leta in sem bil vedno lepo postrežen in sprejet.
kabe7. 01. 2014
Zdravo
A se je kdo te dni potepal po teh koncih? Kakšne so razmere...zanima me predvsem, kako je s snegom in, če je pot prehodne brez krpelj?
Hvala, lep pozdrav
PFranci7. 01. 2014
Poglej spletno stran TG Gora.Od včeraj imaš dva opisa Lipanca-Mrežce.
Lp
lumi9. 01. 2014
telefoniraj 051621021-g.JOŽE pa ti bo povedal kako je s snežno odejov okolici Blejske koče LP
borut19742. 03. 2014
ali se da priti z avtom 8.3. do Rudnega polj ker bi šli na Blejsko kočo je biatlon ali kdo kaj ve
Daaam2. 03. 2014
seveda se da
borut19742. 03. 2014
ja da ni treba kupiti vstopnico
Daaam3. 03. 2014
Vstopnico kupiš če greš na prizorišče tekme- Za Viševnik ali Blejsko kočo pa ni potrebe-no vsaj jaz nimam teh izkušenj ko sem pred parimi leti slučajno ravno v terminu tekme hodil tam naokoli.. Možno pa je, da bo takšna gneča, da boš moral parkirati ob cesti pred samim Rudnim poljem..
fonko29. 06. 2014
Blejska koča ima naravnost oderuške cene!!! Včeraj smo za vodeno in neokusno telečjo obaro plačali neverjetnih 8,00 EUR.eekjezen
vlado88823. 10. 2016
Fonko, se podpišem pod tvoj komentar
viharnik23. 10. 2016
Pozimi tam po hrani čez Komno ga ni, razen pri Emi Srednja vasmežikanje
tinky25. 10. 2016
Fonko, še kavo z mlekom bi naročil pri oderuhu 2,5 €.
Branee25. 10. 2016
To je res "mal" prebogato za obaro
anazala31. 08. 2017
Bila na Blejski koči. Pot ni zahtevna. Primerna za starejše in manjše otroke. Hrana okusna. Izbrali smo ričet brez mesa. Ja, cena malo višja. Vendar, če greste kam v hribe je potrebno dati tudi nekaj zaslužit. Če ne želite imejte s sabo v ruzaku. En evro gor ali dol. Za tistega, ki prodaja je poceni. Za tistega, ki kupuje je drago. Postrežba pa je bila okej. mežikanjenasmeh
anazala31. 08. 2017
Ja, Zaja. Res je. Dobrča, hrana in razgled okej. Je, pa malo naprej pastirska koča. Tam pa dobri ajdovi žganci, dobro kislo mleko.
suzs10. 07. 2020
Danes po tej poti - dan je bil vroč (v dolini krepko prek 30), vendar poteka v glavnem skozi gozd, zato je bil kljub nespametni uri (štart ob 13. z Rudnega polja) izredno prijeten izlet. Zelo priporočam za krajši izlet oz. za družine z otroki. Z našo 7-letnico smo prehodili v uri dvajset, predvsem je res uživala v lepi naravi. Planina slikovita, ponudba v koči solidna. Mi se vsekakor še vrnemo nasmeh
Domen33317. 08. 2021 00:14:40
Bil na Blejski koči pr Lipanci ter kupil vodo. Za
1,5 litra vode mi je računala "SAMO" 6 EUROV. Seveda kot je navada ni blo 1,5 l plastenke, samo 0,5 l po 2 eura za plastenko.
Aljoman17. 08. 2021 13:54:50
Po kolko je pa pivo?
potpodnoge17. 08. 2021 15:11:23
Ne se sekirati glede cen. V tej koči so že od nekdaj tako visoke cene, kar bi se ljudje že morali navaditi. Ali kupiš, ali imaš s seboj kar potrebuješ. Če kupiš, se pač strinjaš s ceno, ker tisto kar kupiš potrebuješ in se ti ne da nositi s seboj. Problem je le, ker prej predno ne prideš do koče, ne vidiš cenika in si prepričan da so cene enake kot v ostalih kočah. Pač, zgleda da jim še dobro nese, če jim ne bi, bi cene že spustili. Ampak, tako pač imajo in zgleda da jim dobro nese. Pa ne pozabiti doma denarnice, seveda napolnjene! velik nasmeh
Data21. 08. 2021 14:27:32
Neverjetno da je v letu 2021 situacija še vedno tako slaba. Na koči je ob 14.00 bila na voljo samo fižolova juha in kupljena potica iz trgovine. Da ne omenjam cene, ki je bila za to kaj dobiš absurdno visoka. Nisem bila še na koči, ki bi ponujala tako malo in še to za tako visoko ceno. Definitivno najslabša koča, ki sem jo do zdaj obiskala.
tinky21. 08. 2021 20:40:03
Ta koča je največji "podn" vseh koč.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies